NEWS OF THE WORLD (5/3/21)

• Για μια ακόμα φορά ο Axl Rose πήρε μέρος σε καρτούν, ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Θα εμφανιστεί σε ένα από τα επόμενα επεισόδια του Scooby-Doo and Guess Who? Με τίτλο Mystery Gang όπου οι Fred, Velma, Daphne, Shaggy και Scooby, βγαίνουν στον Route 66 όπου αντικρίζουν ένα μυστηριώδες συγκρότημα όπου εκεί εμφανίζεται κι ο Axl!
• Τον εγκλεισμό της πανδημίας εκμεταλλεύτηκαν οι Rammstein κι από ότι φαίνεται έχουν ηχογραφήσει ένα ολόκληρο άλμπουμ!
• Ένα βιβλίο με ιστορίες και 250(!)φωτογραφίες από τις Σκανδιναβικές περιοδείες του Frank Zappa (η πρώτη έγινε το 1967), κυκλοφορήσει από την Absolutt Publishing. Τίτλος του βιβλίου Frank Zappa - The Nordic Stories με το υλικό να έχει συγκεντρωθεί από  fans και συνεργάτες του στη Σκανδιναβία. Το βιβλίο θα έχει 256 σελίδες κι είναι γραμμένο στα αγγλικά.

 
• Το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ των Hellyeah κέρδισε χρυσό δίσκο στην Αμερική, ξεπερνώντας τις 500.000 αντίτυπα.
• Οι Metallica προσέφεραν το ποσό των  $75.000 στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Feeding America για την ανακούφιση των ανθρώπων που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τις νότιες πολιτείες.


• Έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή προβολή, ένας μεγάλος reggae μουσικός,  o Bunny Wailer σε ηλικία 73 ετών. Ο Wailer ήταν συνιδρυτής μαζί με τους Peter Tosh και Bob Marley των Wailers κάνοντας μια μεγάλη επιτυχία με το "Simmer Down" ενώ το 1965 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Wailing Wailers. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με έναν άλλο μεγάλο της reggae τον Lee "Scratch" Perry, ενώ κυκλοφόρησε δεκάδες προσωπικούς δίσκους με πιο πρόσφατο το Dub Fi Dub (2018).
• Το νέο του άλμπουμ ανακοίνωσε ο Van Morrison. Τίτλος του  Latest Record Project: Volume 1 θα κυκλοφορήσει συις 7 Μαϊου και θα είναι 2πλό cd και 2πλό βινύλιο, με 28 συνολικά τραγούδια.

• Κι ενώ τα ευρωπαικά φεστιβάλ και οι εμφανίσεις καλλιτεχνών αναβάλλονται, οι Κυβερνήτες του Texas και Mississippi απέσυραν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid19, επιτρέποντας τις συναθροίσεις, τις αθλητικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες σε κλειστούς χώρους, χωρίς κανέναν περιορισμό από 10 Μαρτίου! Θεωρούν ότι τα εμβόλια και τα φάρμακα ενισχύουν τα αντισώματα των πολιτών και η Πολιτεία του Τέξας μπορεί να προστατεύσει τους κατοίκους της  είπε  ο Κυβερνήτης Greg Abbott, ανοίγοντας 100% το Τέξας. «Ο Covid-19 δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι ξεκάθαρο από τις θεραπείες, τα εμβόλια, την μείωση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις ασφαλείς πρακτικές που εφαρμόζουν οι Τεξανοί, πως τα μέτρα δεν είναι απαραίτητα πλέον. Η ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προφυλάξεις που μάθαμε να παίρνουμε τον τελευταίο χρόνο. Αντίθετα, θυμίζουμε πώς κάθε πολίτης έχει ατομική ευθύνη για τη δική του και την ασφάλεια των άλλων» είπε ο Κυβερνήτης. Παρόμοια δήλωση έκανε και ο κυβερνήτης του Μississippi, Tate Reeves πού εξήγγειλε την αφαίρεση της μάσκας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς την τήρηση μέτρων.  Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το site των New York Times, από τις 2 Απριλίου, επιτρέπονται οι συναυλίες με το 33% της χωρητικότητας και περιορισμό 100 ανθρώπων σε εσωτερικούς και 200 σε εξωτερικούς χώρους.  Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκα και θα κρατούν απόσταση με πιθανότητα τα νούμερα των θεατών να αυξηθούν.
• Ο ντράμερ των Scorpions, Mikkey Dee δήλωσε ότι το καινούργιο άλμπουμ του συγκροτήματος βρίσκεται σε προχωρημένο βαθμό και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.
• Live in Hamburg είναι ο τίτλος του άλμπουμ του οργανίστα των Deep Purple (και δεκάδων άλλων) Don Airey που ηχογραφήθηκε στο Fabrik club του Αμβούργο, τον Μάρτιο του 2017. Το cd είναι 2πλό και περιλαμβάνει 16 τραγούδια από αυτά που είχε συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις τους αλλά και από τα προσωπικά του άλμπουμ. Μερικοί τίτλοι των τραγουδιών που διασκευάζει είναι τα  Nuclear attack (Gary Moore), Pictures of home (Deep Purple), Still got the blues (Gary Moore), Desperado (Colosseum II), Difficult to cure (Rainbow) κ.α. Τον συνοδεύουν οι Carl Sentance τραγούδι, Laurence Cottle μπάσο, Simon McBride κιθάρα και Jon Finnigan ντραμς.


• Σχεδόν 600 σελίδες περιλαμβάνει το βιβλίο με τίτλο The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics που κυκλοφορεί με την άδεια των διαχειριστών της πνευματικής του εργασίας. Περιέχει στίχους, σημειώσεις, σχέδια, φωτογραφίες κ.α.  Ένα σημαντικό στοιχείο του είναι οι σημειώσεις του που βρέθηκαν πρόσφατα κι αφορούν τη δίκη του 1970 στο Miami όπου καταδικάστηκε για ασέβεια και βωμολοχίες
• The Lyrics: 1956 to the Present είναι ο τίτλος του βιβλίου με τους στίχους 154 τραγουδιών του Paul McCartney από την εποχή των Beatles αλλά κι από την προσωπική του καριέρα! Το The Lyrics: 1956 to the Present θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Βρετανός τρομπονίστας και διπλό-μπασίστας Chris Barber όπου τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από άνοια. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 50  και η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το Petite Fleur.


• Με την συμπλήρωσης 41 χρόνων από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Bon Scott, σε συνέντευξη που έδωσε ο Angus Young, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι στο άλμπουμ  Back in Black χρησιμοποιήθηκαν στίχοι ποτ είχε γράψει ο τραγουδιστής πριν φύγει από τη ζωή.



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου