ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙ JOURNEY

Mετά από 44 χρόνια(!) καριέρας, σχεδόν μια ζωή, οι Journey αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τον εφιάλτη της διάλυσης! Σύμφωνα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Neil Schon, ηλικίας 63 ετών, που είναι το μόνο μέλος που έχει παίξει σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος, η συμπεριφορά του οργανίστα Jonathan Cain, ηλικίας 67 ετών, είναι εντελώς αντίθετη με αυτή που έχει κτίσει ο Schon όλα αυτά τα χρόνια.
«Θέλω αυτοί που παίζουν μαζί μου να με «σηκώνουν» κι όχι να νιώθω ότι φορώ παπούτσια από τσιμέντο» είπε ο Schon και συμπλήρωσε «σε όποιον δεν αρέσει το συγκρότημα, μπορεί να φύγει»
Η ένταση φαίνεται να ξεκίνησε από τη στιγμή που ο οργανίστας/τραγουδιστής και συνθέτης Jonathan Cain παντρεύτηκε τη νέα του σύζυγο  Paula White-Cain, η οποία είναι σύμβουλος του Donald Trump!
« Η ανάμειξη της θρησκείας και πολιτικής στη μουσική μας είναι θέμα για εμένα «δήλωσε ο Schon, τραβώντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο «Πάλεψα για να προστατεύσω το συγκρότημα που έφτιαξα με τον Steve Perry, πολύ πριν επιλέξω τον Cain να αντικαταστήσει τον Gregg Rollie. Πραγματικά νιώθω κουρασμένος να υπερασπίζομαι και δεν με βοηθά καθόλου ο Ross Valory (συνιδρυτικό μέλος)». Η ένταση κορυφώθηκε μετά την επίσκεψη των Jonathan Cain, και Arnel Pineda  στο Λευκό Οίκο, για την οποία ο κιθαρίστας δεν γνώριζε τίποτε. Συγκεκριμένα, οι επισκέφτηκαν το γραφείο τύπου του Donald Trump λίγο πριν το τέλος της περιοδείας των Journey, στις 30 Ιουλίου. Ο Cain έκανε αναφορές στο Facebook αυτή την επίσκεψη κάτι που εξόργισε τον Schon, που με τη σειρά έγραψε στο Facebook στις 28 Ιουλίου: « αυτοί είναι οι Journey που ξεκίνησα το 1972 και προσπαθώ να προστατεύω από το ξεκίνημα;» Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσία του στους Journey, o κιθαρίστας ανέβασε ένα γράφημα από το Wikipedia για τους Journey το οποίο δείχνει ότι είναι το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που είναι παρόν σε όλες τις συνθέσεις του. Και προσέθεσε: «θα ταξιδέψω σε νέα μουσικά τοπία που δεν έχω ξαναπάει. Οι επιτυχίες είναι επιτυχίες και έχουμε τόνους από αυτές», ενώ δεν παρέλειψε να ανεβάσει μια φωτογραφία του με τον Steve Perry με το άκρως οξύ σχόλιο: «όταν ακούω την κιθάρα μου, ακούω τη φωνή του…ο ήχος και η ψυχή των Journey για πάντα». Ελπίζουμε να τα βρούνε, μεγάλοι άνθρωποι είναι, για αυτό και στην αρχή του κειμένου αναφερθήκαν οι ηλικίες τους. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας υπενθυμίζει ότι ο οργανίστας Jonathan Cain έφυγε από τους Babys και πήγε στους Journey το 1981 όποτε και κυκλοφόρησαν το πολύ πετυχημένο άλμπουμ Escape Το σημαντικότερο όμως στην περίπτωση του Cain είναι ότι γράφει καλά τραγούδια, όπως το Don’t stop believing, Faithfully, Open Arms, Who’s crying now, Separate ways, Send her my love, Girl can'’ help it κ.α.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου