707: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BOEING ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ!


Από τα καλά κι άγνωστα συγκροτήματα του A.O.R, οι 707 σχηματίστηκαν το 1978 στο Hollywood με αρχικά μέλη τους Kevin Russell (κιθάρα, τραγούδι), Jim McClarty (ντραμς), Duke McFadden(πλήκτρα) και Phil Bryant (μπάσο, τραγούδι). Στην αρχή έγραφαν τραγούδια παίζοντας στο studio και σταδιακά βλέποντας ότι άρεσαν στους φίλους τους, αποφάσισαν να τα παρουσιάσουν στον κόσμο, παίζοντας στο Starwood Club του Hollywood. Έτσι υπέγραψαν στην Casablanca Rec. που εκείνη την εποχή υπέγραφε ότι καινούργιο υπήρχε στο χώρο και το 1980 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους που έβγαλε την επιτυχία "I Could Be Good For You". Λίγο μετά την κυκλοφορία του, οι Russell και Bryant αποχώρησαν αλλά οι άλλοι δύο με την προσθήκη ενός οργανίστα κυκλοφόρησαν το Second Album (1981, Νο 179 Αμερική), έχοντας ένα "πιο rock" ήχο κι ακολούθησε μεγάλη παναμερικάνικη περιοδεία σε club! Αμέσως στην ομάδα προστέθηκε ο κιθαρίστας/οργανίστας Tod Howarth και το 1981 άνοιξαν την περιοδεία "Hi Infidelity Tour" των REO Speedwagon. Εκείνη την εποχή ηχογράφησαν το άλμπουμ The Bridge το οποίο λόγω προβλημάτων με το management αλλά και την εταιρεία τους, κυκλοφόρησε το…2005! Το 1982 κυκλοφόρησαν το καλύτερο άλμπουμ τους που ήταν το Megaforce (Νο 129 Αμερική) με τραγουδιστή τον Kevin Chalfant που έδωσε άλλη διάσταση στα τραγούδια τους. Το συγκρότημα δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει τα καλά τραγούδια του και την καλή παρουσία του και έτσι παρ όλο που ξανά άνοιξαν για τους REO Speedwagon (Good Trouble Tour – 1982) σταδιακά άρχισαν να απομακρύνονται από τον ήχο τους, χάνοντας και το κοινό τους, για να διαλυθούν το 1983.  Το 2000 ο Kevin Russell παρουσίασε ένα καινούργιο σχήμα των 707 και ηχογράφησαν το άλμπουμ Trip To Heaven ενώ ακολούθησαν και κάποιες άλλες ηχογραφήσεις χωρίς καμία αξία.



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Οι 707 είναι σχεδόν άγνωστο συγκρότημα που όμως αξίζει να τους ψάξουν οι φίλοι του A.O.R., αφού ο ήχος τους είναι κοντά σε αυτών των Toto και των LeRoux.
TRIVIA
To τραγούδι «Mega Force»γράφτηκε για την ταινία Megaforce(1982)
Εκτός από τουςREO Speedwagon, οι 707 είχαν ανοίξει περιοδείες των Ted Nugent, Loverboy, Scorpions και Rainbow.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ


Ο Kevin Chalfant ηχογράφησε με τους Storm το πρώτο πολύ καλό τους άλμπουμ. Προσπάθησε να πάρει τη θέση του Steve Perry στους Journey χωρίς επιτυχία και σχημάτισε tribute συγκρότημα στους Journey.
Ο Tod Howarth συμμετείχε στους Ace Frehley’s Comet, έπαιξε με τον Ted Nugent και συνόδευσε τους Cheap Trick στις περιοδείες τους.
Ο Kevin Russell εργάστηκε σαν παραγωγός στους Rick Derringer, Clarence Clemons και Whitesnake.
Ο Jim McClarty εργάστηκε σαν τηλεοπτικός παραγωγός και τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε στο Θεό, εργαζόμενος σαν πάστορας στο Nashville. Ο Duke McFadden πέθανε το 2005 μετά από προβλήματα με την καρδιά του.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Mega Force (1981)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/12/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου