EUROPE – ALCATRAZ MILAN 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ GK ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Μιλάνο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2017 και αρκετός κόσμος ήταν από νωρίς μαζεμένος στο μουσικό πολυχώρο Alcatraz club του Μιλάνου, ο οποίος λειτουργεί και σαν Night club, με τη θερμοκρασία  γύρω στις 2 βαθμούς η οποία σίγουρα θα ανέβαινε μερικές ώρες αργότερα  εν όψει της εμφάνισης  των  Europe. Σωματικός έλεγχος από πάνω μέχρι κάτω , με ανιχνευτές μετάλλων, μιας και τα επίπεδα ασφάλειας έχουν πλέον αυξηθεί, όπως επίσης  έλεγχος σε διαβατήρια και ταυτότητες  και κατά την είσοδο μας στο Αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου.
Support act οι Ιταλοί Soul Seller που θυμίζουν κάτι από H.E.A.T. μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τα 40 λεπτά που έπαιξαν.
Στις 21:00 ακριβώς, οι Σουηδοί, “Aγγλοι” στο ραντεβού τους εμφανίζονται και ξεκινούν το μουσικό ταξίδι τους  με το ομότιτλο Walk the Earth από το νέο τους δίσκο τον οποίο τίμησαν με το παραπάνω. Ο ήχος εξαιρετικός από το πρώτο λεπτό και το συγκρότημα άρτια δεμένο. Μοναδικό μειονέκτημα ίσως να ήταν και πάλι λέω ίσως, ο Joe Tempest ο οποίος ήταν μάλλον κρυωμένος. Δεύτερο κομμάτι το Siege από το νέο τους δίσκο και για να ανέβουν οι εντάσεις  όπως πρέπει ‘’Rock Now ...Rock The night’’. Μουσική έκπληξη της βραδιάς το Prisoners in Paradise με τον Jοe Tempest να κάνει εκείνος την εισαγωγή του κομματιού παίζοντας ακουστική κιθάρα ενώ το κοινό τραγουδούσε κάθε στίχο.  Ο δε John Norum πιό παχύς από ποτέ, τρομερός στο παίξιμο του, μας χάρισε ένα blues melodic  instrumental solo  που ακούει στο όνομα Vasastan  και άλλαζε τη μια κιθάρα μετά την άλλη. Ακούστηκαν επίσης τα Wasted Time από το Wings Of Tomorrow και το Ready or not από το Out Of This World. Η βραδιά ήταν ένα best of setlist από όλη την καριέρα τους, έτσι όπως πρέπει να είναι, με το κέφι να ανεβαίνει ειδικά στα Rock the Night, Superstitious , Cherokee. Το συγκρότημα ήταν  και είναι αρκετά δεμένο με τον εξαιρετικό drummer Ian Haugland να θυμίζει κάτι σε James Kottak και Tommy Aldridge στο παίξιμο του. Ο Joe Tempest  ήταν  ιδιαίτερα επικοινωνιακός και παιχνιδιάρης με τους Μιλανέζους και ειδικά με το γυναικείο κοινό. Μια επαγγελματική και πολύ κεφάτη hard rock εμφάνιση ολοκληρώθηκε μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου με το anthem Final Countdown .
Setlist:
Walk the Earth, The Siege,Rock the Night,Love Is Not the Enemy,Last Look at Eden,Prisoners in Paradise, Firebox, Ready or Not,Vasastan,Girl From Lebanon,GTO,Turn to Dust,Carrie,Riches to Rags,Wasted Time,War of Kings,Superstitious,Cherokee
Encore:The Final Countdown
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ GK

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου