ROCK ZAPPING No 3: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΚΟΥΣΕ


Γεια και πάλι αγαπητοί φίλοι! Πάμε να ξεκινήσουμε με άλμπουμ τα οποία ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, γιατί πραγματικά υπάρχει μεγάλη κίνηση, έστω κι αν πολλά από αυτά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δε πρόκειται ποτέ να φτάσουν μέχρι τα ράφια των δισκοπωλείων! Δεν είναι μακρινή η κυκλοφορία του άλμπουμ των Beast in Black για τους οποίους γίνεται πολύς λόγος. Μάλλον πέραν του δέοντος μελωδικό μοντέρνο, συμφωνικό, πομπώδες metal, που αγγίζει μέχρι τα όρια του ήχου των Nightwish, έως και τους παλιούς Edguy. Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το “Berserker”,  ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει στο τεστ του χρόνου. Δίνει την αίσθηση της προσωρινής μεγάλης επιτυχίας που σε λίγο καιρό έχει θα ξεχαστεί από όλους όμως!  Πάμε στον πιο μοντέρνο Αμερικάνικο blues ήχο με πολλές εμπορικές πινελιές. Supersonic Blues Machine και ένα απαστράπτον άλμπουμ το “Californisoul” το οποίο ήδη γνωρίζει επιτυχία. Μεστός ήχος από έμπειρους μουσικούς, πολλές συμμετοχές, καλές συνθέσεις και πολύ συναίσθημα, αν είστε φίλοι του καλού classic rock, ρίξτε μια ματιά οπωσδήποτε.
Απογοητευτικό κατά το πλείστων των συνθέσεων το “Unified” των κ.κ. Sweet & Lynch, καθώς τουλάχιστον το πρώτο μισό του άλμπουμ δύσκολα ακούγεται με μια σειρά μάλλον κακών συνθέσεων, κάπως βελτιώνονται τα πράματα στην συνέχεια, αλλά και πάλι δε σώζεται. Ένα από τα σπουδαιότερα rock άλμπουμ όλων των εποχών επανακυκλοφορεί με bonus CD και άλλα καλούδια, ίσως το άλμπουμ που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων. Eagles και “Hotel California: 40th Anniversary Expanded Edition”. Μη το σκεφτείτε καν! Αριστούργημα! (διαβάστε εδώ). Όπως και το “News of the world” των Queen που μας έρχεται σε μια box deluxe edition, remastered, βινύλιο, βιβλίο,3 CD με πολλές ακυκλοφόρητες εκδόσεις κλασσικών τραγουδιών, αλλά μια με υπερβολικά υψηλή τιμή! Δε κατάλαβα το λόγο, αλλά το πακέτο είναι όντως καλό (διαβάστε εδώ).   
Αν είναι να πάρετε ένα άλμπουμ μελωδικού hard rock, αυτή τη περίοδο, τότε οπωσδήποτε να πάρετε την νέα δουλειά των συμπαθέστατων Houston. Κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου και επιτέλους συνεχίζουν στα επίπεδα του πρώτου τους άλμπουμ από το 2010.  Υψηλής ποιότητας A.O.R / melodic rock, το “Houston – III”, είναι σαφώς η πρόταση της στήλης για τους φίλους του μελωδικού ήχου. Ελπίζουμε να έρθουν και στα μέρη μας κάποια στιγμή σύντομα. Συνεχίζουμε σε εμπορικά μονοπάτια και με πιο Pretty Maids επιρροές όμως με το επίσης πάρα πολύ καλό άλμπουμ των Shakra με τίτλο “Snakes & Ladders”. Έχοντας την δική τους ιστορία, οι Shakra, είναι μια μπάντα που θα έπρεπε να έχει περισσότερους οπαδούς, αλλά δεν έχουν. Αν σας αρέσει η Ευρωπαϊκή άποψη του hard n' heavy, δώστε ευκαιρία, είναι πάρα πολύ καλοί. Προχωράμε στην Jessica Wolf, από την Φιλανδία και το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο “Gounded”. Μια μάλλον αδιάφορη προσπάθεια στον χώρο του guitar driven pop/rock, όπως αυτό το εννοούν στην Σκανδιναβία τα τελευταία χρόνια. Pop μελωδίες, πολλές κιθάρες, δυνατή παραγωγή, μα αδύναμες συνθέσεις. Θέλει πολύ δουλειά κ κοπελιά για να ανέβει κατηγορία.
Ronnie Montrose: Κορυφαίος και διάσημος Αμερικάνος κιθαρίστας, που στην χώρα μας δε τον μάθαμε ποτέ. Έφυγε από την ζωή το 2012, και δε πρόλαβε να ολοκληρώσει το επόμενο του άλμπουμ που το έκανε σε συνεργασία με τους Ricky Phillips και Eric Singer. Θέλοντας οι συνεργάτες του να τον τιμήσουν, και χρησιμοποιώντας το υλικό που άφησε πίσω ο Montrose, κάλεσαν μουσικούς όπως οι Joe Bonamassa, Phil Collen, Rick Derringer, Sammy Hagar, Glenn Hughes, Brad Whitford, Edgar Winter κ.α. και ολοκλήρωσαν μια καταπληκτική hard rock δουλειά η οποία ονομάζεται “10X10”. Αρπάξτε το. Κυκλοφόρησε τέλη Σεπτεμβρίου στον πολιτισμένο κόσμο. Τελειώνοντάς για αυτή την εβδομάδα, θα αναφερθώ σε παν-άγνωστη μπάντα από την Αμερική (Φλόριντα), και ονομάζονται Key. Το πρώτο τους άλμπουμ “Chants of glory”, ήταν ένα μέτριο ντεμπούτο, αλλά η νέα τους δουλειά με τίτλο “A Lingering Vision”, βγάζει μάτια! Ειδικά εάν είσαστε φίλοι των Rush, αυτό το άλμπουμ δεν χάνεται με τίποτα! Δώστε τους μια ευκαιρία και θα δείτε πως ακόμα υπάρχουν μπάντες οι οποίες μας εκπλήσσουν με την ποιότητα τους! Εξαιρετικοί!!  Αυτά για την ώρα, υπάρχει πολύ υλικό ακόμα να σχολιάσουμε! Την αγάπη μου!

Δημήτρης Σειρηνάκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Όντως, για τους Beast in black, πολύ κακό για το τίποτα. Το Montrose, κλασικά, σπουδάιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή