Guns'n'Roses - Welcome to the Jungle

Το "Welcome to the Jungle" (Νο 24 Ενωμένο Βασίλειο, Νο 7 Αμερική) είναι το δεύτερο single που κυκλοφόρησαν οι GunsʼnʼRoses μετά το αποτυχημένο "It's So Easy", μέσα από το πολυπλατινένιο άλμπουμ τους Appetite for Destruction. Τη μουσική του συγκεκριμένου τραγουδιού έγραψαν οι Slash και Duff McKagan, ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Axel.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, οι στίχοι γράφτηκαν μετά από μια επίσκεψη σ' ένα φίλο του στο Seattle, που βρίσκεται στη δυτική ακτή κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Μια μεγάλη πόλη, που όμως, μπροστά στο Λος Άντζελες που ζούσε, φαινόταν πολύ μικρή. Μια πόλη που εύκολα μποορούσες να βρεις τα πάντα. Ο Izzy Stradlin είχε πει για τους στίχους ότι συγκρίνουν τη ζωή μεταξύ των δύο πόλεων.
 (Welcome to the jungle we got fun and games
We got everything you want honey, we know the names)Welcome to the jungle it gets worse here everyday
You learn to live like an animal in the jungle where we play)
Το κύριο βάρος της μουσικής ανήκει στον Slash ή καλύτερα στον Axel, που όταν έγραψε τους στίχους, απευθύνθηκε στον Slash, θυμίζοντάς του τη μουσική που είχε γράψει (ο Slash) όταν ακόμα έμενε στο σπίτι της μητέρας του . Ο Slash θυμήθηκε το κομμάτι , προσέθεσε ορισμένα καινούργια μέρη και με τη βοήθεια του Duff το μουσικό μέρος ολοκληρώθηκε. Μάλιστα ο Duff λέει ότι το δικό του μέρος είχε παρουσιαστεί το 1978(!) στο  τραγούδι "The Fake", που είχε γράψει για το συγκρότημα που έπαιζε τότε, τους Vains και μάλιστα είχε κυκλοφορήσει σαν single κι ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε!
Αργότερα ο Axel δήλωσε ότι τους στίχους τους εμπνεύστηκε μετά από τη γνωριμία που είχε με έναν άστεγο στην Ν. Υόρκη. Μάλιστα αυτός ήταν που είπε την έκφραση  "You know where you are? You're in the jungle baby; you're gonna die!"
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
Η κυκλοφορία του single αλλά και του maxi (τότε δεν υπήρχαν cd) ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού η αγγλική έκδοση του 7ιντσου single είχε στην β πλευρά live το Whole Lotta Rosie των AC/DC. H βρετανική έκδοση του maxi, που κυκλοφόρησε και σε picture disc, εκτός του live Whole Lotta Rosie περιέχει επίσης live, τα Knockin' on Heaven' Door (του Bon Dylan) και το It's so Easy. Η αμερικάνικη έκδοση του 7ιντσου βινυλίου περιέχει στη β πλευρά το Mr Brownstone, ενώ το single επανεκδόθηκε στην Μ.Βρετανία το 1988 με το Nightrain στη β πλευρά. Επίσης για την βρετανική αγορά επανεκδόθηκε και το maxi με αφίσα, ραφτό και στη β πλευρά τα Nightrain και You're crazy (acoustic). Η ίδια έκδοση εκδόθηκε σε Picture και cd single. Χρήματα να έχεις να αγοράζεις!
Προσέξτε, ότι παρ' όλες τις πολλές εκδόσεις του Welcome to the Jungle, δεν κατάφερε να μπει ψηλά στο βρετανικό chart. Ένας λόγος που κυκλοφόρησε σε single, maxi single, picture, cd single, maxi με αφίσα κλπ, ήταν γιατί στο γενικό σύνολο πωλήσεων όλα αυτά προσμετρούσαν σαν μια πώληση και οι fans αγόραζαν 2 και 3 φορές τις διάφορες εκδόσεις με αποτέλεσμα τα τραγούδια να μπαίνουν ψηλά στο chart!
Διαβάστε εδώ την ιστορία του Sweet Child O'Mine
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου