NEWS OF THE WORLD (5/6/18)

• Παρουσιάστηκε το μνημείο προς τιμή του ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham  το οποίο ανεγέρθηκε στη γενέτειρά του, στο Redditch. Το φιλοτέχνησε ο γλύπτης Mark Richards με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το The John Bonham Memorial Fund που ιδρύθηκε το 2013. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στην Mercian Square, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Bonham πέθανε σε ηλικία 32 ετών στις 25 Σεπτεμβρίου 1980.
• Την επιθυμία του να ξαναπαίξει με τους Iron Maiden εκδήλωσε ακόμα μια φορά ο πρώην τραγουδιστής τους Blaze Bayley, για κάποιες speial εμφανίσεις. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Bayley ηχογράφησε με τους Iron Maiden τα άλμπουμ, το "The X Factor" (1995) και "Virtual XI" (1998).
• Δείτε το video του The Light and Shade of Things των Fates Warning μέσα από το καινούργιο cd/dvd και βινύλιο live άλμπουμ τους με τίτλο "Live Over Europe" που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου (διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες για το live άλμπουμ που ηχογραφήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
•  50 χρόνια ζωής έκλεισαν οι Guru Guru, το γερμανικό kraut rock συγκρότημα και κυκλοφόρησαν καινούργιο δίσκο με τίτλο “Rotate!”
• Με πνευμονία διαγνώστηκε ο 84χρονος προπάτορας του βρετανικού blues, John Mayall κι αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Αμερική.
• Δύο μουσικοί που στο παρελθόν έπαιξαν με τους Magnum, οι Mark Stanway πλήκτρα και Mickey Barker ντραμς, σχημάτισαν τους Kingdom Of Madness. Όπως έχουν ήδη καταλάβει οι φίλοι των Magnum πήραν το όνομά τους από το άλμπουμ του συγκροτήματος με τον ίδιο τίτλο (1978). Η πρόθεση των Kingdom Of Madness είναι να παίζουν μόνο live υλικό των Magnum της περιόδου 1978-1994. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ο Mark Stanway έφυγε από τους Magnum το 2016, μετά από 36 χρόνια καριέρας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Kingdom Of Madness είναι οι Richard Bailey, Mickey Barker, Laurence Archer, Mo Birch, Neil Murray κι ο τραγουδιστής Chris Ousey.
• H σπουδαία αμερικάνα τραγουδίστρια Linda Ronstadt ανακοίνωσε ότι πάσχει από Parkinson και υποχρεώνεται να διακόψει κάθε μουσική δραστηριότητά της. Η τελευταία εμφάνιση της 71χρονης τραγουδίστριας ήταν το 2009.
• Το official lyric video για το τραγούδι του "Tomorrow's No Concern" παρουσίασε ο πρώην τραγουδιστής των Twisted Sister, Dee Snider. Το τραγούδι θα το βρείτε το επερχόμενο προσωπικό του άλμπουμ "For The Love Of Metal" που θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουλίου.
• Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ανάγκασαν τον κιθαρίστα των Def Leppard, Phil Collen να αποχωρήσει από την αμερικάνικη περιοδεία του συγκροτήματος που γίνεται μαζί με τους Journey. Το συγκρότημα τον αντικατέστησε με τον κιθαρίστα των Trixter, Steve Brown. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Steve Brown είχε αντικαταστήσει και τον Vivian Campbell ότι έκανε θεραπεία κατά του καρκίνου!



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
NEWS OF THE WORLD




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου