LIVE ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΝ JEFF SCOTT SOTO ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΟΙ JOURNEY KAI OI QUEEN!

Την κυκλοφορία ενός καινούργιου live άλμπουμ του, αρχικά μόνο σε ψηφιακή μορφή, ανακοίνωσε ο Jeff Scott Soto. O τίτλος του είναι "Live At Frontiers Rock Festival 2019" και θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή σαν bonus δίσκος στο επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο "Wide Awake (In My Dreamland)" που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς. Η ηχογράφησή του έγινε στις 27Απριλίου 2019 στο Frontiers Rock Festival VI στο Μιλάνο  και η διάρκεια του είναι 60 λεπτά.
Εκείνο που θα θυμίσουμε σήμερα, είναι η ατυχία του Αμερικάνου με καταγωγή από την Κόστα Ρίκα, Jeff Scott Sotto, γιατί περί ατυχίας πρόκειται, ότι 2 φορές(!) στην καριέρα του βρέθηκε να γίνει τραγουδιστής σε μεγάλα συγκροτήματα αλλά και τις 2 φορές η τύχη του  γύρισε την πλάτη. Την πρώτη ήταν το 2006 όταν αντικατέστησε στους Journey τον Steve Augeri που είχε φλεγμονή είχε οξεία λοίμωξη στο λαιμό. Έτσι επίσημα πήρε τη θέση του το Δεκέμβριο του 2006, αλλά έμεινε μαζί τους έως και τον Ιούνιο του 2007 χωρίς να ηχογραφήσει. Σήμερα 13 χρόνια μετά δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί δεν μονιμοποιήθηκε αλλά μάλλον η βασική αιτία ήταν η σχέση του με τον κιθαρίστα Neil Schon. Πάντως, στην επίσημη βιογραφία των Journey, αμέσως μετά τον Augeri μνημονεύεται το όνομα του Arnel Pineda και ο Jeff Scott Soto απλά δεν υπήρξε.  Τη δεύτερη φορά δεν έφθασε τόσο κοντά αλλά απλά υπήρξαν συζητήσεις με τους Brian May και Roger Taylor για να αντικαταστήσει τον Freddie Mercury!  Είχαν κάνει αρκετές συζητήσεις χωρίς να υπάρχει κάτι σίγουρο. Έκαναν πρόβες και τελικά οι May και Rodgers κατέληξαν στον Adam Lambert, αφήνοντας τον J.S.S. να παίζει με το tribute συγκρότημα των Queen Extravaganzaκαι να ηχογραφεί το 2πλό live άλμπουμ The JSS Queen Concert Live at the Queen Convention 2003!

Σε μια μικρή συνέντευξη που τους είχα κάνει όταν είχε έλθει στην Αθήνα για να παίξει με τους Danger Angel μου είχε πει ότι Steve Perry και Freddie Mercury ήταν στο DNA του και πόσο τον έχουν επηρεάσει. Εδώ να σημειώσω ότι προς τιμήν του ο JSS δεν ακούγεται σαν τον Perry, πόσο μάλλον σαν τον Mercury. Υπογράφοντας τα εξώφυλλα που του είχα πάει, μάλλον μονολογόντας προς τον manager του που καθόταν δίπλα του είπε, ότι ένας λόγος που θεωρεί ότι τον απέρριψαν οι May και Rodgers είναι ότι οι fans των Queen όταν ακούγανε το ονομά του θα αναρωτιόντουσαν “Jeff who?”.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
30/4/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου