GRIM REAPER: SEE YOU IN HELL MY FRIEND


Οι Grim Reaper ανήκουν στην κατηγορία των new wave of British heavy metal και η ιστορία τούς έχει γράψει για το πολύ καλό πρώτο άλμπουμ τους See You in Hell(1983, Νo73 Αμερική) αλλά και για τη γενικότερη παρουσία τους. Σχηματίστηκαν το 1979 στο Worcestershire από τον κιθαρίστα Nick Bowcott με τραγουδιστή τον Paul de Mercado. Το demo που ηχογράφησαν άρεσε στη Heavy Metal Records, που έβαλε το τραγούδι τους «The Reaper» (αφού το επαναηχογράφησαν) στη συλλογή Heavy Metal Heroes(1981) κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το περιοδικό Kerrang! να γράφει καλά λόγια για το κομμάτι. Η αλλαγή τραγουδιστή, με τον Steve Grimmett πίσω από το μικρόφωνο, άλλαξε τα δεδομένα στο συγκρότημα για να φθάσουμε στο 1983 όπου και ηχογράφησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο See you in Hell (Steve Grimmett τραγούδι, Nick Bowcott κιθάρα, Dave Wanklin μπάσο και Lee Harris ντραμς). Γρήγορα οι Bowcott' και Grimmett έγινα οι κεντρικοί άξονες τους και το 1984 εμφανίστηκαν μπροστά σε 20.000 κόσμο, παίζοντας στο Texxas Jam. Ακολούθησαν τα Fear No Evil (1985) και Rock You to Hell (1987) με την παρουσία του τραγουδιστή Steve Grimmett ήταν καταλυτική για το συγκρότημα και συμμετέχει και στα 5 άλμπουμ τους. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1988 και επανασυνδέθηκε το 2006  όπου για νομικούς λόγους ονομάζονται Steve Grimmett's Grim Reaper. Με αυτό το όνομα κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ Walking in the Shadows (2016) και At the Gates (2019).

  Τα προβλήματα στο συγκρότημα παρουσιάστηκαν με την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους Rock You to Hell όπου ήλθε αντιμέτωποι με το νομικό τμήμα της Ebony Records, με αποτέλεσμα το άλμπουμ να κυκλοφορήσει με σημαντική χρονική καθυστέρηση. Όμως την ίδια εποχή, είχε σημειωθεί αλλαγή στον ήχο κι από το μελωδικό metal των Grim Reaper, είχαμε πάει στην άνθιση των thrash and speed metal κι έτσι έφθασαν στη διάλυση το 1988.
•ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ


O Grimmett συνέχισε την καριέρα του στους Onslaught και Lionsheart, ο Bowcott  έγραψε τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, ενώ αρθρογράφησε στα περιοδικά Circus και Guitar World κι εργάστηκε στους Marshall Amplification. Σαν μουσικό, τον βρίσκουμε στους Barfly με τους οποίους ηχογράφησε ένα άλμπουμ.
 Το 2006 είχαμε την επανασύνδεση τους με τον Steve Grimmeett αλλά χωρίς τον Nick Bowcott και την εμφάνισή τους στο Keep It True VI και σε άλλα metal festival. To 2011 είχαμε τις εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Κύπρο που συνεχίστηκαν σε όλη την Ευρώπη στα metal φεστιβάλ. Το 2014 παίζουν με τον Nick Bowcott στην Αμερική για να φθάσουμε στο Ιανουάριο του 2017 όπου ο Grimmett, μπαίνει αμέσως σε νοσοκομείο του Εκουαδόρ όπου έτυχε να βρίσκονται για συναυλίες με συμπτώματα παγκρεατίτιδας. Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταπολεμήσουν μια φλεγμονή με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του κόψουν δεξί πόδι. Μόλις ανάρρωσε, επανήλθε στη σκηνή, προκαλώντας συγκίνηση στον κόσμο που τον αποθέωσε.
Τον Μάρτιο του 2002 κυκλοφόρησαν το πρώτο live άλμπουμ τους Reaping the Whirlwind και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς πέθανε ο Grimmett και σύμφωνα με τη γυναίκα του δεν είχε προηγηθεί κάτι στην υγεία του.
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

See you in Hell (1983)


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

5/9/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου