HAGAR SCHON AARONSON SHRIEVE: ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ....

Οι Hagar Schon Aaronson Shrieve ή HSAS για συντομία, είναι ένα από τα πολλά super groups που σχηματίστηκαν το 1983, κυκλοφόρησαν ένα δίσκο και μετά …τίποτε. Μέλη τους, οι Sammy Hagar (Monrtose), τραγούδι, Neil Schon (Journey) κιθάρα, o μπασίστας Kenny Aaronson (Dust, Stories, Rick Derringer, Silver Condor) κι ο θεϊκός ντράμερ Michael Schrieve που σε ηλικία 17 ετών έπαιξε με τους Santana στο Woodstock. Έχοντας κάνει ελάχιστες πρόβες, που δεν ξεπέρασαν τον ένα μήνα, οι 4 μουσικοί ηχογράφησαν το ένα και μοναδικό άλμπουμ τους με τίτλο Through the Fire. Αν και το άλμπουμ μεταξύ των φίλων του AOR θεωρείται απόκτημα, απέτυχε εμπορικά (Νο 42 Αμερική, 1984) και στην ουσία δεν άφησε τίποτε πίσω τους, παρά μόνο τη συνεργασία τους σαν μουσικούς.
Το λάθος έγινε εξ αρχής με την επιλογή του A Whiter Shade of Pale (No. 94 ) σαν αρχικού single(των Procol Harum), όχι ότι οτ άλμπουμ περιέχει τα δυνατά τραγούδια αλλά σίγουρα αν είχαν επιλέξει το Top of the Rock ίσως η κατάσταση να ήταν καλύτερη.
Η εκκίνηση τους δεν ήταν τόσο απλή όσο διαβάσατε στην εισαγωγή. Ο Neil Schon μόλις είχε ηχογραφήσει το άλμπουμ Frtontiers (1983) με τους Journey, ένα άλμπουμ που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία τους, ενώ ο Sammy
Hagar μόλις είχε κυκλοφορήσει το προσωπικό του άλμπουμ Three Lock Box. Ο Schon ήταν αυτός που πίστευε πολύ στο επερχόμενο συγκρότημακαι στις συνεντεύξεις του έλεγε ότι σε λίγο θα «ακούσετε ένα killer group”. Ο αρχικός ντράμερ ήταν ο Danny Carmassi, παλιός γνώριμες του Hagar από τους Montrose και μπασίστας ο Tom Petersson που προτίμησε να μείνει στους Cheap Trick (κ ι έκανε πολύ καλά). Έτσι στη θέση τους ήλθαν ο Kenny Aaronson κι ο Michael Shrieve που ο Schon τον ήξερε από την εποχή που έπαιζαν μαζί στους Santana.

TRIVIA
To 1983 οι HSAS εμφανίστηκαν σε εκπομπή του MTV και η εκπομπή μεταδόθηκε μόνο μια φορά. Έκτοτε, δεν κυκλοφόρησε ποτέ ούτε σε βιντεοκασέτα ούτε σε DVD. Τραγούδια από αυτή τη εμφάνισή τους χρησιμοποιήθηκαν στ μοναδικό τους άλμπουμ Through the Fire, αφού αφαιρέθηκαν οι φωνές του κόσμου.
Στα μέσα του 1984 και μετά την εμπορική αποτυχία του άλμπουμ οι HSAS διαλύθηκαν. Ο Schon επέστρεψε στους Journey, ο Hagar ηχογράφησε το άλμπουμ του VOA και δύο χρόνια μετά τον βρίσκουμε στους Van Halen. 20 χρόνια μετά οι. Hagar και Schon ξανά βρίσκονται στους Planet Us μαζί με τον Michael Anthony.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
21/6/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment