Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ "ROCK'N'ROLL OUTLAW", ROSE TATTOO!

Αν και δεν έχουν παίξει ποτέ στη χώρα μας, οι αυστραλοί Rose Tattoo είναι πολύ δημοφιλείς κι αγαπητοί στην Ελλάδα. Με έναν ήχο κοντά σε αυτόν των συμπατριωτών τους AC/DC αλλά χωρίς να τους μιμούνται, έχουν ένα δυνατό πυρήνα οπαδών τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα και σίγουρα οι Tatts, όπως τους αποκαλούν οι φίλοι τους, άξιζαν καλύτερης εμπορικής επιτυχίας. Η ιστορία τους ξεκινά από το Σίδνεϋ το 1976, όταν οι Leigh Johnston κιθάρα, Tony Lake τραγούδι, Peter Wells κιθάρα, Michael Vandersluys ντραμς και Ian Rilen μπάσο  δημιουργούν τον πρώτο πυρήνα. Οι αλλαγές που ακολούθησαν έφεραν στο μικρόφωνο τον Angry Anderson (από τους Buster Brown), τον Mick Cocks στην κιθάρα και τον Dallas "Digger" Royall στα ντραμς! Οι πρώτες εμφανίσεις τους γίνονται στα γνωστά rock clubs του Σίδνεϋ και υπογράφουν στην Albert Productions. Το 1978 κυκλοφορούν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους  σε παραγωγή των Vand/Young, που κάνει σχετική επιτυχία στην Αυστραλία. Κυκλοφορούν το single "Bad Boy for Love" αλλά η επιτυχία γίνεται από το κομμάτι Rock N' Roll Outlaw (Νο 60 Μ.Βρετανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,Νο2 Γαλλία, Νο5 Γερμανία) που κυκλοφορεί σαν δεύτερο single. Σήμερα, το Rock N' Roll Outlaw είναι το πιο γνωστό του συγκροτήματος.
Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε το
Assault and Battery (Νο 60 Μ.Βρετανία) που τους έκανε γνωστούς στην Ευρώπη και μάλιστα κυκλοφόρησε και ελληνική εκτύπωση.

Την ίδια χρονιά εμφανίζονται στο Reading Festival, με τον θυελλώδη τραγουδιστή Angry Anderson να χτυπά το κεφάλι του στους ενισχυτές ώσπου να ματώσει! Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ, τα Scarred For Life και Southern Stars, με τη σύνθεσή τους να υφίσταται πολλές αλλαγές, αλλά με τον Anderson σταθερά πίσω από το μικρόφωνο. Μετά την κυκλοφορία του Southern Stars'  το συγκρότημα διαλύεται κι ο Anderson κάνει το 1985 μια εντυπωσιακή κινηματογραφική εμφάνιση, παίζοντας ένα πολύ χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία Mad Max Beyond Thunderdome με την Tina Turner στον πρωταγωνιστικό ρόλο
Το 1988 ο Anderson κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Beats from a Single Drum που γνωρίζει επιτυχία χάρις στο single "Suddenly"(No 3 M.Βρετανία) που ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά Neighbours. Οι Rose Tattoo έχουν μπει στο περιθώριο κι ο Anderson το 1990 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ Blood From Stone. Τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το Blood Brothers (2007) και μόλις πρόσφατα ο 70χρονος Anderson έβαλε μπρος ξανά τη μηχανή των Rose Tattoo με εντελώς καινούργια σύνθεση, αφού 4 βασικά μέλη τους έχουν πεθάνει από καρκίνο!!! Πρόκειται για τους Peter Wells, Mick Cocks,Ian Rilen και Lobby Loyde.
TRIVIA
  • Την παραγωγή στα 4 πρώτα άλμπουμ τους έκαναν οι Harry Vanda και George Young (διάβασε εδώ).
  • Ο Ian Rilen που ήταν μπασίστας στην αρχική μορφή του συγκροτήματος είναι αυτοδίδακτος και έμαθε μπάσο στη φυλακή!
  • Το πρώτο άλμπουμ τους σε πολλές χώρες κυκλοφόρησε με τίτλο Rock’n’Roll Outlaw!
  • Ο πατέρας του Angry Anderson (πραγματικό όνομα Gar Stephen Anderson) είναι αυστραλός κι η μητέρα του από τη νήσο Mauricius (εμείς τη λέμε Άγιο Μαυρίκιο).
  • Από μαθητής πήρε το ψευδώνυμο Angry από τις γκριμάτσες που έκανε.
  • Στους Buster Brown για ένα διάστημα συνυπήρχε με το μετέπειτα ντράμερ των AC/DC, Phil Rudd.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Rose Tattoo (1978)
Assault & Battery (1981)
Scarred For Life (1982)
25 to Life Live (2000)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/10/17/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου