TOP OF THE BILL (7/5/17)


• Για μια ακόμα φορά ο ντράμερ των Deep Purple, Ian Paice δήλωσε ότι δεν βλέπει το λόγο επανασύνδεσης με τον ιστορικό (κι αξεπέραστο) κιθαρίστα Ritchie Blackmore. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει σταθερότητα και σιγουριά ότι κάθε ημέρα θα υπάρχει ηρεμία στο συγκρότημα και στις σχέσεις τους! Κανείς δεν τον έδιωξε, κανείς δεν του έδειξε την πόρτα. Δική του απόφαση ήταν κι εμείς συνεχίσαμε. Ξεκίνησε τη δική του καριέρα με τους Blackmore's Night με τους οποίους κάνει μερικά πολύ όμορφα πράγματα και προφανώς είναι ευχαριστημένος. Από την πλευρά μας κι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Ritchie Blackmore αποχώρησε το 1993 ( δηλ πριν 24 χρόνια) και τελευταία εμφάνισή του ήταν στις 17 Νοεμβρίου 1993 στο Ελσίνκι.
• Δείτε ακόμα ένα lyric video των Raw Silk, αυτή τη φορά για το τραγούδι τους "One Lifetime"από το δεύτερο άλμπουμ τους "The Borders of Light" (διάβασε εδώ τη συνέντευξη του ντράμερ Κώστα Κυριακίδη). 
• Μπορεί η Record Store Day να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αλλά οι φετινές πωλήσεις στην Αμερική ήταν κατώτερες του αναμενομένου. Συγκεκριμένα οι φετινές πωλήσεις βινυλίου για την Record Store Day 2017 ήταν πεσμένες κατά 3.6% σε σχέση με τις περσινές, ενώ κι οι πωλήσεις των singles ήταν μειωμένες κατά 5.8%. Για την ιστορία το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις στη φετινή γιορτή του βινυλίου ήταν το P.N.E. Garden Auditorium, Vancouver, British Columbia, Canada 7/29/66 των Grateful Dead και στα singles το Strawberry Fields Forever/Penny Lane των Beatles.
• Σχεδόν 25 χρόνια μετά το θάνατο της τραγουδίστριας των Plasmatics, Wendy O. Williams, το συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη θα δει μια σειρά εμφανίσεων τοιυ, μεταξύ 1978 και 1981 να κυκλοφορούν σε dvd. Τίτλος του "Plasmatics – Live! Rod Swenson's Lost Tapes 1978-81".
• Κι ενώ η περιοδεία των Guns'n'Roses δεν προλαβαίνει να σαπάει ταμεία, ο Slash εθεάθη σε studio για να ηχογραφήσει κάποια τραγούδια, όχι των Guns αλλά δικά του. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι τελευταίο studio άλμπουμ του Slash ήταν το "World On Fire"(2014).



• Για ακόμα μια φορά επανεκδίδεται το κλασικό άλμπουμ των Marillion Misplaced Childhood(1985), αυτή τη φορά σε deluxe τετραπλή έκδοση. Θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου σε έκδοση  4CD/Blu-ray αλλά και τετραπλό βινύλιο. Το Misplaced Childhood περιέχει τη μεγάλη επιτυχία των Marillion, Kayleigh την ιστορία του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
• Οι Europe τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του καινούργιου άλμπουμ τους που θα διαδεχθεί το "War Of Kings"(2015). Το άτιτλο για την ώρα άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ενώ το συγκρότημα θα βγει περιοδεία από το καλοκαίρι.
• Στις 6 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των L.A. Guns. Τίτλος του "The Missing Peace" κι από την κλασική σύνθεση του συγκροτήματος, συμμετέχουν ο τραγουδιστής Phil Lewis κι ο κιθαρίστας Tracii Guns.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου