CANDLEMASS 23/11/19 FUZZ. O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Η είδηση για την επιστροφή των Candlemass, των μεγάλων του doom metal στην χώρα μας δεν προκάλεσε έκπληξη. Η μπάντα έχει τιμήσει το ελληνικό κοινό επισκεπτόμενη την χώρα μας ουκ ολίγες φορές και το ελληνικό κοινό έχει ανταποδώσει με την παρουσία του στα live των μεγάλων Σουηδών. Η επιστροφή τους βέβαια συνδυάζεται με την επάνοδο πίσω από το μικρόφωνο του Johan Längqvist, του ιστορικού τραγουδιστή του Epicus Doomicus Metallicus, ενός από τους  καλύτερους δίσκους του metal! Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 το πολύ καλό The Door To Doom και έκτοτε περιοδεύει προωθώντας τον δίσκο. Όσες φορές τους έχω δει live δεν απογοητεύθηκα, οπότε δεν μπορούσα να λείψω και από αυτή την εμφάνισή τους.
Κατέβηκα στο Fuzz αρκετά νωρίς για να πιάσω καλή θέση, μη γνωρίζοντας καν αν υπάρχει support γκρουπ και τί ώρα θα βγουν οι Σουηδοί. Στην είσοδο του club είδα ότι την συναυλία θα ανοίξουν οι SlayerKing. Πρόκειται για την μπάντα του Ευθύμη Καραδήμα (ex Nightfall). Παίζουν Progressive Death με επιρροές από Gothic & Doom Metal.
SlayerKing

Δέκα λεπτά πριν τις εννιά το τρίο από την Αθήνα ανέβηκε στην σκηνή χαρίζοντάς μας καθαρό και ποιοτικό metal. H μπάντα, αν και στελεχώνεται από τρείς μουσικούς, δεν υστέρησε σε όγκο και δύναμη και σε συνδυασμό με το ότι εκτελεστικά ήταν επίσης άψογοι κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού, που στο μεταξύ είχε αρχίσει να πυκνώνει τον χώρο. Σύμμαχός τους και ο πολύ καλός ήχος. Ενδιαφέρον είχε στο δεύτερο μισό της εμφάνισής τους η άνοδος στην σκηνή 4 χορευτριών, οι οποίες χορευτικά – θεατρικά οπτικοποιούσαν την dark ατμόσφαιρα της μουσικής των SlayerKing.
40 λεπτά μετά την άνοδό τους στην σκηνή του Fuzz ο Ευθύμης και η μπάντα του θα μας αφήσουν ευχαριστώντας το κοινό, τον διοργανωτή και τους θεούς Candlemass. Η εμφάνισή τους ήταν πολύ καλή και σίγουρα κέρδισαν αρκετούς νέους φίλους.

Setlist: Bless Those Who Weep And Sell Their Tears To Unbelievers - We Crucified The Pilgrims They Believed In You - Story Of The Snake Who Grew Legs And Became A Lizard (The Slayerking) – Black Mother Of The Lord Of Light – Evil Eye – Sargon Of Akkad - Queen Of Sheba Undresses Before Pulsating Chord -  Southern Gate Of The Sun.
Το Fuzz είχε γεμίσει και η αναμονή είχε χτυπήσει κόκκινο. Χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, στις δέκα ακριβώς ο Leif και οι υπόλοιποι Candlemass ανέβηκαν στην σκηνή του Fuzz. Αυτό που ακολούθησε δύσκολα περιγράφεται! Η εισαγωγή του The Well Of Souls μας προιδέασε για το τί θα ακολουθούσε! Χαμός! Χωρίς πολλά λόγια ακολουθούν τα Dark Reflections και Mirror Mirror. Ο Johan Längqvist απέδειξε ότι μπορεί με άνεση να ερμηνεύσει κομμάτια και από την περίοδο του Messiah. Η υπόλοιπη μπάντα, ως ήταν αναμενόμενο, απλά απέδιδε τα μέγιστα απολαμβάνοντας τον ενθουσιασμό του κοινού. Ήταν η ώρα, όπου ο ηγέτης του συγκροτήματος, ανέλαβε να προλογίσει το μόνο κομμάτι που έπαιξαν από το νέο τους album, που δεν ήταν άλλο από το Astorolus – The Great Octopus για να επιστρέψουμε γρήγορα στα κλασικά Bewitched και Dark Are The Veils Of Death, αμφότερα από το Nightfall.
Κάπου εκεί είχε φτάσει η ώρα του Epicus Doomicus Metallicus, του κατά την ταπεινή μου άποψη, κλασικότερου doom metal δίσκου ever (εξαιρουμένων των Sabbath φυσικά)!!!
Αρχή με το Under The Oak και συνέχεια με το θεϊκό (και αγαπημένο του γράφοντος) A Sorcerer s Pledge με τον κόσμο να συνοδεύει τον Längqvist στην εισαγωγή και φυσικά να τραγουδά την χορωδιακή μελωδία στο τέλος. Ήταν σίγουρα το highlight της βραδιάς!
 Οι Candlemass  έφυγαν από την σκηνή, για να επιστρέψουν γρήγορα υπό τις ιαχές όλων όσων γέμισαν το Fuzz. Στο encore έπαιξαν τρία κομμάτια, τα Demons Gate, Crystal Ball και Solitude και τα τρία από τον πρώτο δίσκο της μπάντας. Ειδικά στο Solitude είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το τί γινόταν! Η μπάντα και ο κόσμος είχαν γίνει ένα. Ο Leif πήρε τον λόγο δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την υποδοχή του κοινού, ενώ απολογήθηκε για την μη ύπαρξη merch (οφειλόταν σε σφάλμα της εταιρίας) και υποσχέθηκε ότι θα επανορθώσει!
Η μπάντα υποκλίθηκε στο αθηναϊκό κοινό και αποχώρησε οριστικά εν μέσω χειροκροτημάτων. Η επόμενη επίσκεψη τους στην χώρα μας δύσκολα θα καθυστερήσει μετά την σημερινή εμφάνιση!
Setlist: The Well of Souls - Dark Reflections - Mirror Mirror – Astorolus, The Great Octopus - Bewitched - Dark Are the Veils of Death - Under the Oak - A Sorcerer's Pledge
Encore: Demons Gate - Crystal Ball - Solitude.
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ
25/11/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου