FLORENCE + THE MACHINE ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ... LED ZEPPELIN!!!!

Στις 4 Ιουλίου,  ήλθε το πρώτο mail με την αναγγελία της πρώτης συναυλίας των Florence + the Machine. Την επομένη  ήλθε ένα δεύτερο με την ανακοίνωση ότι η ημερομηνία είναι sold out και αμέσως μετά ακολουθεί ένα τρίτο με την αναγγελία μιας δεύτερης ημερομηνίας, και πάλι στο Ηρώδειο, όπου μέσα σε ελάχιστες ώρες έγινε κι αυτή sold out. Με περίσσεια έκπληξη ο φίλος μου Μίμης που δεν έχει προλάβει να πάρει εισιτήριο για καμία από τις 2 ημέρες, αναρωτιέται μήπως οι Florence + the Machine είναι οι Led Zeppelin! Χαριτωμένο, αλλά αληθινό!
Μα ποιοι είναι οι Florence + the Machine που οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τους έχω δώσει τη σημασία που θα έπρεπε. Έτσι πριν αρχίσω να γράφω αυτό το σημείωμα, άκουσα επισταμένα τα τραγούδια τους που μου θύμισαν Kate Bush. Καλή φωνή, ξεχωριστή θα έλεγα, με την τραγουδίστρια Florence Welsch να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος, όχι μόνο ερμηνευτικά αλλά και σκηνικά. Θεατρική εμφάνιση που και πάλι  θυμίζει Kate Bush, που συνδυάζει ερμηνεία και καλή σκηνική παρουσία και που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας (μας). Αλλά ο Μίμης το είπε « Δεν είναι και οι Led Zeppelin να έχουν το ένα sold out μετά το άλλο»!   
Κι επειδή και η δεύτερη ημέρα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού έγινε sold out, η διοργανώτρια εταιρεία ανακοίνωσε και μια Τρίτη ημέρα, αυτή τη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου η οποία κι αυτή μέσα σε 4 ημέρες έγινε sold out. Εδώ να σημειώσω ότι η χωρητικότητας του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι «περί τις 5.000 θεατές». Δηλαδή, 10.000 άνθρωποι εκδήλωσαν σχεδόν άμεσα τη διάθεσή τους να παρακολουθήσουν τις 2 sold out συναυλίες τους!
Και για να αλλάξω θέμα, αλλά να παραμείνω στις φετινές καλοκαιρινές συναυλίες, το καλοκαίρι του 2019 ήταν από τα καλύτερα συναυλιακά. Μπορεί να μην είχαμε Rockwave, αλλά το φετινό Release έκλεψε δικαιολογημένα την παράσταση (κι εν προκειμένω τα εισιτήρια). Σας μεταφέρω με μια μικρή επιφύλαξη αλλά τα νούμερα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, με την υπογράμμιση ότι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται έξω από τις μεγάλές συναυλίες.
Iggy Pop 15.000, Slayer 10.000, Manowar 12.500, Antharx-Disturbed 8.000, Cure 22.000.
Προσωπικά αλλά και σαν Rockmachine.gr πάντα στεκόμουν απέναντι από τις φήμες των επερχόμενων συναυλιών, κι αυτό γιατί μεγάλωσα κι έζησα από κοντά τις περισσότερες συναυλίες της δεκαετίας του 80 όπου οι διοργανωτές, που οι περισσότεροι δεν είχαν καν fax (σ.σ. μηχάνημα τηλεαποστολής κειμένου που δούλευε μέσω της γραμμής του ΟΤΕ)  ανακοινώνανε περιχαρείς μια συναυλία όπου βέβαια βρισκόντουσαν μόνο στο αρχικό στάδιο επικοινωνίας με το συγκρότημα (σ.σ. κι αυτό αν ήξεραν τον manager τους). Στο κέντρο της Αθήνας(!), ακούγεται πολύ έντονα η φήμη ότι θα περάσει από το Ολυμπιακό Στάδιο η αναμενόμενη περιοδεία των AC/DC για τα 40χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Highway to Hell και μάλιστα με τον Brian Johnson στο μικρόφωνο! Και δεν φθάνει αυτό, μαζί τους θα είναι οι Whitesnake!!!  Πολ/ύ καλό για να είναι αληθινό. Ο χρόνος θα δείξει αν οι φήμες έχουν βάση!
22/7/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου