ZODIAC MINDWRAP AND THE LOVE REACTION: ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΣΗ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

Την άνοιξη του 1987, ένα τραγούδι που είχε πολύ δόση αλητείας μπήκε σχετικά ψηλά στο βρετανικό chart. Ήταν το"Prime Mover" (Νο 18 Μ.Βρετανία) που σύμφωνα με τον ερμηνευτή του Zodiac Mindwarp (κατά κόσμον Mark Manning) το έγραψε επηρεασμένος από το τραγούδι των Hawkwind, "Quark, Strangeness and Charm" αλλά κι από τον ήχο του γερμανικού συγκροτήματος των NEU!
Ανήσυχο πνεύμα ο νεαρός Manning, ξεκίνησε την καλλιτεχνική καριέρα του σαν γραφίστας στο περιοδικό Flexipop! Για να συνεχίσει στο Metal Fury και να υιοθετήσει το όνομα  Zodiac Mindwarp, όνομα εμπνευσμένο από τον τίτλο βιβλίου της δεκαετίας του 60, μαζί με τον κιθαρίστα Jimmy Cauty σχημάτισε το 1985 τους Love Reaction με τις λέξεις δανεισμένες από τους στίχους του τραγουδιού του Bruce Springsteen, “Dancing in the Dark”. Ο σπόρος των Zodiac Mindwarp and the Love Reaction μόλις είχε φυτευτεί!

Η δισκογραφική εταιρεία Phonogram Records τους πιστεύει και τους υπογράφει στην ετικέτα της Food Rec όπου κυκλοφορούν το Wild Child, ενώ ένα demo της μετέπειτα μεγάλης επιτυχίας τους "High Priest of Love" κυκλοφορεί σε flexi disc μαζί με μουσική εφημερίδα  Melody Maker  με τίτλο "Vinyl Conflict 2" σαν EP το Σεπτέμβριο του 1986. Καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους από το συγκρότημα πέρασαν πάρα πολλοί μουσικοί με μόνο σταθερό τον Zodiac Mindwrap.
To flexi disc της Melody Maker

Η κυκλοφορία του πρώτου και πολύ καλού τους άλμπουμ Tattooed Beat Messiah (Νο 20 Μ.Βρετανία, Νο 132 Αμερική) άφησε πολλές ελπίδες για κάτι καλό αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το βασικό χαρακτηριστικό του ήταν οι έντονα σεξουαλικοί στίχοι του αλλά και τίτλοι τραγουδιών του δεν αφήνουν υπονοούμενα (sex fuhrer, love dictator,  "Back Seat Education", "Feed My Frankenstein", "High Heeled Heaven", "Trash Madonna"και High Priest of Love), ενώ το μουσικό του ύφος του αλλά το στυλ ήταν πολύ κοντά σε αυτό των Motley Crue, Guns and Roses και Alice Cooper, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν ένα πολύ δυνατό fan base κύκλο.
Το καλοκαίρι του 1988 είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του περιοδεύοντας στην Αμερική με τους Alice Cooper και Guns N' Roses, ενώ ετοίμασε 5 video(!) που παίχτηκαν από τη δημοφιλή εκπομπή του MTV, "Headbangers Ball". Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μετά το Tattooed Beat Messiah δεν παρουσίασαν κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με τη συγγραφή…βιβλίων. Το τραγούδι "Feed My Frankenstein" που έκανε επιτυχία ο Alice Cooper είναι δική του σύνθεση.

 

TRIVIA
Όταν ο Jimmy Cauty αποχώρησε από τους Love Reaction σχημάτισε τους Orb!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Tattooed Beat Messiah(1988)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/9/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου