PRAYING MANTIS – CHEATED: Η ΙΣΤΟΡΙΑ MIAΣ …ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ RUSS BALLARD!

Οι Praying Mantis έχουν πίσω τους μια μακροχρόνια καριέρα 37 χρόνων(!) και μια σειρά άλμπουμ, μερικά από τα οποία ξεχωρίζουν. Εμείς θα επικεντρώσουμε στο τραγούδι τους Cheated που ανοίγει το πρώτο και πολύ καλό άλμπουμ τους Time Tells No Lies (1981 No. 16 Μ.Βρετανία), σύνθεση των Steve Caroll τραγούδι, φωνή και Tono Troy κιθάρα. 
Θυμωμένο τραγούδι, τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά, το Cheated είναι ένα πολύ καλό τραγούδι για να ανοίξει ένα rock άλμπουμ. Αλλά ας δούμε την ιστορία των στίχων του. 
Είχαμε έλθει σε συμφωνία με τον Russ Ballard να μας δώσει το I Surrender» λέει ο Chris Troy. Όμως η εκδοτική εταιρεία που χειριζόταν τα δικαιώματα του Bullard τον συμβούλεψε να το δώσει στους Rainbow που ήταν πολύ εμπορικό όνομα".

Ο Rainbow το συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ τους Difficult to Cure (1981) κι έγινε μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ότι θα το έκαναν οι Praying Mantis, οι οποίοι είχαν γράψει τους οδηγούς του κομματιού (μπάσο/ντραμς) αλλά ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του Ballard, κατέστρεψαν ότι είχαν ηχογραφήσει! Στο ένθετο του Time Tells No Lies απ΄ όπου δανείστηκα τα στοιχεία που διαβάσατε ο Tino Troy λέει το εξής χαρακτηριστικό «ένα καταξιωμένο συγκρότημα έκανε bullying σε κάποιο νεώτερο κι άγνωστο». Έτσι τη διασκευή που ήθελαν να κάνουν στο άλμπουμ και δεν τους βγήκε με το «I Surrender», τους οδήγησε στη σκέψη να διασκευάσουν το “All the day and all of the Night” των Kinks κι αφού το απέρριψαν, οδηγήθηκαν στο “Let it be” των Beatles. Μετά όμως σκέφτηκαν «γιατί να ερμηνεύσουμε ένα τραγούδι των Beatles και να τους δώσουμε χρήματα από τα δικαιώματα. Σίγουρα δεν τα χρειάζονται»! Έτσι προχώρησαν στο δικό τους κομμάτι που το ονόμασαν Cheated (Εξαπατημένος), κρατώντας τα φωνητικά που θυμίζουν Beatles. Εκ πρώτης όψεως οι στίχοι μιλούν για μια ερωτική απογοήτευση αλλά με λίγη προσοχή θα δούμε τα…κρυμμένα μηνύματα!
Lying here so weary girl
Just Crying over you
The colours in our rainbow
How they've all turned blue
Raindrop in the ocean
That's what you've made of me today
But still I search for the answer
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment