ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο κιθαρίστας Τάκης Ανδρούτσος, μέλος των Πελόμα Μποκιού και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπουρμπούλια του Διονύση Σαββόπουλου. Η αιτία του θανάτου του δεν είναι συγκεκριμένη καθώς έπασχε από μη διαγνώσιμη ασθένεια που η αιτία της πιθανολογείται σε ραδιενεργές επιπτώσεις. Η κατάστασή της υγείας του επιδεινωνόταν σταδιακά την τελευταία πενταετία, αλλά δεν είχε διαγνωστεί με ακρίβεια η αιτία.
Γειτονόπουλο από μικρός με τον Βλάσση Μπονάτσο, στην αρχή της δεκαετίας του ’70 βρισκόταν στο Παρίσι σε περιοδεία με τον Μίκη Θεοδωράκη, όταν του τηλεφώνησε ο Μπονάτσος και τον κάλεσε να έλθει στους Πελόμα Μποκιού αντικαθιστώντας τον Λάκη Ζώη στην κιθάρα. Ηχογράφησαν το μοναδικό δίσκο του συγκροτήματος που έμελλε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους rock δίσκους όλων των εποχών. Μετά τη διάλυση των Πελόμα Μποκιού πάει στο Σικάγο όπου περιόδευε με το δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χάρη Λεμονόπουλο. Ο Τάκης Ανδρούτσος έπαιξε τελευταία φορά με τους Πελόμα Μποκιού στο reunion τους στις 12 Μαΐου 2011 στο «Κύτταρο».
Ο Ανδρούτσος είναι στη μέση της φωτογραφίας, με τα μακριά μαλλιά και το μουστάκι δεξιά του Μπονάτσου.
Πριν γίνει μέλος των Πελόμα Μποκιού, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των θρυλικού ροκ συγκροτήματος Μπουρμπούλια, μαζί με τους: Νικόλα Τσιλογιάννη, Βασίλη Ντάλλα και Άρη Τασούλη με τους οποίους ηχογράφησε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας «Το Περιβόλι του Τρελού», ως μπάντα του Διονύση Σαββόπουλου, το 1970. Το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι First με τους οποίους έπαιζε soul μουσική.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου