ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ BONO ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ “PARADISE PAPERS”

Μεταξύ των ονομάτων των επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, πολιτικών και αθλητών που υπάρχουν ως καταθέτες στα “Paradise Papers” είναι και του τραγουδιστή των U2, Βono.
Ο τραγουδιστής συνδέεται με το δημοσίευμα χάρη στην μαλτέζικη εταιρεία Nude Estates, μέσω της οποίας πραγματοποίησε το 2012 αγορά εμπορικού κέντρου στην Utena της Λιθουανίας. Ο λόγος φυσικά η αποφυγή φορολογίας των κεφαλαίων του, ενώ ήδη οι λιθουανικές αρχές άρχισαν έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, πράγμα που αποδέχτηκε ο Bono. “Είμαι πολύ απογοητευμένος και στενοχωρημένος . Η εταιρεία με είχε διαβεβαιώσει ότι καταβάλλονται όλοι οι φόροι κι υπάρχει διαφάνεια. Σε όλη μου τη ζωή έκανα αγώνες για τη διαφάνεια και σ’ όλες οι επιχειρήσεις μου το πρώτο που επεδίωκα ήταν η διαφάνεια. Όπως όλος κόσμος θέλει να μάθει τι συνέβη  έτσι θέλω κι εγώ. Πιστεύω ότι σωστά όλα τα στοιχεία βγήκαν προς τα έξω και θα έπρεπε να γίνει όχι μέσω διαρροών αλλά με δημόσιες καταγραφές». Οι Βερμούδες, όπου εδρεύει η νομική εταιρία Appleby, αποτελούν έναν εκ των μεγαλύτερων φορολογικών παραδείσων του κόσμου, καθώς φορολογούν με 0% τα εισοδήματα, ενώ μηδενική είναι η φορολογία των επιχειρήσεων.
Διαβάζοντας τα παραπάνω, όλοι αναρωτιόμαστε πως ο Bono, ένας τουλάχιστον έξυπνος άνθρωπος , πήγε τα χρήματά του σε μια χώρα που ήξερε ότι είναι φορολογικός παράδεισος και δεν ρώτησε την Appleby τι συμβαίνει με τις Βερμούδες. Αφού είναι υπερ της φορολογίας και της διαφένειας τότε γιατί πήγε στις Βερμούδες και δεν έβαλε τα χρήματά του σε μια τράπεζα της Μ.Βρετανίας;
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου