ΟΙ PINK FLOYD ΣΤΟ KNEBWORTH TOΥ 1990 ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τον Ιούνιο του 1990, οι Pink Floyd, χωρίς πια τον Roger Waters πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο Knebworth, όπου εμφανίστηκαν μπροστά από 100.000 κόσμο μαζί με ονόματα όπως οι  Elton John, Paul McCartney, Eric Clapton αλλά και ο Robert Plant με καλεσμένο τον Jimmy Page. Όλα τα ονόματα ήταν εκει σε μια τεράστια και ζούσαν μια δεύτερη νιότη!
Οι Pink Floyd είχαν να παίξουν live σχεδόν ένα χρόνο, αλλά δεν άφησαν να χαθεί η ευκαιρία είχαν να παίξουν εκείνη τη μαγική βραδιά, όπως εξελίχθηκε. Μπορεί οι fans του συγκροτήματος να απογοητεύτηκαν από την απουσία του Roger Waters, ο οποίος κρατούσε αποστάσεις από τους πρώην bandmates τους. Τελικά, τους ξανά βρήκε για ένα σύντομο reunion στο Live 8. Οι Pink Floyd έπαιξαν 7 τραγούδια  ‘Run Like Hell’, ‘Shine On You Crazy Diamond’,” The Great Gig in the Sky”, “Wish You Were Here”, “Sorrow”, “Money” και « Comfortably Numb») με το ‘Shine On You Crazy Diamond’ να γίνεται δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο. Οι στίχοι του αναφέρονται στο πρώην μέλος και συνιδρυτή του συγκροτήματος, Syd Barrett που το 1974 τους επισκέφτηκε στο στούντιο την ώρα που δούλευαν το συγκεκριμένο κομμάτι. O Barrett είχε αποχωρήσει από το 1968 όταν αντιμετώπισε ψυχικά προβλήματα αλλά και εθισμό με ναρκωτικές ουσίες. Τον αντικατέστησε ο συμμαθητής του από το σχολείο David Gilmour,και στη συνέχεια το συγκρότημα έκανε την καριέρα που όλοι ξέρουμε. Ο Barrett αποσύρθηκε και έχασαν κάθε επαφή μαζί του, ώσπου να έλθει εκείνη την ημέρα στο studio αγνώριστος, σε σημείο που δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν. Η επαφή μαζί τους, έφερε συγκίνηση στους παλιούς του φίλους και αποχώρησε το ίδιο ήσυχα όπως είχε έλθει, λέγοντας τους ότι «είναι στη διάθεσή τους, αν τον χρειαστούν».
Στο video που συνοδεύει αυτή τη μικρή ιστορία, μπορείτε να δείτε το μεγάλο συγκρότημα σε μια πολύ καλή εμφάνισή τους, για τους Άγγλους να υποστηρίζουν ότι είναι μια από τις καλύτερες της καριέρας τους. 


 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/9/20/
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου