ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ VINYL IS BACK

Δελτίο Τύπου
Τα βινύλια παίρνουν θέση δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου και πατούν γκάζι στις 33 και 45 στροφές! Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, απλώνεται στην πόλη και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις στο νέο χώρο διεξαγωγής του, στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αφιέρωμα 90ς
 H δεκαετία χωρίς, κινητό και internet, ηλεκτρονική μουσική και εφηβικά rave πάρτυ, Nirvana, Oasis, Rage Against The Machine, Radiohead, Mc Hammer, trio hop ο ήχος του Μπρίστολ, η άνθηση του ελληνικού ροκ, Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, εμπνευσμένο ελληνικό τραγούδι από την κίνηση των τραγουδιστών – τραγουδοποιών, ιδιωτική τηλεόραση με «Απαράδεκτους» και «Αυθαίρετους», Μπάγιεβιτς, ο Πανιώνιος Κυπελλούχος, …! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Όλα συνέβησαν στη δεκαετία αυτή ! Το Vinyl is Back θυμίζει τα θρυλικά πια 90ς που θα είναι στο επίκεντρο της γιορτής του βινυλίου !

DJs SET
Οι καλύτεροι d.j.s στην πόλη θα παρουσιάσουν ένα πανόραμα μουσικών ειδών που θα ανεβάσει την ανδρεναλίνη του κοινού όση ώρα θα ψάχνει δίσκους ! Θα παίξουν οι : Petros Bratakos disco Barbarella (μαζί του ο Stavros Kip), Johnny Vavouras, Πέτρος Αδάμ, Βασίλης  Λούκας, Γιώργος Βανάκος, Στυλιανός Τζιρίτας, Γιάννης Παναγόπουλος, The Wanderers, Σάββας Συνοδινός και ο Κώστας «Starman» Κοντογιάννης σε ένα αφιέρωμα στον David Bowie !
ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΚΠΛΗΞΗ
Συλλεκτική συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το Vinyl is back θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’90 με ελληνικό τρόπο ! Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα…

LIVE  JOHNNY VAVOURAS AND THS CADILLACS !
Ο Johnny Vavouras και οι Cadillacs  με τα χαρακτηριστικά τους λευκά πουκάμισα, γραβάτες και jeans γιορτάζουν 30 χρόνια στο…δρόμο με ένα μοναδικό  live happening στο Vinyl is back ! Ηλεκτρισμός,  ενέργεια και ισχυρή δόση από rock’n’roll  και παλιά αμάξια στο Μουσείο Αυτοκινήτου !
Οι Cadillacs είναι:
 Johnny Vavouras - Vocals, Guitars
 Byron Tsourapis – Bass
 Thomas Andreou – Drums

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ DAVID BOWIE
Με τον απαιτούμενο σεβασμό σε μια τεράστια μορφή της σύγχρονης τέχνης, το Vinyl is back αφιερώνει στη ζωή, το έργο, και την κληρονομιά του David Bowie. “The Man Who Fell To Earth”, ο θρύλος της rock θα ζωντανέψει και πάλι στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων, μέσω των ήχων αλλά και της εικόνας, από dvd με σπάνιο κι ακυκλοφόρητο υλικό, αλλά και μέσω των καλλιτεχνών που οφείλουν την ύπαρξη τους και την έμπνευση τους σ΄αυτόν!
Ο  Kostas «Starman» επιμελείται το αφιέρωμα στον Major Tom, αλλά και στις υπόλοιπες ιδιαίτερες περσόνες που δημιούργησε τα τελευταία 50 χρόνια της συνεχούς παρουσίας του στο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

CULT FESTIVAL – ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το Vinyl is back συνεχίζοντας την παράδοση προβολής ταινιών θα παρουσιάσει ένα μοναδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα cult ταινιών που σπανίως προβάλλονται με θέμα την νεανική παραβατικότητα. Επιλογή ταινιών και καλλιτεχνική επιμέλεια του cult σπεσιαλίστα  Σπύρου Μποζίκη.  Θα προβληθούν οι ταινίες :
 “Christian F. Πόρνη στα 13 για ναρκωτικά» (1981), η συγκλονιστική, σκληρή και αληθινή ιστορία της Vera Christiane Felscherinow. Μια αυτοβιογραφική ταινία βασισμένη στις καταθέσεις της στην αστυνομία που είχε βαλθεί τότε να καθαρίσει το σταθμό του Δυτικού Βερολίνου. Η μουσική της ταινίας είναι του David Bowie που εμφανίζεται και ως ηθοποιός !
«The Boys Next Door» (1985), η φοβερή περιπέτεια δύο νέων που εγκαταλείπουν το σπίτι τους την ημέρα της αποφοίτησής τους από το σχολείο και ξεκινούν ένα εγκληματικό ξεφάντωμα γεμάτο παρανομίες. Με τους Charlie Sheen και Maxwell Caulfield. Παίζει και η κόρη του Frank Zappa, η Moon Unit Zappa !
«Πήρες Πτυχίο ;» (1985). Ένας νεαρός από τη Μυτιλήνη έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ο πατέρας του δίνει όλα του τα χρήματα για τις σπουδές του γιου του. Αφού ο νεαρός πάρει το πτυχίο του αριστεύοντας, θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να βρει εύκολα δουλειά. Με τα έξοδα να πληθαίνουν και την αγαπημένη του να τον εγκαταλείπει, ο νεαρός θα πάρει την απόφαση να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του…Μια επίκαιρη ταινία ! Σκηνοθεσία : Γρηγόρης Νουνελής. Πρωταγωνιστούν : Βασίλης Καΐλας, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Ζιάγκος, Νανά Βενέτη, Βασίλης Τσάγκλος. Μουσική : Ηρακλής Τριανταφυλλίδης.  Στην ταινία εμφανίζεται το συγκρότημα Ηρακλής Τριανταφυλλίδης και Λερναία Ύδρα !

Info :
Χώρος : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου :  Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»
Είσοδος : 3 ευρώ (με το εκπτωτικό εισιτήριό σας έχετε δωρεάν πρόσβαση και στο Μουσείο Αυτ/των, 5ος όροφος).
Διάθεση εισιτηρίων : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων (την ίδια μέρα ή από πριν).
Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 8 Απριλίου :  5 μ.μ. - 9 μ.μ.
Σάββατο 9 Απριλίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 10 Απριλίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Πάρκινγκ : διαθέσιμο (5 ευρώ ημερησίως)

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το 7ο «VINYL IS BACK» ! Be there!
Facebook : Vinyl is back - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 8-10.4.16
https://www.facebook.com/events/449956408530151/  
www.vinylisback.gr
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου