ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ SUNSET STRIP ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ(Το Hair Metal στα Καλύτερά του!)


H Sunset Strip είναι ένα τμήμα της λεωφόρου Sunset Boulevard που διασχίζει το Δυτικό Hollywood, καταλήγοντας στο Beverly Hills. To τμήμα που ονομάζεται Sunset Strip είναι μια από τις γνωστότερες λεωφόρους του πλανήτη, με εκατοντάδες καταστήματα, τα περισσότερα πολυτελείας, εστιατόρια,café, rock clubs, με τη ζωή να συνεχίζεται τη νύχτα καθώς τόσο επί της Sunset Strip όσο και στους παρακείμενους δρόμους, όπου υπάρχουν πολλά clubs. Στην πραγματικότητα, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1920-1933), η κομητεία του Λος Άντζελες ενθάρρυνε την ανάπτυξη νυχτερινής ζωής στο Δυτικό Hollywood καθώς τότε  βρισκόταν εκτός των ορίων της πόλης.  Έτσι τη δεκαετία του 1920, εμφανίστηκαν μια σειρά από νυχτερινά κέντρα και καζίνο μετακόμισαν κατά μήκος της Sunset Strip, που με τη σειρά τους προσέλκυσαν πολύ κόσμο, κυρίως του θεάματος αλλά και πλούσιους επιχειρηματίες. Δεν ήταν τυχαίο ότι τα περισσότερα μαγαζιά είχαν «πίσω δωμάτια» όπου σέρβιραν αλκοόλ!
Η Καλιφόρνια και κατά συνέπεια το Λος Άντζελες, προσέλκυσαν τον κόσμο του θεάματος και μέσα της δεκαετίας του 1960 έγιναν σημαντικοί πόλοι συγκέντρωσης της αντικουλτούρας που αναπτύχθηκε στην αμερικάνικη νεολαία, με τα Clubs να προσελκύουν τα μεγάλα ονόματα της εποχής, Doors, Jimi Hendrix, Byrds, Love, Frank Zappa κ.α. Στη δεκαετία του 70 πολλά μαγαζιά μετατράπηκαν σε discotheque και η Sunset Strip έγινε το επίκεντρο του punk και new wave.
Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80
Τη μεγάλη όμως άνθισή της, τη γνώρισε τη δεκαετία του 80 όταν τα λεγόμενο hair metal συγκροτήματα, άρχισαν να ξεπετάγονται από κάθε γειτονιά του Λος Άντζελες και να διεκδικούν μια ώρα συναυλίας στα clubs της περιοχής. Τα clubs Whisky a Go Go, Troubatour και Roxy έγιναν τόπος προσέλευσης της νεολαίας και συγκροτήματα άγνωστα όπως οι Van Halen, Quiet Riot, Mötley Crüe, Ratt και Guns N' Roses, έπαιζαν σε ένα κοινό που καθημερινά μεγάλωνε. Και δίπλα σε αυτά, το Gazarr's και φυσικά το Rainbow Bar and Grill με την ατελείωτη σύγχρονη ιστορία. Το αμερικάνικο glam γιγαντωνόταν μέρα με την ημέρα και οι άνθρωποι των δισκογραφικών εταιρειών έσπευσαν με στυλό και με χαρτί για να υπογράψουν τα καινούργια ονόματα. Έτσι όπως εξελίχθηκε η μουσική, η Sunset Strip χωρίς να το….καταλάβει, υπήρξε καίριος παράγοντας στο αμερικάνικο Hard rock, που όμοιό της δεν είχε, κι είχε παρουσιαστεί, προσφέροντας σε πολλούς  μελλοντικούς rock stars την πρώτη τους γεύση από τα φώτα της δημοσιότητας. Πιο πάνω  διαβάσατε για τους Van Halen,Guns N' Roses, Quiet Riot, Motley Crue κ.α. που …αλώνιζαν στα Clubs όμως αν γυρίσουμε το χρόνο μερικές δεκαετίες, θα θυμηθούμαι ότι οι Doors έκλεισαν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο χάρη σε ένα σόου σε club της Sunset Strip, ενώ η πρώτη δημοσιότητα που πήρε η λεωφόρος ήταν το 1966 όταν ο Stephen Stills, έγραψε το For What It's Worth, εμπνευσμένος από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και νεαρών που διαμαρτυρόντουσαν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μετά την 10η βραδινή, για τους κάτω των 18 ετών και το κλείσιμο του κλαμπ Pandora’s Box.


Χρειάστηκαν να περάσουν 2 σχεδόν δεκαετίες για να ξανά ζωντανέψει μουσικά η Sunset Strip έστω και αν αρκετά από τα μαγαζιά-ναούς της εποχής δεν υπάρχουν πια. Οι παλαιότεροι αναγνώστες του site, θα θυμούνται ότι σε σχετικά άρθρα έχω αναφέρει ότι υπήρξαν κι άλλα συγκροτήματα που θα μπορούσαν να έχουν την τύχη των διάσημων συγκροτημάτων, αλλά, πόσους να χωρέσει η δισκογραφία. Σε κάθε μουσική αλλαγή, παντού υπάρχουν οι κορυφές που τραβούν όλα τα φώτα και τις πωλήσεις και πάντα υπάρχουν και «ακόλουθοι», που μας αρέσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν.
Ας δούμε ποια συγκροτήματα, περπάτησαν στα πεζοδρόμια της και έγιναν διάσημοι, ξεκινώντας από τους Guns and Roses που αποτελούν βασικό μέρος της ιστορίας της Sunset Strip. Σχηματίστηκαν από μέλη που έπαιζαν στους L.A. Guns και Hollywood Rose, παίζοντας αρχικά στο Troubadour και στα Roxy και Whiskey A Go Go. Οι W. Axl Rose, Slash,  Izzy Stradlin, Duff "Rose" McKagan και Steven Adler ηχογραφούν στο Pasha Studios, 4 τραγούδια για το EP, Live ?!*@ Like a Suicide(1986) για την UZI Suicide records. Η κοπή του έγινε σε 10.000 αντίτυπα (κασέτες και δίσκοι, τότε δεν υπήρχε cd) και το ανακάλυψαν από λίγοι έως ελάχιστοι. Εμείς στην Ευρώπη…ούτε μυρωδιά. Για την ιστορία, τα χειροκροτήματα και η live ατμόσφαιρα είναι..πεπέ!  Ο Slash και ο Axl δούλευαν καθημερινά στο Tower Video, δίπλα στο διάσημο κατάστημα δίσκων Tower Records στην Sunset Strip για να φθάσουμε στην κυκλοφορία του Αppetite for Destruction που τα άλλαξε όλα.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αφού τελείωσαν μια μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία, κυκλοφόρησαν ψηφιακά τα τραγούδια Perhaps και General, ενώ ο Slash ανακοίνωσε καινούργιο προσωπικό άλμπουμ.
Αν οι Gunners είναι ο πλέον περιβόητο συγκρότημα του L.A., οι Motley Crue είναι το πλέον  διαβόητο. Ξεκίνησαν το 1981, δίνοντας την πρώτη συναυλία τους νότια της Strip, στη Santa Monica Blvd, στο Starwood και σύντομα έγιναν συνώνυμοι της Sunset Strip. Νοίκιασαν  ένα διαμέρισμα στο 1124 N. Clark St., σε κοντινή απόσταση από το Whisky, με τα κορίτσια να σπρώχνονται ποια θα πρωτοκοιμηθεί μαζί τους. Προς τιμήν τους, δεν ξέχασαν  από πού ξεκίνησαν και στο video του Girls, Girls, Girls γυρίστηκε στο στριπτιζάδικο Body Shop, στην Sunset, ενώ το Kickstart My Heart περιλάμβανε γυρίσματα στο Whisky A Go Go.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Έχουν επανασυνδεθεί με κιθαρίστα τον John 5 στη θέση του αρχικού Mick Mars, με αρκετές…δολοφονικές βολές εκατέρωθεν. Το 2023 είχαν ανακοινώσει ότι δουλεύουν με παραγωγό τον Bob Rock, πάνω σε καινούργια τραγούδια. Έκτοτε δεν έχουμε άλμπουμ, παρά μόνο περιοδείες.


Η ιστορία των Quiet Riot είναι πολύ παλαιότερη των hair metal συγκροτημάτων της Sunset Strip, αφού οι Randy Rhoads κι ο μπασίστας Kelly Garni, έβαλαν τις βάσεις του συγκροτήματος στις αρχές της δεκαετίας του 70. Με τραγουδιστή τον …κλασικό Kevin DuBrow ηχογράφησαν 2 αδιάφορα pop-rock άλμπουμ, που κυκλοφόρησαν στην γιαπωνέζικη αγορά, για να φθάσουμε στο 1983 όπου με σύνθεση Kevin DuBrow, Carlos Cavazo, Rudy Sarzo και Frankie Banali …μεταλλάσσονται στους Quiet Riot που πούλησαν μόνο στην Αμερική 6.000.000 με το άλμπουμ Metal Health. Η εμπειρία τους στα Gazzari’s και Starwood, έπιασε τόπο.
Quiet Riot, L.A Guns, Dokken


ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, σε σημείο που και οι ίδιοι πρέπει να έχουν χάσει τοι μέτρημα, εξακολουθούν να περιοδεύουν στην Αμερική με σύνθεση Rudy Sarzo, Alex Grossi, Jizzy Pearl τραγούδι, πρώην Love/hate και Johnny Kelly ντραμς, πρώην Type O Negative.
Ο κιθαρίστας Tracii Guns σχημάτισε τους L.A. Guns το 1983 και σε μια από τις πολλές συνθέσεις τους, βρίσκουμε και τον Axl Rose. Μόνιμοι θαμώνες της Sunset Strip, οι L.AS. Guns επέλεξαν ένα πιο hard ύφος, πετυχαίνοντας να διαφοροποιηθούν,  κρατώντας πολλά στοιχεία από Rolling Stones και New York Dolls (σ.σ. πόσοι δανείστηκαν πράγματα από τη μουσική τους!). Ξεχωρίζουν τα πρώτα 2 άλμπουμ τους, χωρίς να φθάσουν τις πωλήσεις των σύγχρονων συγκροτημάτων. Ώς εκεί μπορούσαν!     
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Από το 2012, χωρίστηκαν στα 2, με τους L.A. Guns feat. Tracii Guns και Phil Lewis και τους Riley's L.A. Guns, του ντράμερ Steve Riley nοι οποίοι κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Dark Horse (2024). Οι…άλλοι, κυκλοφόρησαν το Black Diamonds (2023).
Ένα κλικ, ίσως και 2, πιο σκληροί από όλους οι W.A.S.P. πολύ γρήγορα έφτιαξαν όνομα, χάρις στα τραγούδια τους αλλά και στη shock theater εμφανίσεις τους. Κυρίαρχη προσωπικότητα ο Blackie Lawless, ο οποίος στις πρώτες εμφανίσεις τους, πέταγε ωμό κρέας στο κοινό κι έπινε αίμα (σ.σ. τουλάχιστον έτσι έλεγε).
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
To 2022 ξεκίνησαν μεγάλη περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη για τα 40 χρόνια τους, αλλά δυστυχώς δεν πέρασε από τη χώρα μας. Πάντως την τελευταία δεκαετία ο Blackie επέστρεψε στις αξίες του χριστιανισμού, αφήνοντας πίσω του όλο το shock theater.
Από τα καλύτερα συγκροτήματα που έβγαλε το Λος Άντζελες, οι Dokken σχηματίστηκαν το 1978 με την κιθάρα του George Lynch, να ξεχωρίζει. «Κολλούσαμε τις αφίσες μας σε στύλους και τηλεφωνικούς θαλάμους και λίγο αργότερα, άλλο συγκρότημα κόλλαγε επάνω τους τις δικές του» είπε ο Lynch στο Rolling Stone. «Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική σκηνή». Το πρώτο hard άλμπουμ τους Breaking the Chains αλλά και το επόμενο Tooth and Nail (1984), τοποθέτησαν τους Dokken ψηλά!
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Εξακολουθούν να υπάρχουν, παίζοντας κυρίως στην Αμερική με μόνο αρχικό μέλος τον Don Dokken και με τον άσπονδο φίλο του George Lynch να εμφανίζεται σαν guest.  
Μέσα στο άντρο της ακολασίας, εκεί που τα Σόδομα και Γόμορρα, έμοιαζαν με παράρτημα της Disneyland, στην Sunset Strip ξεπρόβαλλαν τα αδέλφια Michael και Robert Sweet, σχηματίζοντας τους Stryper, παίζοντας χριστιανικό rock! Ξεκίνησαν σαν Roxx Regime αλλά άλλαξαν το όνομά τους για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη θρησκεία τους (το Stryper προέρχεται από ένα στίχο της Βίβλου) και κέρδισαν τον σεβασμό όλων στη σκηνή του hair metal. «Ήμασταν εκεί, μαζί με τους Motley Crue, Poison (είχαν έλθει από την Pennsylvania), RATT, W.A.S.P κι όλους τους άλλους. Ήμασταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, ήμασταν μέρος μιας ιστορίας που δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά."
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
To 2022 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Final Battle.
Σ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι Warrant κατάφεραν και διακρίθηκαν. Όπως έχει πει ο κιθαρίστας Jerry Dixon, «για να ξεχωρίσεις, έπρεπε να είσαι «βρώμικός» και αγενής. Αν προωθούσες τον εαυτό σου με μια χαρούμενη φωτογραφία, είχες χάσει». Με το πρώτο άλμπουμ Dirty Rotten Filthy Stinking Rich (1989, Νο 10 Αμερική) ξεχώρισαν αμέσως και με το δεύτερο Cherry Pie (1990, No 7 Aμερική), καταξιώθηκαν. Η αυτοκτονία του Jani Lane το 2011 τους πέρασε στο Πάνθεον του παρελθόντος.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το 2017 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ Louder Harder Faster, ενώ στις μετά Covid συναυλίες στη σκηνή μαζί τους ανεβαίνει ο Robbie Crane και παίζει μπάσο. Εννοείται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν με τραγουδιστή τον Robert Mason και να παίζουν όπου τους καλούν.
Μένοντας στο Mechanicsburg της Pennsylvania, δεν μπορείς να κάνεις καριέρα. Όχι μόνο στη μουσικά, αλλά σχεδόν παντού. Αυτό κατάλαβαν γρήγορα οι Bret Michaels, Matt Smith, Bobby Dall και ο Rikki Rockett και μετακόμισαν στη Γης της Ακολασίας, του ποτού των χαπιών και των ωραίων κοριτσιών. Χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση χρόνια για να υπογράψουν οι Poison σε δισκογραφική εταιρεία και σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, στην πιο φτωχή συνοικία του Λος Άντζελες, στη διασταύρωση Washington and Palm Groove Avenue. Τη θέση του Matt Smith πήρε ο C.C Deville και το 1986 κυκλοφόρησαν το Look What the Cat Dragged In (Νο3 Αμερική) που αγοράστηκε από περισσότερους από 3.000.000 Αμερικάνους.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
 Ο Bret Michaels εξακολουθεί να περιοδεύει παίζοντας τα τραγούδια τους, ενώ το συγκρότημα περιόδευσε το 2022 ανοίγοντας για τους Mötley Crüe,Def Leppard και Joan Jett στην περίφημη The Stadium Tour.
Από τα μεγάλα ονόματα του sleaze/hair metal οι RATT,σχηματίστηκαν το 1976 από τον τραγουδιστή Stephen Pearcy και απέκτησαν εμπειρία παίζοντας στα Clubs της Sunset Strip. Η κλασική σύνθεση Pearcy, Warren DeMartini, Robbin Crosby, Juan Croucier και Bobby Blotzer ηχογράφησαν το EP Ratt (1983) –αυτό με τα πόδια της Tawny Kitaen, για να εκτοξευτούν την επόμενη χρονιά με το Out of the Cellar (και πάλι με την Tawny Kitaen στο εξώφυλλο).
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο τραγουδιστής Stephen Pearcy προσπαθεί να επανασυνδέσει τα αρχικά μέλη (ο κιθαρίστας Robbie Crosby πέθανε το 2002) κάτι που φαίνεται ανέφικτο, αφού ο μπασίστας Juan Croucier έχει σχηματίσει τους Juan Croucier – The Other Voice of Ratt και παίζει σε clubs.

Στη σκηνή του ο Gazzari’s απέκτησαν εμπειρία οι Van Halen (Eddie Van Halen, David Lee Roth, Michael Anthony και Alex Van Halen), αφού πρώτα δεν είχαν αφήσει σχολική εορτή για σχολική εορτή. Στη Sundet Strip έκτισαν το μύθο τους για να κατακτήσουν τον κόσμο με την κυκλοφορία του πρώτους τους ομότιτλου άλμπουμ το 1978.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Δεν κάνουν! Το 2012 κυκλοφόρησαν το τελευταίο studio άλμπουμ του τους Kind of Truth, περιόδευσαν με τον Roth και το 2020 ο Eddie νικιέται από τον καρκίνο. Η αυλαία έπεσε.
 
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΥΣ DOORS BYRDS  ΚΑΙ ΤΟΥΣ BUFFALO SPRINGFIELD
Θα ξεκινήσω με τους Buffalo Springfield των Neil Young, Bruce Palmer, Stephen Stills και Richie Furay, που σε ανύποπτο χρόνο με ότι επακολούθησε στην Sunset Strip, έπαιξαν το 1966 στο Troubadour για να γίνουν το house συγκρότημα του Whisky a Go Go το 1966. Οι διαδηλώσεις και η καταστολή της αστυνομίας στις ταραχές στη Sunset Strip (διαβάστε στην αρχή του κειμένου), ενέπνευσαν τονν κιθαρίστα/τραγουδιστή Stepehn Stills (αργότερα στους Crosby Stills Nash and Young0 nνα γράψει το For What It's Worth κι έμειναν στην ιστορία.
Η Venice Beach απέχει μόλις 13 μίλια από την Sunset Strip και οι Doors δεν άργησαν να γίνουν το house band στο Whisky a Go Go, καταφέροντας μέσα σε λίγες εβδομάδες να συγκεντρώνουν εκατοντάδες κόσμο, μόνο και μόνο για να δουν τον χαρισματικό Jim Morrison και …μετά να τους ακούσουν. Δεν άργησαν να υπογράψουν στην Electra με την καριέρα τους να απογειώνεται.
Οι Byrds υπήρξαν από τα πλέον επιδραστικά folk συγκροτήματα της δεκαετίας του 60. Με προσωπικότητες και μουσικούς σαν τους Roger McGuinn, Gene Clark, David Crosby, Chris Hillman και Michael Clarke, σταδιακά βελτίωσαν τον ήχο τους. Κάθε μουσικός είχε ακολουθήσει τη δική του καριέρα, παίζοντας σε μεγάλο βαθμό καφετέριες και μικρότερα κλαμπ. Δεν ήταν κάτοικοι του Λος Άντζελες αλλά της Πολιτείας της Καλιφόρνια και μια τυχαία συνάντηση στο Troubadour το 1964, έφερε κοντά τον McGuinn και τον Clark, βάζοντας σε κίνηση τους τροχούς τους για να σχηματιστούν οι Byrds. Σταδιακά βελτίωσαν τον ήχο τους, δημιουργώντας μια εντελώς φρέσκια προσέγγιση στο αμερικάνικο τραγούδι, καθιερώνοντας ένα νέο στυλ μουσικής, που συνδύαζε το παραδοσιακό αμερικάνικο φολκ με τη ζωντάνια των Beatles και την ηδονική νωθρότητα της δυτικής ακτής και ονομάστηκε folk rock!


 
.ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
Πριν περάσω σε μια απλή αναφορά …..συγκροτημάτων που γνώρισαν επιτυχία και στην ουσία αποτέλεσαν τη Δεύτερο Κύμα της Sunset Strip, να αναφέρω για τους συλλέκτες,δύο συλλογές, πρώτα τη Street Survivors (1989) που κυκλοφόρησε η Metal Blade με 10 συγκροτήματα που περπάτησαν στην Sunset Strip και δεν τα κατάφεραν. Ξεχώρισα τους Little Caesar, Tomorrow’s Child, Rain on Fire, NRG και Black Cherry. Και τη δεύτερη που είναι η η 4πλή Hollywood Rocks που κυκλοφόρησε σε Box set, με κομμάτια ενδεικτικά της εποχής από τους Dokken, Hollywood Rose(οι πρώϊμοι Guns and Roses), Nitro, Quiet Riot, Harlow, Faster Pussycat, Lizzy Borden, Warrant, Bitch, Kery Doll, Steeler, Zeros κι ένα σωρό ονόματα της εποχής.
Autograph, Little Caesar, Rough Cutt, Black and Blue
Ο τραγουδιστής Taime Downe σχημάτισε τους Faster Pussycat το 1985 και σχεδόν αμέσως έγινε μέρος της hair metal σκηνής του Hollywood. Υπέγραψαν στην Elektra records και το 1987 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους για να ακολουθήσουν άλλα δύο καλά άλμπουμ, τα Wake Me When It's Over(1989) και Whipped (1992). Δεν κατάφεραν να φθάσουν τη δόξα των Ratt, Motley Crue,m Poison κ.α. αλλά στις 12 Μαιου 2007 έπαιξαν στο Underworld της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα. Τη συναυλία είχαν ανοίξει οι Wild Machine και οι Roxy Bitch.
Οι Rough Cutt έχουν εισπράξει μεγαλύτερη δημοσιότητα απ΄ότι αξίζουν! Το συγκρότημα του Paul Shortino, δεν κατάφερε με τους 2 δίσκους που κυκλοφόρησε να κάνει έστω μια επιτυχία. Περνόντας στους Steeler, να διευκρινίσω ότι αναφερόμαστε στο αμερικάνικο συγκρότημα κι όχι στο γερμανικό! Με τραγουδιστή τον Ron Keel και κιθαρίστα το ανερχόμενο ταλαντούχο Yngwie Malmsteen, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ που αξίζει να το αποκτήστε.


Οι Vinnie Vincent Invasion σχηματίστηκαν το 1984 μετά την απομάκρυνση του κιθαρίστα Vinnie Vincent από τους Kiss. Ηχογράφησαν 2 καλά άλμπουμ, που έχουν ενδιαφέρον.
Δημιούργημα του τραγουδιστή Ron Young, οι Little Caesar είχαν τις δυνατότητες για να πετύχουν, αλλά δεν τα κατάφερα. Κρίμα που όλοι τους θυμούνται για την καλή διασκευή τους στο Chain of Fools της Aretha Franklin κι όχι στο Ep Name Your Poison (1989) και στα πρώτα 2 άλμπουμ τους Little Caesar (1990) και Influence (1992).
Οι άγνωστοι White Tiger, σχηματίστηκαν από τον πρώην κιθαρίστα των Kiss, Mark St. John( σ.σ. τον θυμόσαστε; αντικατέστησε τον Vinnie Vincent κι έπαιξε μόνο στο Animalize(1984) και τον τραγουδιστή David Donato που πέρασε για ένα μικρό διάστημα από τους Black Sabbath. Κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ, εξαιρετικά δυσεύρετα!
Άμα δεν σε θέλει η τύχη! Κλασσική περίπτωση της προηγούμενης ατάκας οι Badlands με τρανταχτά μέλη (Jake E. Lee, Ray Gillen, Eric Singer και Greg Chaisson), παρουσιάστηκαν με ένα πολύ καλό πρώτο άλμπουμ αλλά και με επίσης ένα καλό δεύτερο (Voodoo Highway). Ο θάνατος του Gillen το 1993, σκόρπισε τις στάχτες τους.
Από το ορεινό Oregon, οι Black and Blue μετακινήθηκαν στο Λος Άντζελες για καλύτερη τύχης. Έως και το 1988 είχαν ηχογραφήσει 4 άλμπουμ με μέτρια αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω τους τη συμμετοχή του κιθαρίστα  Tommy Thayer, μετέπειτα μέλους των Kiss.  
Βέροι Καλιφορνέζοι οι Autograph άφησαν πίσω τους μια διαχρονική επιτυχία, το Turn Up the Radio και 3 συμπαθητικά άλμπουμ.
Δεν ξέρω αν οι Femme Fatale δεν είχαν για τραγουδίστρια την Lorraine Lewis, αν θα ασχολούμαστε μαζί τους. Από το Albuquerque (σ.σ. άμα δείτε τον Walter White, να του πείτε τα χαιρετίσματά μου), μετακινήθηκαν στο Λος Άντζελες αλλά στην ουσία δεν πέτυχαν κάτι ιδιαίτερο.   
Από το in Saint Paul της Minnesota οι Vixen, μετακινήθηκαν στο Λος Άντζελες και με τα πρώτα 2 άλμπουμ τους  άφησαν το στίγμα τους. Από τα καλύτερα και πλέον ελπιδοφόρα σχήματα της εποχής, ο ήχος τους είχε πολύ ενδιαφέρον κι ακόμα και σήμερα τραγούδια τους σαν τα  How Much Love και Cryin, ακούγονται.
Οι Kill for Thrills εμφανίστηκαν στα πεζοδρόμια της Sunset Strip το 1988, ηχογράφησαν 2 άλμπουμ, τα οποία είχαν όλη την ατμόσφαιρα της εποχής, αλλά δεν …πέρασαν. Αν δεν έπαιζε ο Gilby Clarke κιθάρα πριν αντικαταστήσει τον Izzy στους Gunners, δεν θα τους ήξερε κανείς.
Τέλος, οι Bullet Boys είχαν ένα διαφορετικό ήχο, θα τον χαρακτήριζα δύσκολο, γι αυτό πριν τους ψάξετε, ακούστε τους.

 

Την άλλη Κυριακή: Glenn Hughes, Η πορεία του από τους Trapeze, στους Deep Purple στις ατελείωτες συνεργασίες και στην προσωπική καριέρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

14/4/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Πολύ ωραίο άρθρο, αλλά οι White Tiger, ποτέ δεν κυκλοφόρησαν επίσημα δεύτερο studio album, ήταν να βγει αλλά δεν βγήκε ποτέ, ότι κυκλοφορεί είναι bootleg...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Σ ευχαριστώ για την παρατήρηση. Η χρονολογική διαφορά των 2 άλμπουμ τους (1986-1999) δείχνει ότι το υλικό του δεύτερου άλμπουμ τους Raw δεν συμβαδίζει με την χρονολογία κυκλοφορίας του (1999). Προφανώς είναι ηχογραφημένο κάπου στα τέλη τηςε δεκαετίας του 80 και κυκλοφόρησε τότε. Πουθενά δεν βρήκα ότι είναι bootleg. Αν το έχεις βρει από σίγουρα πηγή, στείλ το μου να το διορθώσω.

      Διαγραφή
    2. Εσύ που το βρήκες;; Στο discogs ή στο rate your music; Πάντως ο ντράμερ του group λέει ότι είναι bootleg

      Διαγραφή
  2. https://www.kissfaq.com/forum24/viewtopic.php?t=10824

    ΑπάντησηΔιαγραφή