ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΣΚΥΒΩ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ SURVIVOR


Τον Ιούλιο του 2007 σε αυτή τη στήλη ανέβαζα ένα άρθρο με τίτλο «Τελικά είμαστε πολύ φτωχοί (διάβασε το εδώ) που αναφερόταν στην πνευματική φτώχεια των συμπολιτών μας. Κι τότε σαν αφορμή, είχα εκλάβει την τεράστια επιτυχία του Survivor που έκανε τον κόσμο να του δίνει απλόχερα ακροαματικότητες ακόμα και 78%, δηλαδή οι εκπομπές που προβαλλόντουσαν ταυτόχρονα εκείνη τη στιγμή, είχαν σχεδόν μηδενική ακροαματικότητα κι όλη η Ελλάδα έβλεπε το Survivor.
Έκτοτε πέρασαν 4 χρόνια, τα reality μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και δεν μας κάνουν πλέον καμία εντύπωση. Πραγματικά, υπάρχουν στιγμές που νιώθω μόνος όταν βρισκόμενος με γνωστούς (σ.σ. δεν έγραψα φίλους, υπάρχει τεράστια διαφορά) και η συζήτηση έρχεται στους "ήρωες" των παιχνιδιών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται  και.διάσημοι!!!!!!!!!!  Η αφορμή της σημερινής επικοινωνίας είναι η περιπετειώδης άφιξη του Τζέιμς Καφετζή στη γενέτηρά του Ρόδο, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε σαν ήρωα. Τι λέω σαν, βγάλε το, σκέτο ήρωας.  Προφανώς επειδή έχασε στο παιγνίδι, ο κόσμος για να τον παρηγορήσει τού φώναζε «πρίγκιπα της καρδιάς μας και νικητή»(!!!), ανάβοντας καπνογόνα και πυροτεχνήματα (τους είχαν μείνει από το Πάσχα), ενώ ο ήρωας (τι γράφω Θέε μου) σχεδόν έβαλε τα κλάματα!
Σίγουρα δεν είμαστε καλά. Εννοείται ότι αν ο Κος Καφετζής ήταν ένας βραβευμένος πολίτης της Ρόδου με λογοτεχνικό βραβείο, ή επιστήμονας που είχε κάνει μια σημαντική ανακάλυψη για τους ανθρώπους, ίσως, ίσως γράφω, να έστελνε ο Δήμαρχος κάποιο δημοτικό σύμβουλο στην άφιξή του. Και πολύ του πέφτει. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε να παίχτη του Survivor, όχι παίξε – γέλασε. Σας παρακαλώ δείτε τις εκφράσεις άγχους του κόσμου  στην υποδοχή, κυρίως νεολαία, που έχει βαθιά έλλειψη ειδώλων και ινδαλμάτων, να τον φωτογραφίζει και να προσπαθεί να τον δει από κοντά.  Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν βάλει νόμισμα στον εμβολιασμένο μπράτσο να δουν αν..μαγνητίζεται. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς ήταν (σχεδόν) σίγουροι για την προφητεία των Μάγια περί καταστροφής του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012 (φαντάζομαι ότι θα είχαν εφοδιαστεί με τις αναγκαίες ποσότητες ρυζιού και μακαρονιών), άσε τη σιγουριά περί επίπεδης γης, είναι δεδομένη.

Και δεν φθάνουν όλα αυτά. Διαβάζω ότι ένας άλλος παίχτης του Survivor που αποκλείστηκε από τη συνέχεια, ο Νίκος Μπάρτζης θα επιστρέψει στον τόπο του, το Ζευγολατιό, όπου οι συντοπίτες του ετοιμάζουν φαντασμαγορική(!) υποδοχή με πυροτεχνήματα αξίας 1.500 €. Που να ήταν και Ολυμπιονίκης!
Τελικά δύο πράγματα κατάλαβα: Το πρώτο είναι ότι περίσσεψαν πολλά πυροτεχνήματα από το Πάσχα και το δεύτερο είναι ότι περιβαλλόμεθα από βλάκες.
17/5/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου