TO "HALLOWED BY THY NAME" ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ IRON MAIDEN ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙO

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε για τους Iron Maiden και μάλιστα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους για το “The Book of Souls”. Ο λόγος είναι ότι ένας πρώην manager, ο Barry McKay, υπέβαλε αγωγή για να καρπωθεί δικαιώματα από τις εκτελέσεις του τραγουδιού “Hallowed Be thy Name”, υποστηρίζοντας πως οι Iron Maiden αντέγραψαν μέρη  από το τραγούδι “Life’s Shadow”, που ηχογράφησε το συγκρότημα των Beckett στις αρχές της δεκαετίας του 70. Σαν συνθέτης εμφανίζεται ο Brian Quinn (με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Brian Ingham) κι ο Robert Barton. Μόλις το συγκρότημα ενημερώθηκε για την αγωγή, απόσυρε το συγκεκριμένο τραγούδι από το set list της περιοδείας, ενώ ο Barry McKay είπε «Δεν ήταν ανάγκη να αποσύρουν το τραγούδι από το set τους. Αν όμως θέλουν να κάνουν το σωστό, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή ή με εμένα ή με τους δικηγόρους μου, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία για να μπορούν να παίζουν το “Hallowed Be thy Name” ελεύθερα. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να στερήσω από τους fans αυτό το  τραγούδι».
Από την πλευρά τους, οι Iron Maiden μέσω του γραφείου Phantom Management δήλωσαν: «Η διαμάχη αφορά το τραγούδι “Life’s Shadow” που γράφτηκε στις αρχές του ’70 και αποδίδεται στους Robert Barton και Brian Ingham. Ηχογραφήθηκε από την μπάντα Beckett κι ο Steve Harris ήταν fan των Beckett και ορισμένοι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται και στο “Hallowed Be thy Name”. Το ζήτημα έχει λήξει  εδώ και αρκετά χρόνια, ύστερα από συμφωνία στην οποία ήλθαν ο Steve με τον Robert Barton. Όλα τα στοιχεία που θα υποβάλει ο κύριος McKay θα εξεταστούν προσεκτικά και θα καταρτιστεί η κατάλληλη υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο».
«Η κατάσταση μοιάζει να είναι μία διαμάχη των δύο συνθετών του “Life’s Shadow” για τα ποσοστά του καθενός. Ακόμη, ένας κύριος Barry McKay ζητά δικαιώματα για το μερίδιο του κυρίου Robert Barton, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα την οποιαδήποτε συμφωνία».
Tέλος, ο Robert Barton δήλωσε: «Εγώ έγραψα τους στίχους του “Life’s Shadow” και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση οι Iron Maiden». Μπλέξιμο…..
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου