ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ RUSH, NEIL PEART

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67  ο ντράμερ των Rush Neil Peart μετά από 3ετή μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο! Και ποιος δεν έχει παίξει air drums ακούγοντας τα ρολαρίσμτα και χτυπήματά του πάνω στα δέρματα της ντραμς του; Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί τον εαυτό του να κάθεται στο καρεκλάκι του ντράμερ των Rush, πέριτριγυρισμένος  με την απίστευτα εντυπωσιακή ντραμς του;
 Γεννημένος στο Port Dalhousie του Ontario, έγινε μέλος των Rush το 1974 αντικαθιστώντας τον αρχικό ντράμερ John Rutsey που είχε παίξει μόνο στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Από την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους  Fly by Night έως και το τελευταίο  Clockwork Angels (2012) ο Peart έπαιξε σε όλα τα studio και live άλμπουμ τους καθώς και σε όλα τα dvd. Εκτός από εξαιρετικός ντράμερ, ο Neil Peart ήταν βασικός στιχουργός των τραγουδιών του καναδικού συγκροτήματος ενώ είχε γράψει βιβλία τόσο με μουσικά θέματα όσο και ταξιδιωτικά. Η ποιότητά του σαν μουσικός, συγκαταλέγεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και ινδάλματά του ήταν οι Keith Moon και John Bonham, ενώ στο παίξιμό του είχε ενσωματώσει jazz στοιχεία επηρεασμένος από το παίξιμο των Gene Krupa, Buddy Rich και Freddie Gruber.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός του πως έγινε ντράμερ των Rush, οι οποίοι είχαν κάνει  audition σε 5 ντράμερ και μεταξύ αυτών ήταν κι ο Neil Peart που τότε έπαιζε στους Hush. Στην audition έπαιξε το "Anthem" κι εντυπωσιασμένοι από το παίξιμό του οι Lee και Lifeson τον προσέλαβαν. Ήταν τόσο εντυπωσιακό το παίξιμό του που ενώ ήταν ο τέταρτος από τους 5 στη σειρά για την audition που τον πέμπτο δεν χρειάστηκε να τον ακούσουν καθόλου!
Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη μουσική, με το μπασίστα και τραγουδιστή των Rush, Geddy Lee να μην πιστεύει ότι αποσύρεται και κάνει ένα διάλειμμα. Τελικά τον Ιανουάριο του 2018, ο κιθαρίστας Alex Lifeson επιβεβαίωσε την οριστική απόσυρση του συγκροτήματος καθώς και οι άλλοι δυο αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.Η τελευταία εμφάνιση που έκανε με τους Rush ήταν την 1η Αυγούστου 2015.
Η ζωή του σημαδεύτηκε από δύο τραγικά γεγονότα, πολύ βαριά για να τα αντέξει η ανθρώπινη ψυχή. Στις 10 Αυγούστου 1997  λίγο μετά το τέλος της Test for Echo Tour, η 19χρονη κόρη του Selena Taylor, σκοτώνεται σε 1αυτοκινιτηστικό δυστύχημα και 10 μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1998 φεύγει από τη ζωή η επί 23 χρόνια σύζυγός του Jacqueline Taylor, η οποία είχε καταρρεύσει ψυχολογικά μετά το θάνατο του παιδιού τους. Τα τελευταία χρόνια ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του, φωτογράφο Carrie Nuttall και την κόρη της Olivia.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
11/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΤΕΡΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
    Ο ΕΥΦΥΕΣΤΕΡΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
    RIP NEIL PEART

    ΑπάντησηΔιαγραφή