Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ THE SPAGHETTI INCIDENT ΤΩΝ GUNS’N’ROSES.

Το Spaghetti Incident είναι το 5ο και τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Guns’n’Roses με την θεοκλάσικη σύνθεση. Περίεργο άλμπουμ, αρχής γενομένης από το εξώφυλλο και φθάνοντας στα τραγούδια, που όλα είναι διασκευές αγαπημένων κομματιών τους και σίγουρα όλοι περιμέναμε κάτι διαφορετικό μετά τα Use your Illusion I και II. Είναι το μοναδικό studio άλμπουμ τους που στη κιθάρα είναι ο Gilby Clarke, στη θέση του Izzy Stradlin. Εμάς θα μας απασχολήσει το εξώφυλλο που  είναι εντελώς έξω από τη rock λογική αλλά όχι από τη λογική των gunners. Ο τίτλος αναφέρεται σε ένα καυγά που είχαν το 1989 ο Axel Rose κι ο τότε ντράμερ του συγκροτήματος Steven Adler σχετικά με το φαγητό. Παρ’ όλο που έχουν ακουστεί διάφορα, όπως ότι ένας εκ των δύο πέταξε στον άλλον ένα πιάτο μακαρόνια, πουθενά στις μετέπειτα συνεντεύξεις τους δεν έχει  αναφερθεί κάτι τέτοιο.
Αντίθετα στην αγωγή που κατέθεσε ο Adler το 1993 κατά του συγκροτήματος, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στο περιστατικό ρωτώντας τον Duff.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Adler απολύθηκε από τον Axel λόγω του μεγάλου εθισμού του με τα ναρκωτικά και την κόκα την οποία φύλαγε στο ψυγείο και σαν συνθηματικό χρησιμοποιούσε τη λέξη Spaghetti! Μάλιστα πριν απολυθεί, ο Duff του είπε «κοίταξε όλοι είμαστε χάλια από την κόκα, αλλά εσύ το έχεις παρακάνει». O Adler μήνυσε τους Gunners ότι με την συμπεριφορά τους τον οδήγησαν στη έντονη χρήση ναρκωτικών και τελικά του έδωσαν με εξωδικαστικό συμβιβασμό 2.500.000$!!!
Σε συνομιλία τους στο «Making of Estranged» τόσο ο Axel όσο κι ο Slash επιβεβαιώνουν  ότι ο τίτλος ακολουθείται από ερωτηματικό και βρίσκεται εντός εισαγωγικών.
Όμως η ιστορία του εξωφύλλου δεν τελειώνει εδώ. Αντίθετα η συνέχεια έχει περισσότερο ενδιαφέρον γιατί ελάχιστοι θα έχετε παρατηρήσει ότι χαμηλά στο εξώφυλλο εμφανίζονται μια σειρά γραμμάτων και σχημάτων.  Κανείς δεν τους έδωσε σημασία, μέχρι που το 2008 κάποιος το αποκρυπτογράφησε (παρατίθεται ο σχετικός κώδικας) κι η ακαταλαβίστικη σειρά λέξεων και σχημάτων σημαίνει  ‘FUCKEM ALL.’ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/8/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου