NEWS OF THE WORLD (31/3/21)


• Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Αρχηγού Lemmy να μοιράσει τη στάχτη του σε φίλους του, βάζοντας την μέσα σε …σφαίρες. Το γεγονός δημοσιοποίησε ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Headbangers Ball στο MTV, Riki Rachtman, που παρέλαβε μια σφαίρα με τις στάχτες του εμβληματικού Αρχηγού!   Έτσι έγινε γνωστό ότι πριν το θάνατό του ο Lemmy ζήτησε να μπουν οι στάχτες του σε σφαίρες και να μοιραστούν στους πιο κοντινούς του φίλους. Την είδηση προωτοδημοσιοποίησε το Φεβρουάριο του 2020, ο τενίστας Pat Cash,λέγοντας ότι την έδωσε στον Whitfield Crane των Ugly Kid Joe.
• Είτε σαν τραγουδιστής του Jack Starr είτε των Riot V, η φωνάρα του Todd Michael Hall μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό. Ο σπουδαίος τραγουδιστής που αν είχε γεννηθεί πριν 30 χρόνια θα έγραφε ιστορία, θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαϊου το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Sonic Healing". Μαζί του ο κιθαρίστας των Metal Church Kurdt Vanderhoof. Δείτε το EPK του πρώτου άλμπουμ του.
• Live άλμπουμ ετοίμασε ο πρώην κιθαρίστας των Genesis, Steve Hackett με τη συμμετοχή του ουγγαρέζικου jazz συγκοτήματος Djabe. Τίτλος του άλμπουμ  Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues και θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαϊου σε 2πλό cd και μονό dvd.
• «Μόλις έκανα κάτι με τους Metallica» είπε ο sir Elton John στο πρόσφατο επεισόδιο του “Rocket Hour” στο Apple Music 1. Πλάκα θα έχει, αρκεί να μην είναι Lulu!
• Ένα δίσκο με ντουέτα ετοιμάζει ο Jeff Scott Soto με τραγούδια απ’ όλη την καριέρα του Soto και καλεσμένους τραγουδιστές, που ο ίδιος αποκαλεί «αδερφούς». Το άλμπουμ θα έχει  τίτλο “Jeff Scott Soto – The Duets Collection Vol. 1” με καλεσμένους να είναι οι Erik Martensson (Eclipse/W.E.T.), Dino Jelusick (Animal Drive), Eric Martin (Mr. Big), Nathan James (Inglorious), Deen Castronovo (Journey, Bad English), Russell Allen (Symphony X), Johnny Gioeli (Hardline, Axel Rudi Pell), Mats Leven (Candlemass) κ.α. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
    • Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley, είπε ότι τότε (σ.σ. το 1993) το συγκρότημα «σε πόλεμο» με το grunge που παρ΄ολίγο να τους…σκοτώσει (σ.σ εννοεί σαν είδος μουσικής). Κι εμείς αγαπητέ και συμπαθέστατε Blaze, κι ακόμα σε πόλεμο βρισκόμαστε μαζί του γιατί νιώθουμε ότι χάλασε ένα κομμάτι της ζωής μας.
• Στο Νο1 των άλμπουμ του αμερικάνικου chart πήγε το καινούργιο άλμπουμ του Rob Zombie με τίτλο "The Lunar Injection Kool Aid Conspiracy Theory". Οι πωλήσεις του για την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας είναι  26.000 αντίτυπα, ενώ και τα 6 προηγούμενα άλμπουμ του είχαν μπει στο Τop 10!
• Και το Sweden Rock 2021 μεταφέρεται στην επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στο τετραήμερο 8 ως 11 Ιουνίου. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν για το φεστιβάλ του 2022, αλλά όσοι επιθυμούν επιστροφή χρημάτων μπορούν να τη ζητήσουν.  
• Η Wymer Publishing θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουλίου το φωτογραφικό βιβλίο "Yes: A Visual Biography" με την ιστορία του συγκροτήματος από το πρώτο άλμπουμ τους έως και το "Drama"(1980).
• Μετά από τρία χρόνια απουσίας οι White Wizzard παρουσίασαν το καινούργιο τραγούδι τους με τίτλο “Viral Insanity”, με τον Mark Boals πίσω από το μικρόφωνο. Το τραγούδι δουλεύτηκε μέσω skype και το αποτέλεσμα τους άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Στα ντραμς ο Jonathan Brown που είναι fan του συγκροτήματος! 

   • Το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου, η Βαρκελώνη έζησε στιγμές 2019 με μια δοκιμαστική μουσική παράσταση, που έγινε με την άδεια των αρχών και μπορεί να επανεκκινήσει τη βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία. Οι 5.000 περίπου παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τη συναυλία αφού είχαν κάνει rapid tests για την Covid-19 και ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά όχι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι. Ο υγειονομικός έλεγχος καθυστέρησε την έναρξη της συναυλίας, αλλά δεν χάλασε το εορταστικό πνεύμα με τιμώμενο συγκρότημα να είναι οι Ισπανοί Love of Lesbian. Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.
 Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Ολλανδία καθώς 5.000 φίλαθλοι. όλων των ηλικιών, χωρίς μάσκες είδαν το ματς με την Λετονία αλλά να συμμετείχαν σε έρευνα για τον κορονοϊό.




•   

    

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου