ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΡΙΟΛΑΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας ο οποίος είχε συμμετάσχει σε 49(!) ταινίες με πρώτη τη Διαβόλου κάλτσα (1961) και τελευταία,  Ένοχος (1989). Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο ίδιος έγινε  έγινε οδηγός ταξί, έως ότου που η δεύτερη σύζυγός του τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Κλασικός «ζεν πρεμιέ» της δεκαετίας του 60 αλλά και 70 ήταν λόγω εμφάνισης και ταλέντου πολύ δημοφιλής μεταξύ των κοριτσιών.
Εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου είχε συνεχή παρουσία μέχρι και τα τελευταία χρόνια.
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Δέκα λεπτά κήρυγμα» το 2000 και «Η Ώρα η καλή» το 2004, ενώ στα χρόνια της βιντεοταινίας (1985-1990) συμμετείχε σε 19 παραγωγές.
Διαβάστε την πλούσια φιλμογραφία του:
 Ένοχος (1989)
    Ένας πιλότος για πέταμα (1987)
    Ο στόχος (1983)
    Κολασμένη φύση (1972)
    Η κραυγή της αλήθειας (1971)
    Μια γυναίκα φεύγει (1971)
    Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
    Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
    Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
    Σταυραετοί στα μετέωρα (1970)
    Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
    Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
    Επίσημη αγαπημένη (1969)
    Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
    Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
    Η λυγερή (1968)
    Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
    Λάουρα (1968)
    Μεγάλες αγάπες (1968)
    Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
    Ωραία αιγιώτισσα (1968)
    Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)
    Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
    Η κόρη μου η ψεύτρα (1967)
    Νόμος της ζωής (1967
    Πειραιάς ώρα 7.30 (1967)
    Ουδείς αναμάρτητος (1967)
    Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
    Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
    Μαζί σου για πάντα (1966)
    Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966)
    Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)
    Βάνα (1965)
    Το λάθος (1965)
    Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965)
    Η πρώτη αγάπη (1964)
    Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
    Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
    Στη σκιά της άλλης (1964)
    Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)
    Αμαρτωλά χέρια (1963)
    Το μεγάλο μυστικό - Η αποκάλυψη μιας μάνας
    Ανήσυχα νιάτα (1963)
    Ίλιγγος (1963)
    Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
    Λαφίνα (1962)
    Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)
    Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)
    Διαβόλου κάλτσα (1961)

Share on Google Plus
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕΣΩ BLOGGER
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

contact form

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *