Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ROCK ΔΙΣΚΟΣ

Ό,τι ήταν το U.F.O. για την Αγγλία ή το Fillmore για την Αμερική των '60s ήταν και το Κύτταρο για την Ελλάδα των αρχών των '70s. Δηλαδή ένας συναυλιακός χώρος όπου πέρα από καλή μουσική αναπτυσσόταν και μία παράλληλη υπόγεια κουλτούρα, μία επανάσταση όπως χαρακτηρίστηκε, που διαμόρφωσε το ελληνικό ροκ της εποχής.
Οι Δημήτρης Πουλικάκος με τους Εξαδάκτυλος, Διονύσης Σαββόπουλος και τα Μπουρμπούλια, οι Socrates Drank The Conium, οι Νοστράδαμος, οι Δάμων και Φιντίας, ο Δημήτρης Ψαριανός, οι Poll και η Μαρίζα Κωχ, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που αναδείχτηκαν εκείνη την περίοδο παρουσιάζοντας τη μουσική τους στο Κύτταρο. Συνδυάζοντας τις 'παραδοσιακές' ακουστικές κιθάρες με τον «σκληρό» ηλεκτρικό ήχο και εισάγοντας στοιχεία ψυχεδελικής μουσικής και δημοτικών τραγουδιών, οι βραδιές στο Κύτταρο θα μπορούσαν ν' αποτελούν το άτυπο Ελληνικό Woodstock. Το «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ» επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία αυτού του χώρου και να την εντάξει στο γενικότερο κλίμα της εποχής. Αυτή η εποχή ήταν που ενέπνευσε και τον Αντώνη Μποσκοίτη να δημιουργήσει το βραβευμένο ντοκυμαντέρ, «Ζωντανοί στο Κύτταρο-Σκηνές Ροκ», το 2006.
Η αυθεντική έκδοση του δίσκου, συνοδευόταν από ένα σπάνιο σίνγκλ, με τους Εξαδάχτυλος (Ο Ανεπρόκοπος) και τους Δάμων & Φιντίας (Ο Γερο-Μαθιός), το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στην πιο πρόσφατη επανέκδοση του δίσκου.
Συμμετέχουν:

1. Δέσποινα Γλεζου - Αποσμητικά
2.  Δέσποινα Γλέζου - Τα επίκαιρα
3.  Δάμων και Φιντίας - Απογοήτευση
4.  Εξαδάκτυλος - Το ξεχασμένο πηγάδι
5.  Στέλλα Γαδέδη και Μπουρπούλια Σαββόπουλου - Μαύρη θάλασσα
6.  Socrates - Ηλεκτρικός Σωκράτης
7.  Δάμων και Φιντίας - Ο Γερό Μαθιός
8.  Εξαδάκτυλος - Ο Aνεπρόκοπος
ΚΩΣΤΑΣ "ELTON" ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου