ROCK INCIDENT 63: ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΘΑΡΊΣΤΑΣ ΤΩΝ WHO, PETE TOWNSHEND ΕΣΠΑΓΕ ΤΙΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΟΥ

Πολλοί οι κιθαρίστες που σπάνε και εκτονώνονται στις κιθάρες τους. Από τους πιο γνωστούς ο κιθαρίστας των Who, Pete Townshend που εκτός από το επιτόπιου άλμα του έσπαγε και τις ακριβές κιθάρες του.
Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Roger Daltrey εξηγεί γιατί τις έσπαγε και μάλιστα λέει ότι δεν το έκανε μόνο για να ικανοποιήσει το κοινό που του άρεσε να βλέπει αυτήν την κίνηση..
Ο Pete δεν το έκανε μόνο για το θεαθήναι αλλά για να ξεσπάσει και για τον ήχο που έβγαζε η καταστροφή της κιθάρας! Καμία φορά μπορεί ο χρόνος καταστροφής τους να έφθανε και τα 10 λεπτά, όλα αυτά μέσα σε μια μεγάλη φασαρία, που ο κόσμος το ζούσε. Η κιθάρα έπαιζε το ρόλο του αρνιού που οδηγείται στη σφαγή, μια «σφαγή» που είχε ήχο. Η όλη διαδικασία ήταν καταπληκτική και ο ήχος μας έκανε να νιώθουμε ότι τρέχει αίμα από τα αυτιά μας! Για τις 2 επόμενες ημέρες δεν ακούγαμε καλά» λέει ο Daltrey.

 “Ο Townshend είναι ένας χαρισματικός συνθέτης, από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί για ένα καινούργιο άλμπουμ, κάτω από τις σύγχρονες συνθήκες ηχογράφησης. Είμαστε μαζί αλλά χώρια γιατί έχουμε κοινό σκοπό αλλά δουλεύουμε σε διαφορετικά studio κι όχι όπως στο παρελθόν που μαζευόμαστε όλοι και ηχογραφούσαμε στο ίδιο studio. Από τότε που πέθαναν οι Keith Moon και John Entwistle δεν υπάρχουν Who”. Πάντως ένας λόγος που δουλεύουν σε ξεχωριστά studio είναι ότι ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον!!!
18/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου