STAIRWAY TO THE STARS (30/8/15)

• Στο studio βρίσκεται ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley (συμμετείχε στα άλμπουμ X –Factor και Virtual XI) ηχογραφώντας το 8ο προσωπικό του άλμπουμ που ευελπιστεί να είναι και το καλύτερο του. Η θεματολογία των στίχων βασίζεται σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, γραμμένη από τον ίδιο. Στην προσπάθεια του να συγκεντρώσει από τώρα χρήματα για να ανταποκριθεί στην παραγωγή του, από την 1η Σεπτεμβρίου δέχεται προπαραγγελίες (πατήστε εδώ) του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016. Το καρότο για όσους τον βοηθήσουν προπαραγγελοντας το είναι να λάβουν ένα περιοδικό κι ένα dvd με το"making-of".
• Ακύρωσε τις εμφανίσεις του στην Αυστραλία ο Αμερικανός κιθαρίστας, Tony MacAlpine, γιατί μετά από εξετάσεις που έκανε υπάρχει πιθανότητα για καρκίνο στο έντερο, με τους γιατρούς να προτείνουν άμεση επέμβαση για αυτή την εβδομάδα. Ο MacAlpine, θα κάνει την εγχείρηση και ελπίζει στο εγγύς μέλλον να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις συναυλίες του στην Αυστραλία.
• Ένα πρωτότυπο προσχέδιο στίχων του Bob Dylan για το τραγούδι του «A Hard Rain's A-Gonna Fall», θα δημοπρατήσει ο οίκος sotheby's στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου με εκτίμηση πώλησης 150.000-200.000 λίρες! «Τα σβησίματα και οι αναθεωρήσεις προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, δεδομένου ότι αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του οίκου. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι στίχοι διαμαρτυρίας κι ο ίδιος ο Dylan έχει δώσει κατά καιρούς ο ίδιος ασυμβίβαστες απαντήσεις. Έχει υποστηρίξει αλλά κι αρνηθεί(!) ότι γράφτηκε σαν απάντηση στην κρίση της Κούβας, αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Carnegie Hall στις 22 Σεπτεμβρίου 1962, μερικές εβδομάδες πριν ξεσπάσει «η κρίση των πυραύλων» στην Κούβα. Το προσχέδιο των στίχων του τραγουδιού -γραμμένοι σε γραφομηχανή- προηγείται της εμφάνισης του στο Carnegie Hall και «δείχνει μια για πάντα ότι η δομή και το θέμα είχαν ολοκληρωθεί πριν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου».
• Τρεις παλαιότεροι δίσκοι επανακυκλοφορούν από την Rock Candy Records, και μάλιστα οι 2 είχαν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τα Pride και Big Games των White Lion. To Pride κυκλοφόρησε το 1987 κι εκτός των Hungry και Wait περιλαμβάνει τοη μεγάλη επιτυχία τους 'When The Children Cry'. Η επανέκδοση περιέχει 5 bonus τραγούδια, 4 live και ένα Extended Remix) του Wait. To Big Games είναι το τρίτο άλμπουμ των White Lion (1989) κι εκτός των 'Little Fighter' και 'Cry For Freedom' περιέχει τη πετυχημένη διασκευή που έκαναν στο 'Radar Love' των Golden Earing. Η επανέκδοση περιέχει 3 live bonus tracks. Η τελευταία επανακυκλοφορία της Rock Candy Records είναι το άλμπουμ του κιθαρίστα Jeff Paris Wired Up (1987) που ήταν στην παρέα των Bon Jovi, Cinderella και Kingdom Come αλλά ποτέ δεν γνώρισε επιτυχία Το Saturday Nite είναι ένα πολύ καλό δείγμα του μελωδικού rock του Paris, όπως και το Cryin που το διασκεύασαν οι Vixen και το έκαναν επιτυχία! Και οι τρεις επανακυκλοφορίες είναι remastered και κυκλοφορούν με πλούσια ένθετα.
• Σύμφωνα με την κινητήριο δύναμη των Kreator, Mille Petrozza o καινούργιος δίσκος τους δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2017!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου