TICKET TO RIDE: “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ DEEP PURPLE ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ”

Τα set list  του 2009 (α) και 2011(δ).
Με τον Γιώργο Gk είναι γνωριστήκαμε το 2003 όταν έπαιζα μουσική στο Revenge of Rock κι  ερχόταν συχνά.  Ρώταγε για τραγούδια, ζήταγε τραγούδια, εδώ που τα λέμε άλλες εποχές, όταν ο κόσμος ερχόταν στα clubs και το ζούσε. Ο Γιώργος ήταν από τους συνειδητοποιημένους που ήξεραν τι ήθελαν γι’ αυτό και λίγα χρόνια αργότερα έγινε μέλος της ομάδας των παραγωγών του Rockmachine. Ένα από τα συγκροτήματα που ασχολήθηκε ήταν κι οι Τιτανοτεράστιοι και τη γνώμη του καταθέτει στο σημερινό Ticket to Ride.




Ελληνικό 2011, ο Γιώργος GK δεξιά
Πότε έγινε η πρώτη γνωριμία σου με τους Deep Purple;

Η πρώτη φορά που άκουσα Deep Purple ,  ήταν στον ραδιοφωνικό σταθμό Capital  96.5, γυρω στο 1999 με 2000 όταν ήμουν 14 χρονών, στην εκπομπή του Τάσου Καρατζή. Το πρώτο κομμάτι  που άκουσα ήταν το Perfect Strangers.  Το συναίσθημα που ένιωσα όταν πρωτοάκουσα  το Hammond στην εισαγωγή του κομματιού  ήταν πάρα πολύ  έντονο. Τόσο που δύο μέρες μετά, πήγα στο Metropolis του Πειραιά (στο υπόγειο ήταν όλες οι rock και metal κυκλοφορίες) και πήρα την πρώτη συλλογή που είδα μπροστά μου.  Ήταν το Deep Purple Anthology . Μια διπλή συλλογή η οποία είχε κομμάτια των  ΜΚ2,ΜΚ3,ΜΚ4. Οπότε μέσα εκεί ανακάλυψα τα Hush, Bloodsucker την υπέρτατη Live εκτέλεση του Strange Kind Of Woman η οποία βρίσκεται στο Made in Japan και φυσικά τα Burn , Stormbringer Gupsy και Mistreaded. Έπειτα , μέρα με τη  μέρα δέθηκα συναισθηματικά με το συγκρότημα, όχι μόνο με την  Gillan εποχή αλλά φυσικά και με τους υπόλοιπους μουσικούς που ακολούθησαν. Μπορώ να σου πω ότι ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους τους, είναι και το Slaves and Masters. Οπότε για τα επόμενα χρόνια , σχεδόν κάθε 2 βδομάδες αγόραζα και ένα δίσκο τους ή όποιο dvd κυκλοφορούσαν.


Τι ήταν αυτό που ένα νέο άνθρωπο όπως εσύ έχουν οι Deep Purple και σε κέρδισαν.Τι ήταν αυτό που σου έκανε εντύπωση;

Νομίζω πως αυτό που με κέρδισε είναι η αμεσότητα της μουσικής τους. Γράφουν μουσική για τους εαυτούς τους και όχι για το κοινό. Δεν γράφουν μουσική για κατανάλωση ή για να κάνουν κάποιο hit. Έτσι το δέσιμο με τους οπαδούς τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Η μουσική που γράφουν όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν να είναι γραμμένη για μένα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ήχος τους  είναι η προέκταση του χαρακτήρα μου. Δεν νομίζω ότι θα μου ταίριαζε κάτι άλλο. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν όταν τους είδα Live για πρώτη φορά στο Λυκαβηττό το 2002. Με τρόμαξε το πόσο δυνατός ήταν ο ήχος τους. Επίσης δεν πίστευα ότι τα τραγούδια τους ,  που άκουγα στους δίσκους τους το προηγούμενο διάστημα θα μπορούσαν να παίζονται τόσο καλά στο Live και δέκα φορές  πιο δυναμικά. Εκεί βρίσκεται η μαγεία τους. Στο Live.



Πόσες φορές τους έχεις δει (Ελλάδα κι εξωτερικό, που στο εξωτερικό). Ποιά ήταν η καλύτερη και ποιά φορά σε απογοήτευσαν.

Τους έχω δει συνολικά 7 φορές. Αθήνα Λυκαβηττός 2002, Θεσσαλονίκη  Θέατρο γης 2005, Αθήνα Θέατρο Βραχων 2006, Αθήνα Terra Vibe 2009, Αθήνα  Ελληνικό 2011, Ρώμη 2015 και 2017 αντίστοιχα. Η καλύτερη φορά τους ήταν το 2002 Στο Λυκαβηττό όπως επίσης στο Θέατρο Βράχων το 2006 και στη Ρώμη το 2015. Η πιο μέτρια στιγμή τους ήταν το 2011 στο Ελληνικό, λόγω του ότι απουσίαζε ο Roger Glover .

 
Πως σου φάνηκε το InFinite;


Το Infinite είχε πολύ προσεγμένο ήχο αλλά δεν με ενθουσίασε σαν αποτέλεσμα. Τα χρόνια έχουν περάσει οπότε η δημιουργικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη. ΟΜΩΣ, την μουσική την γράφουν πρώτα για αυτούς, οπότε σέβομαι την επιθυμία τους να κλείσουν δισκογραφικά την καριέρα τους με αυτόν το δίσκο.  Για αυτό και αγόρασα με κλειστά μάτια το Box Set του Infinite το οποίο είναι πραγματικά όμορφο.

Οι Rainbow σου αρέσουν;

Οι Rainbow είναι τεράστιο συγκρότημα. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Ritchie Blackmore. Σκέψου πως αυτός ο άνθρωπος δημιούργησε και τους Deep Purple κι έγραψε δεκάδες Hits με αυτούς. Προσάρμοσε τον ήχο του στις φωνές των Gillan,Coverdale, J.l Turner  Έφυγε από αυτούς , δημιούργησε τους Rainbow και έγραψε ξανά  δεκάδες hits με αποτέλεσμα να περάσει στην ιστορία της μουσικής.
Ποια είναι η γνώμη σου για την επανασύσταση των Rainbow χωρίς κάποια από τα παλιά μέλη;

Οι Rainbow  όπως όλοι ξέρουμε έχουν το δικό τους μουσικό  βάρος. Όταν λείπει όμως ένα μεγάλο κομμάτι από το μεγαλείο που είχαν, είτε ήταν ο Dio, είτε ο Turner ή ο Bonnet και την θέση του παίρνει κάποιος άλλος , τότε απλά  προσεγγίζεις τους Rainbow  δεν τους αγγίζεις. Ο Romero είναι εξαιρετικός τραγουδιστής. Πατάει πάρα πολύ στον Dio και μου αρέσει. Ωστόσο θα προτιμούσα ο Blackmore να είχε κάνει αυτό που έκανε ο Michael Schenker. Να μαζέψει όλα τα εναπομείναντα μέλη των Rainbow και να περιοδεύσει. Τότε θα είχε ουσία και πολύ πιθανόν η περιοδεία να ξεπούλαγε. Εφόσον όμως δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ονομάσει το συγκεκριμένο Project κάπως αλλιώς και όχι Rainbow.Αλλά από την άλλη εκείνος ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του και όχι εγώ. Σίγουρα θα ήθελα επί σκηνής να δω Roger Glover, J.L. Tuner και Graham Bonnet.

 Πες μου 5 αγαπημένα σου κομμάτια τους.

Perfect Strangers
Highway Star
Knocking At your Back Door
Burn
Sometimes I Fell Like Screaming

Αύριο αν με ρωτήσεις, το πιο πιθανό είναι να σου πω 5 διαφορετικά

Και μια τελευταία ερώτηση; Gillan ή Coverdale;

Και οι δύο μου αρέσουν. Είναι από τις μεγαλύτερες μου μουσικές αγάπες εντός και εκτός των συνόρων των  Deep Purple. Αλλά επειδή μιλάμε για το μεγαλύτερο Hard Rock συγκρότημα όλων των εποχών τότε Ian Gillan.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

25/7/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου