CHANIA ROCK FESTIVAL 2017. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ"21' ΣΜΠΩΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Το ραντεβού στον Προμαχώνα του San Salvatore ξεκινά στις 17:30 με τους  Upon Revival, τους νικητές του διαγωνισμού " Γιώργος Μανουσέλης", που έδειξαν δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει με την εξαιρετική τους σκηνική παρουσία. Δικαιολόγησαν τον θόρυβο γύρω από το όνομά τους, διασκέδασαν το κοινό που βρισκόταν από νωρίς κάτω από τον καυτό στην κυριολεξία ήλιο.
Upon Revival
Οι SL Theory, παρόλο που έλειπε η ορχήστρα έκαναν μια πολύ καλή παρουσία. Με σωστές ενορχηστρώσεις, κάλυψαν τα κενά και τα τραγούδια τους ακούστηκαν άρτια κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.
Επόμενη μπάντα στη σκηνή, οι Ιταλοί Sailing to Nowhere που έπαιξαν ένα Eurovision Epic, είδος που αρέσει πολύ στο Ελληνικό κοινό και μάλιστα άρεσαν τόσο που τους κράτησαν στη σκηνή παραπάνω από το αναμενόμενο στερώντας χρόνο από τους Septic Flesh!
SL Theory
Πολύ καλοί οι Septic Flesh στη σκηνή, με μοναδική δυναμική, άριστο ήχο και το κοινό να κάνει ατελείωτο moshpit. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα!
Ανέβασαν την διάθεση του κοινού και το προετοίμασαν ιδανικά έτσι ώστε να έρθουν οι  Blind Guardian.
Ώρα 21:10 περίπου Blind Guardian on Stage...
ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ.....Δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους! Δεν έμεινε άνθρωπος στον χώρο που να μην τραγούδησε ή να έφυγε άδειος από METAL μουσική.
Άψογος επαγγελματισμός. Μοναδικός ήχος.
Τρομερός o Hansi Kursch ο οποίος τα έσπαγε μαζί με τους φίλους τους επί σκηνής, χωρίς να φαίνεται ίχνος κούρασης, μας έπεισαν ότι αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.
Έπαιξαν ολόκληρο το "Imagination from the other side" και με τραγούδια από άλλα τους άλμπουμ, άφησαν το κοινό ευχαριστημένο!
Από τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας ήταν όταν το συγκρότημα ανακοίνωσε το τελευταίο κομμάτι και απομακρύνθηκε επέστρεψε ξανά στη σκηνή αφού ο κόσμος τραγουδούσε μόνος του το Valhalla.
Ακολούθησε το τραγούδι The Bard’s Song - In the Forest χαρίζοντας μας μια μαγική στιγμή.
Play List:
-  The Ninth Wave
-  Welcome to Dying
-  Nightfall
-  Fly
-  Imaginations from the Other Side
-  I'm Alive
-  A Past and Future Secret
-  The Script for My Requiem
-  Mordred's Song
-  Born in a Mourning Hall
-  Bright Eyes
-  Another Holy War
-  And the Story Ends
-  Valhalla
-  The Bard's Song - In the Forest
-  Mirror Mirror

Phil Campbell
Ημέρα 2η.
Δυστυχώς λόγω ζέστης και κούρασης δεν είδα τις δύο πρώτες μπάντες, τους Χανιώτες Hemminways και τους Ιταλούς  Eversin. Οι πληροφορίες όμως που πήρα ήταν ότι έπαιξαν πολύ καλά.
Οι Inner Wish σταθερή αξία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά!!!Έπαιξαν άψογα με τρομερή ενέργεια και κέφι. Πήραν το κοινό μαζί τους με τα τραγούδια τους, ειδικά από το τελευταίο ομώνυμο άλμπουμ και έδωσαν την ενέργεια στον κόσμο για την επόμενη μπάντα που ακολουθούσε. Κι αυτοί ήταν οι Philip Campbell and the Bastard Sons. Ναι, ο Phil Campbell των Motorhead, με το νέο του σχήμα. Απίστευτο Show, τρελό πάρτυ!!!!
Με όπλο στη φαρέτρα τους τα δικά τους τραγούδια, αλλά και τραγούδια από τους Motorhead, Βlack Sabbath, Hawkwind, ο Phil Campbell ζωντανή ιστορία του ροκ και παρά τα χρόνια του να δείχνει με άνεση, πως στήνεται ένα πάρτυ πάνω στη σκηνή με άξιο συμπαραστάτη τον τραγουδιστή, να χοροπηδάει, να τρέχει να επικοινωνεί με τον κόσμο.
Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, χωρίς να χάνει ίχνος από την ζωντάνια του και την εξαιρετικά καλή φωνή του.
Η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς.
InnerWish
Ήμουν κι εγώ εκεί!
Οι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα μας Warlord έπαιξαν άψογα καμία όμως επαφή με τον κόσμο. Σαν να έπαιζαν για τον εαυτό τους και όχι για το κοινό. Με απογοήτευσαν! Ενώ έχουν τραγούδια ύμνους στο ρεπερτόριο τους δεν κατάφεραν να μας κερδίσουν και να μας ταξιδέψουν.
Στο τέλος της συναυλίας τους, δεν ζητήθηκε καν ένα τραγούδι όπως συνηθίζεται.....κρίμα..... Για την ιστορία στο μικρόφωνο ήταν ο Νικόλας Λεπτός.


Στο σύνολό του το φετινό Chania Rock Festival ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει με καλό ήχο και γερά ονόματα, σωστά συνδυασμένα.
Ήθελες να βρίσκεσαι εκεί και τις δύο μέρες.
Πολλά μπράβο στους δημιουργούς του για το εγχείρημα.
Δράση από νέους ανθρώπους με μεράκι και πολύ δουλειά, που βοηθάει την πόλη αλλά και πολλά πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα!!
Χρόνο με το χρόνο καλύτερο!
Χαιρόμαστε να βρισκόμαστε εκεί!

Κειμένο: Σμπώκος Μανώλης


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου