ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Κυκλοφόρησε η βιογραφία του Αρχηγού, Lemmy Kilmister με τίτλο “Lemmy: The Definitive Biography”. Συγγραφέας είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας βιβλίων Mick Wall που ήταν και προσωπικός φίλος του Lemmy.
 Το βιβλίο αποτελείται από 320 σελίδων και σε πολύ μεγάλο βαθμό καλύπτεται από συζητήσεις των Lemmy/Wall. Πέρα όμως από το rock ‘n’ roll lifestyle, το βιβλίο εμβαθύνει και στον άνθρωπο Lemmy, και στις σχέσεις του στην πορεία της ζωής του. Φυσικά, ξεκινά από την άσχημη σχέση που είχε με τον πατέρα του, ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένειά του λίγο μετά τη γέννηση του γιου του (σ.σ.σχεδόν το ίδιο έκανε κι αυτός) κι η μοναδική τους συνάντηση έγινε σε μια πιτσαρία δίπλα στο σπίτι του Lemmy, όταν εκείνος είχε ήδη φτάσει 25 ετών και έπαιζε σε διάφορες μπάντες. Στην πορεία της συζήτησης ο Lemmy ζήτησε χρήματα για να αγοράσει έναν ενισχυτή, αντ’ αυτού όμως ο πατέρας του προσφέρθηκε να του πληρώσει μαθήματα οδήγησης: «Ήθελε να μου πληρώσει τα μαθήματα ώστε να γίνω πλασιέ. Αμέσως απάντησα: «Είσαι τυχερός που δεν έχει έρθει ακόμα η πίτσα, αλλιώς θα σ’ την έφερνα καπέλο.» Βγήκα έξω και δεν τον ξαναείδα ποτέ». Αυτή η σχέση πατέρα και γιου, ήταν, πιθανότατα, η αιτία για την οποία ο ίδιος ο Lemmy μεγαλώνοντας εμφάνιζε μια ειλικρινή απέχθεια προς τις μόνιμες σχέσεις. Έχει δηλώσει πως έχει κοιμηθεί με 1000 έως 2000 γυναίκες, ενώ όταν η σύντροφός του στα τέλη της δεκαετίας του Tracy, έμεινε έγκυος, εκείνος την εγκατέλειψε, και η πρώτη του συνάντηση με τον γιο του, Paul έγινε πολλά χρόνια αργότερα, στη διάρκεια μιας αγοραπωλησίας κοκαΐνης, ενώ ο Lemmy είχε ήδη μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στη μουσική. Ο ίδιος εξηγεί: «Έχετε αλλάξει ποτέ πάνα; Αυτός ο τρόπος ζωής είναι πραγματικά σάπιος. Δε μπορούσα ποτέ να με φανταστώ να ακολουθώ την ίδια ρουτίνα, και να τρώω corn flakes για όλη μου τη ζωή! Δεν ξέρω πως το κάνουν οι υπόλοιποι».
Δεξιά, ο γιός του Paul
Ο Lemmy δημιούργησε έναν μύθο που ξεπερνούσε την καριέρα του στη μουσική, ήταν αφοσιωμένος ακόλουθος του τρίπτυχου sex drugs ‘n’ rock ‘n’ roll και χρησιμοποιούσε speed από πολύ νέος, και μέχρι το τέλος της ζωής του. Τη δεκαετία του ’70, υπήρχαν ψευδείς (όπως αποδείχτηκε) φήμες ότι ο, επίσης fan των καταχρήσεων Keith Richards, αντικαθιστούσε το γεμάτο ναρκωτικά αίμα του με νέο, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή. Το ίδιο σκέφτηκε και ο manager του Lemmy, όταν όμως επισκέφτηκαν έναν αρμόδιο γιατρό, τα πράγματα όπως λέει και ο ίδιος ο Αρχηγός δεν πήγαν όπως αναμενόταν: «Ο γιατρός μου πήρε αίμα, και πήγαμε μία εβδομάδα μετά για να πάρουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τότε, μου απαγόρευσε να κάνω μετάγγιση αίματος γιατί κάτι τέτοιο θα με σκότωνε! Το αίμα μου είχε μετατραπεί σε μια «σούπα» με όλων των ειδών τα χημικά στοιχεία!»
Ο Mick Wall παρουσιάζει τη γέννηση των Motörhead, μετά από την απόλυσή του από τους Hawkwind. Η αρχική ονομασία τους ήταν Bastard, όμως τελικά επιλέχτηκε το Motörhead που ήταν μάλιστα και το τελευταίο κομμάτι που έγραψε για τους Hawkwind.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου