ALICE COOPER – MILAN ALCATRAZ CLUB 30/11/2017 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ GK ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ...

Δεύτερη μουσική βραδιά στο Μιλάνο, αυτή την φορά για τον Prince Of Darkness (ακολουθεί άρθεο για Europe). Με εισιτήριο στα 38 ευρώ και στα 700 ευρώ(!!!!!) για όσους θέλουν να τον γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, ο  Alice Cooper που κοντεύει πλέον τα 70 (είναι 69 ετών) βρίσκεται σε εξαιρετικότατη φόρμα.  Χωρίς support act, και στις 21:00 ακριβώς , πέφτει το πανό  που κάλυπτε τη σκήνη και  το κατάμεστο Alcatraz των 2000 ατόμων υποδέχεται τον Vincent Furnier όπως είναι και το κανονικό του όνομα.
H αρχή γίνεται με το Brutal Planet το οποίο ακούγεται πιο brutal και heavy από όσο φαντάζεστε.
Το συναίσθημα και η ανατριχίλα που σε κυριεύει όταν βλέπεις τη τρομακτική φιγούρα του να ξεπροβάλει μέσα από τους καπνούς, ντυμένος με τη  μαύρη καμπαρντίνα και τα άγρια χαρακτηριστικά του προσώπου του μπορούν να το καταλάβουν μόνο όσοι τον έχουν δεί ζωντανά. Το συγκρότημα του αποτελείται από τους Chuck Garric (μπάσο), Ryan Roxie(κιθάρα) Tommy Henriksen (κιθάρα), Glen Sobel(ντραμς) και φυσικά την πανέμορφη Nita Strauss(κιθάρα), την οποία ο Alice έχει ενσωματώσει με τον καλύτερο τρόπο στο συγκρότημα του. Για την συνέχεια ακολουθεί ένα μικρό Best of: No More Mr Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollard Babies για να φθάσουμε σε ένα Solo της Nita Strauss το οποίο θα αποτελέσει την εισαγωγή για το Poison, το μοναδικό κομμάτι που θα ακουστεί από το  Trash, όπου μια ανατριχίλα θα κυριεύσει το χώρο για τα επόμενα 4 λεπτά. Κάπου στη μέση του Set  λοιπόν ακούμε από τα ηχεία “ Yes Yes I know you ‘re hungry, and here comes dinner “. Feed my Frankestein  και ο Alice εμφανίζεται με μια αιματοβαμμένη ποδιά ενώ μερικά λεπτά αργότερα ο βοηθός του Igor τον τοποθετεί σε μια  συσκευή, η οποία τον μεταλλάσσει σε ένα ρομπότ  ύψους  4 μέτρων  το οποίο θα τραγουδάει  τα υπολειπόμενα refrain του κομματιού.

Για τη συνέχεια rock n roll και Cold Ethyl , κομμάτι το οποίο είχα υποτιμήσει αρκετά, ενώ μέχρι το τέλος του κομματιού ο Alice θα χορεύει με μία κούκλα την οποία ανά διαστήματα θα χαστουκίζει.
 Έχοντας συμπληρώσει περί τα 2/3 της συναυλίας ο Alice Cooper θα μας τραγουδήσει Only Women Bleed, θα συλληφθεί ,θα φορέσει το γνωστό λευκό μανδύα και αφού καταφέρει να λυθεί θα προσπαθήσει να πνίξει  τη νοσοκόμα (την οποία υποδύεται η γυναίκα του Sheryl) .
Παρ’ όλα αυτά όπως  σε κάθε Show, θα αποκεφαλιστεί από την γκιλοτίνα υπό τους ήχους του I Love the Dead για να αναστηθεί και να επανέλθει κρατώντας μια πατερίτσα και να μας θυμίσει πως “I got a baby's brain and an old man's heart took Eighteen years to get this far”.Η βραδιά θα κλείσει με το School’s Out μέσα από ένα πέρασμα του Another Brick in The Wall , ενώ με το Ιαπωνικού τύπου σπαθί του θα σκάει τα πολύχρωμα γεμάτα από κονφετί μπαλόνια.

Ένας μουσικός θρύλος ο οποίος περιοδεύει ασταμάτητα,  διασκεδάζει τον κόσμο και ίσως το διασκεδάζει πιο πολύ από όλους , μετά από 90 λεπτά θα ολοκληρώσει άλλη μια συναυλία της περιοδείας του η οποία τελειώνει στη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα. Ήδη έχει ανακοινώσει Ευρωπαϊκή περιοδεία για το 2018 με τους  Joe Perry  και Johnny Depp...τους γνωστούς Hollywood Vampires...Μην το χάσετε!!!
Setlist: Brutal Planet, No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Department of Youth, Pain, Billion Dollar Babies, The World Needs Guts, Woman of Mass Distraction, Poison, Halo of Flies, Feed My Frankenstein, Cold Ethyl, Only Women Bleed, Paranoiac Personality, Ballad of Dwight Fry, Killer, I Love the Dead, I'm Eighteen Encore: School's Out
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ GK

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου