VAN HALEN III(1998) ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ…ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ!

Promo φωτό με τον Gary Cherone
Είναι δυνατόν ένα συγκρότημα με τόσα εκατομμύρια πωλήσεις, με 2 αδαμάντινους δίσκους (Van Halen I, 1984) κι με όλους τους υπόλοιπους πλατινένιους, να έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος; Κι όμως ναι! Το παράδειγμα του Van Halen III (Νο4 Αμερική) είναι μοναδικό. Στη μέση του 1996 αποχωρεί ο Sammy Hagarκαι τον Μάρτιο του 1998, 20 χρόνια μετά το ΤΡΟΜΕΡΟ Van Halen I, έρχεται το III με τον τρίτο κατά σειρά τραγουδιστή, γνώριμο από τους Extreme, Gary Cherone!
Στα 65 λεπτά που διαρκεί το 11ο άλμπουμ του φοβερού κουαρτέτου, ανακαλύπτουμε μια σειρά από άνευρα τραγούδια, αδύναμες μελωδίες , προβλεπόμενες μπαλάντες(τύπου Extreme), αρκετές pop πινελιές και μέσα σε όλα αυτά ο Edde εκτός από κιθάρα, παίζει μπάσο και πλήκτρα συμπληρώνοντας τα αλλοπρόσαλλο σύνολο, τραγουδώντας στο τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, το “How many Say I”! O μπασίστας Michael Anthony παίζει μόνο σε τρία τραγούδια του δίσκου! Τα 3 singles που βγήκαν από το άλμπουμ (Without You, One I want και Fire in the Hole που ακουγόταν και στο soundtrack της ταινίας  Lethal Weapon 4) δεν σημείωσαν καμία επιτυχία κι όλα απέτυχαν να μπουν στο Τοπ 100 του Billboard!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ…
Η περιοδεία III Tour χαρακτηρίστηκε από της χαμηλές πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ για πρώτη φορά έπαιξαν σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Τον Νοέμβριο του 1999 ο Cherone έφυγε κι επέστρεψε ο Hagar. Το2004 κυκλοφόρησε τη συλλογή The Best of Both Worlds, ενώ ο Gary Cherone είδε κι αυτός το παλιό του συγκρότημα να κυκλοφορεί ένα Best of με τίτλο Best of Extreme: An Accidental Collication of Atoms?(1998), ενώ το 2002 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Exit Elvis με τους Tribe of Judah μαζί με 2 μέλη των Extreme, τους Pat Badger μπάσο και Mike Mancini ντραμς, μετέπειτα Dream Theater.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ
1/10/17

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου