ΠΩΣ Ο ANGUS YOUNG ΝΤΥΘΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Η μαθητική εμφάνιση του Angus Young είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές εμφανίσεις που έχουμε δει στο χώρο του rock. Μπορεί ο Peter Gabriel, τραγουδιστής των  Genesis, τη δεκαετία του 70 να έκανε ασύλληπτες μεταμφιέσεις (ακόμα και σε λουλούδι), αλλά η φιγούρα του ιδρωμένου Angus, με τη μαθητική σχολή και την κιθάρα είναι αξεπέραστη. Ας δούμε όμως πως έφθασε σε αυτή την εμφάνιση.
Η ιστορία ξεκίνησε την άνοιξη του 1974 όταν οι AC/DC υπήρχαν στα σπάργανα κι ο  μεγαλύτερος αδελφός του, όπως και η αδελφή του Μargaret, του πρότειναν να εμφανιστεί στη σκηνή ντυμένος με τη στολή του μαθητή. Όλως περιέργως είχε προηγούμενη εμπειρία με ανάλογες εμφανίσεις  ως γορίλας, Σούπερμαν ή Ζορό, πάντα μετά από παρότρυνση των αδελφών του. Ο Malcolm Young που είναι το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, είχε αποφασίσει ότι η μπάντα χρειαζόταν εξωτερική ανανέωση προκειμένου να εμφανιστεί σε μεγάλη συναυλία στο Victoria Park του Σύδνεϋ κι ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ότι ο ίδιος θα εμφανιζόταν επί σκηνής με μεταξωτή φόρμα πιλότου(!), ενώ ο Angus θα εμφανιζόταν σαν μαθητής σχολείου. Ενοχλημένοι οι Dave Evans (φωνητικά), Neil Smith (μπάσο) και Noel Taylor (ντραμς) έπρεπε να βρουν τις δικές τους αντίστοιχες φορεσιές. Και ξαφνικά τον Απρίλιο του ’74, είχαμε την αυστραλέζικη hard rock απάντηση στους Village People: ο ντράμερ ντυμένος Αρλεκίνος – Joker, ο μπασίστας Νεοϋορκέζος μπάτσος και ο τραγουδιστής λαμπερό παγώνι!!!
Peter Gabriel
Η συναυλία πήγε πολύ καλά αλλά ο Malcolm, ήδη με τη φήμη του ανικανοποίητου, εφάρμοσε την επόμενη απόφασή του περί ‘εξωτερικής ανανέωσης’: οι Evans, Smith και Taylor απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ο μικρός μαθητής, ωστόσο, μπορούσε να παραμείνει…Περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά, ο Αngus ίσως να χωράει ακόμα στο νούμερο 11 της παιδικής στολής του Γυμνασίου Ashfield, που δανείστηκε από το γιο της αδελφής του Margaret, τον Sam, για εκείνη τη συναυλία στο Victoria Park και έχει μια θέση στις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες στο χώρο του rock.
ΜΠΙΛΛΥ ΤΣΟΥΒΑΛΙΔΟΥ
10/6/16

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου