QUEEN –“CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE”: ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ELVIS PRESLEY


Η έμπνευση είναι μεγάλο πράγμα! Ο Freddie Mercury ήταν στο μπάνιο του ξενοδοχείου Bayerischer Hof Hotel του Μονάχου, όταν του ήλθε η έμπνευση για αυτό το τραγούδι. Χρειάστηκε μόνο 10 λεπτά για να το γράψει και όπως είχε δηλώσει στην μουσική εφημερίδα Melody Maker, έγραψε και τη μουσική στην ακουστική κιθάρα, που δεν ξέρει να παίζει καλά! Πριν η έμπνευση τού …φύγει, κάλεσε τους άλλους τρεις Queen να συναντηθούν αμέσως στο studio για να το ηχογραφήσουν καθώς και τον ηχολήπτη Reinhold Mack για να μη χάσουν καθόλου χρόνο. Εκείνες τις ημέρες, βρισκόντουσαν στο Μόναχο, ηχογραφώντας το 8ο άλμπουμ της καριέρας τους, το The Game.  «Στην ουσία, το τραγούδι αυτό είναι ένας φόρος τιμής του Freddie Mercury στον Elvis Presley. Του Freddie του άρεσαν πολύ ο Elvis κι ο Cliff Richard» λέει ο Brian May. Όταν ο Mercury έπαιξε στην κιθάρα το rock’n’roll riff που ήθελε, ο Brian May αμέσως του έδωσε πνοή και το έκανε τραγούδι. Ο ηχολήπτης, κράτησε την όλη rock’n’;roll ατμόσφαιρα, δίνοντας του μια παλαιομοδίτικη χροιά κι έπεισε τον May να παίξει το σόλο με μια παλιά Fender Telecaster, για να βγάλει καθαρό ήχο. 
Μπορεί ο Mercury να ήξερε να παίζει μόνο λίγα ακόρντα  στην κιθάρα, αλλά όταν είσαι διάνοια (σ.σ. για να μη φοβόμαστε τις λέξεις) μπορείς να συνθέσεις μοναδικά τραγούδια! Κι όμως, παρ’ ότι οι κιθαριστικές του γνώσεις ήταν ελάχιστες, δεν δίστασε να παίζει ακουστική σε αρκετά live, συνοδεύοντας τον May. «Τις πρώτες φορές, που έπαιξα μπροστά σε κοινό, ήμουν σφιγμένος, αλλά με τον καιρό λύθηκα» είχε πει στη Melody Maker.

To "Crazy Little Thing Called Love"συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ The Game που είχε διαδεχτεί το μετριότατο Jazz.Στην πραγματικότητα, οι Mercury, May, Deacon και Taylor ήταν αρκετά αγχωμένοι την περίοδο που ηχογραφούσαν τα καινούργια τραγούδια τους, γιατί μετά την αποτυχία του Jazz, έπρεπε να παρουσιάσουν κάτι καλό. Το The Game πήγε Νο1 στην Αμερική και Νο1 στη Μ.Βρετανία κι εκτός από το "Crazy Little Thing Called Love", έβγαλε κι άλλο ένα Νο1 στους μικρούς δίσκους στην Αμερική, το "Another One Bites the Dust" ( Νο 7 Μ.Βρετανία) που ηχητικά ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
4/4/20
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου