Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ APPETITE FOR DESTRUCTION ΤΩΝ GUNS N’ ROSES.

Όταν στις 21 Ιουλίου 1987 κυκλοφορούσε το Appetite for Destruction των Guns’N’Roses κανείς δεν φανταζόταν την τεράστια επιτυχία του αλλά την αξία που θα έπαιρνε το πρώτο εξώφυλλο με τα οποίο κυκλοφόρησε. Δημιούργημα του καρτουνίστα Robert Williams, το εξώφυλλο πολύ γρήγορα αποσύρθηκε κατόπιν πίεσης της δισκογραφικής εταιρείας Geffen, η οποία με τη σειρά της λάμβανε μηνύματα από τα καταστήματα δίσκων ότι το εξώφυλλο δημιουργεί αντιπαραθέσεις κι αρκετά μαγαζιά δεν το παρουσίαζαν καν στις βιτρίνες τους. Όπως έχει δηλώσει στο περιοδικό Revolver, o ίδιος ο Williams, πριν καταλήξουν στο συγκεκριμένο πίνακα του, τους είχε πει να πάνε σπίτι του να δουν και τα άλλα έργα του γιατί ήξερε ότι θα δημιουργούσε προβλήματα. Όμως το συγκρότημα ήταν αμετάπειστο και κατέληξαν στον πίνακα που παρουσιάζει ένα robot να βιάζει ένα κορίτσι που είχε τίτλο Appetite for Destruction.
Έχουν ακουστεί πολλά για το συγκεκριμένο εξώφυλλο, όπως ότι ο Axel ήθελε να βάλουν τη φωτογραφία του διαστημόπλοιου Challenge στη στιγμή που εκραγόταν στον αέρα, αλλά όλα αυτά είναι μέρος του μύθου κι όχι της πραγματικότητας! 
Με την πίεση της Geffen, το συγκρότημα δέχτηκε να αλλάξει εξώφυλλο και να παρουσιάσει το σταυρό με τα 5 κρανία των μελών του, που τελικά έγινε το λογότυπο του συγκροτήματος για πολλά χρόνια! Σε συνέντευξή του το 2006 ο Billy White Jr. είπε ότι η ιδέα του κέλτικου σταυρού με τις 5 νεκροκεφαλές ήταν ιδέα του Axel κι ότι ο κέλτικός σταυρός είναι προς τιμήν των Thin Lizzy που ο Axel αλλά κι ο ίδιος εκτιμούσαν! 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ROBERT WILLIAMS
Robert Williams
Γεννημένος στο Albuquerque το 1943, ο Williams ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Ed “Big Daddy” Roth και σύντομα απέκτησε τα οδικό του ύφος που χαρακτηρίζεται από έντονη φαντασία, ψυχεδέλια αλλά κι αυτοκίνητα. Στην καριέρα του έχει κυκλοφορήσει πολλά βιβλία με τα έργα του, ενώ έχει συνεργαστεί με όλα τα αμερικάνικα περιοδικά cartoons. Από εκεί τον έμαθαν οι Gunners και ζήτησαν ένα έργο του για το εξώφυλλο του Appetite! Το περίεργο είναι ότι όλοι μιλούν για τον Williams και τη δουλειά του στο κατηργημένο εξώφυλλο του Appetite και κανένας δεν αναφέρεται στον Billy White Jr που σχεδίασε το δεύτερο εξώφυλλο που έγινε logo των Gunners για πολλά χρόνια! Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει λέξη γι αυτόν και τη δουλειά του, κι όμως, έργο του κοσμεί άλμπουμ που πούλησε εκατομμύρια.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Έργο του Williams

Έργο του Williams
20/7/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου