ROCK INCIDENT131: Ο GEORGE LYNCH ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ AUDITIONS ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ OZZY… ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕ

Όχι μία, αλλά δύο φορές έκανε audition για τη θέση του κιθαρίστα στο συγκρότημα του Ozzy, o George Lynch αλλά και τις 2 φορές…κόπηκε!  Σε συνέντευξή του ο George Lynch αποκάλυψε ότι και μάλιστα 2 φορές(!) για τη θέση του κιθαρίστα στο συγκρότημα του Ozzy Osbourne, την πρώτη, πριν η Sharon κι ο Ozzy δουν κι ακούσουν τον Randy Rhoads και τη δεύτερη μετά το θάνατό. ‘Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν έπαιξαν μαζί σε κάποια συναυλία αλλά έκαναν soundchecks και η δεύτερη φορά ήταν την εποχή που έφευγε ο Brad Gillis με τον οποίο είχαν περιοδεύσει στην Αμερική και o Ozzy είχε ηχογραφήσει το Speak of the Devil (1982). «Είχαμε κανονίσει να ταξίδευα μαζί τους για να δω πως δουλεύουν, αλλά τελικά δεν ταξίδεψα. Τότε έπαιζε με τον Brad Gillis και είχαμε κανονίσει κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας να μου δώσει την κιθάρα του να παίξω σε 2 τραγούδια, αλλά ούτε αυτό συνέβη. Κάναμε πρόβες με μπασίστα τον Don Costa για 2 περίπου μήνες αλλά μείναμε εκεί. Όταν πήγαν στο Λος Άντζελες, περίμενα μια απάντηση, αλλά την τελευταία στιγμή με ενημέρωσαν ότι δεν θα συνεργαστούμε».
Όπως λέει ο ίδιος, την εποχή της πρώτης audition βρισκόταν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, παντρεμένος με 2 μικρά παιδία και η κανονική δουλειά του ήταν οδηγός σε εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών και παρέδιδε σε δύσκολες περιοχές, που κανείς άλλος δεν ήθελε να πάει. Γι  αυτό και πήρε τη δουλειά! ”Στην πραγματικότητα δεν υπήρξα τυπικά ποτέ μέλος τους συγκροτήματός του, αλλά τη δεύτερη φορά, το 1983 πριν προσλάβει τον Jake E. Lee είχα φθάσει πολύ κοντά να γίνω μέλος. Τελικά η συνεργασία δεν προχώρησε κι ο Ozzy, χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό να την τελειώσει. Μου είπε:" Γεια, δεν πρόκειται να συνεργαστούμε.  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Τα λέμε αργότερα. Αντίο. "
"Ναι, το σαγόνι μου έπεσε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νομίζω στην επιστροφή, από τα νεύρα μου φώναζα  στο δρόμο για το σπίτι.  Ήταν καταστροφικό". Και συνεχίζει: “ Εκείνη την εποχή ο Ozzy είχε πολύ κοντά μαλλιά, σχεδόν σαν φαλακρός, και ήταν στενοχωρημένος. Κι εγώ είχα κοντά μαλλιά και με ρώταγε γιατί έκοψα τα μαλλιά μου. Του απάντησα γιατί δεν μπορούσα στη δουλειά μου να έχω μακριά μαλλιά. Τη θέση του κιθαρίστα πήρε ο Jake E. Lee που δεν νομίζω να έκανε καλή audition αλλά είχε πολύ καλή εμφάνιση με μαλλιά μακριά, σχεδόν ως τον κόλο του! Γενικά, η εικόνα του ήταν πολύ καλή. O ίδιος o Jake E. Lee είχε πει ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με την ακρόαση του, αλλά τελικά τον επέλεξαν. Σε συνέντευξή του ο  ake E. Lee έχει επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Lynch, προσθέτοντας ότι οLynch ήταν η πρώτη επιλογή του Ozzy.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/8/20 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου