ROCK ZAPPING 13: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Για ακόμα μια εβδομάδα είμαστε εδώ, να σχολιάσουμε σχετικά πρόσφατες κυκλοφορίες που έπεσαν στα χέρια της στήλης αυτό το καιρό. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με έναν καλλιτέχνη από την Ν. Ζηλανδία που μας δίνει ένα πολύ όμορφο μελωδικό hard rock άλμπουμ. Ονομάζεται Shayne Malone και η δουλειά του “Rocket”. Είναι η δεύτερη του κυκλοφορία του και νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στους φίλους τους μελωδικού ήχου, με σαφείς αναφορές στα '80s και ειδικά σε μπάντες όπως για παράδειγμα οι White Lion. Επίσης πολύ καλοί και...ασυνήθιστα συνεπείς οι Last Autumn's Dream, οι οποίοι κυκλοφορούν το “Fourteen” οι οποίοι από το 2003 έχουν κυκλοφορήσει 15 άλμπουμ με τρομερή επιτυχία ειδικά στην Ιαπωνία. Η νέα τους δουλειά δε διαφοροποιείται σε πολλά σε σχέση με ότι γνωρίζετε για αυτούς και το μελωδικό rock που παίζουν. Αν σας άρεσαν θα σας αρέσουν ακόμα, αν όχι δεν πρόκειται με αυτό εδώ να σας κάνουν να τους εκτιμήσετε.

Αξιόλογη δουλειά, αλλά όχι και το τρομερό. Επίσης, μια που είμαστε στον μελωδικό χώρο, τσεκάρετε επίσης, το καλό FM rock, θα σας θυμίσει Pat Benatar, Robin Beck των Αμερικάνων Fire Tiger με γυναικεία φωνητικά, στο άλμπουμ τους “Suddenly heavenly”. Αξιόλογη δουλειά με πολύ νοσταλγικό χαρακτήρα και παλιομοδίτικη παραγωγή. Πάμε τώρα σε και εντελώς διαφορετικό. Stephanie Lottermoser και “This Time”. Διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, για τους φίλους που ψάχνονται πιο πολύ για ακούσματα που διαφέρουν από τα συνήθη κλασικά rock μονοπάτια. Jazz rock, soul, ολίγον funk και ωραίες μουσικές από την την πολυτάλαντη Γερμανίδα, η οποία παίζει σαξόφωνο και τραγουδά. Εξαιρετικό άκουσμα για τις πιο ήρεμες ώρες σας, που θέλετε να χαλαρώσετε, να πιείτε ένα ποτό με ηρεμία και καλή παρέα. Για πιο τολμηρούς ακροατές.

Μια που είμαστε στα διαφορετικά,να αναφέρουμε για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, πως το νέο άλμπουμ των Simple Minds με τίτλο “Walk between worlds” είναι μια ευχάριστη έκπληξη με όμορφες συνθέσεις και πολλές καλές στιγμές. Γυρνάμε! Για ακόμα μια φορά, λες και το κάνει επίτηδες ο Joe Perry των Aerosmith φροντίζει να μας δώσει μια μούφα άλμπουμ. Το  “Sweetzerland manifesto”, με συγχωρείτε, αλλά με το ζόρι ακούγεται και μάλλον δεν υποφέρεται όσο καλή διάθεση και να έχεις. Τι στα κομμάτια...
Άλλη μια metal διασκευή στο “Maniac” να ακούσω αλήθεια σας λέω θα βρίσω! Για ακόμα μια φορά συναντάμε διασκευή του συγκεκριμένου τραγουδιού σε heavy metal άλμπουμ και κάπου σταματά να έχει ενδιαφέρον η όλη φάση. Μιλώ για τους Lyzzärd και το “Savage”, ένα κατά τα άλλα αρκετά συμπαθητικό heavy metal άλμπουμ με πιο πολλές καλές στιγμές από τις μέτριες του. Για τους φίλους του κλασικού metal ήχου, μια περίπτωση που θα πρέπει να τσεκάρουν. Σταθερά μεγάλη αξία για τον χώρο μας οι Saxon και το “Thunderbolt” τους βρίσκει αγέραστους αλλά και αγέρωχους! Δε ξέρω τι πίνουν και δε μας δίνουν, αλλά έχουν βρει τη συνταγή να κυκλοφορούν άλμπουμ που μπορεί να μην είναι διαμάντια, αλλά σε κάνουν να κουνάς κεφάλι όλη την ώρα! Δε μπορείς να πεις κακή κουβέντα για αυτήν την μπάντα! Thumbs up for Saxon! (διάβασε εδώ άρθρο με την ιστορία των πρώτων δύο άλμπουμ)Για τους W.A.S.P. και το “Re-Idolized”, τώρα τι να πω.. Το “Crismson Idol” ένα από τα καλύτερα heavy metal concept άλμπουμ, σε re-make; Κακή ιδέα.. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά όσο ελκυστικό και να είναι το πακέτο, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτό το κόλπο από τον Blackie. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση σύγκρισης με το πρωτότυπο ότι και να γίνει, οπότε σταματάμε την κουβέντα εδώ.

Πάμε  πίσω στον A.O.R. ήχο με τους P.A.L. οι οποίοι είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του κιθαρίστα  Roger Ljunggren και των Peter Andersson και Peo Pettersson. Το άλμπουμ ονομάζεται “Prime” και από άποψη ήχου είναι ότι ακριβώς περιμέναμε. Από άποψη συνθέσεων, έχει τις καλές στιγμές του, “Nowhere to go”, “River runs dry” αλλά και πολλές άλλες τυπικές και αδιάφορες συνθέσεις που δε κάνουν την όποια διαφορά που θα δικαιολογούσε το κάτι παραπάνω. Μάλλον θα περάσει αδιάφορα και θα ξεχαστεί πολύ εύκολα και αυτό.
Δημήτρης Σειρηνάκης
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου