TOP OF THE BILL (7/4/17)

• Σε φωτογραφία από το πρακτορείο ΤΜΖ, ο μεγάλος Eric Clapton εικονίζεται σε φωτογραφία από το αεροδρόμιο του Los Angeles σε αμαξίδιο. Ο λόγος είναι η εκτεταμένης βρογχίτιδας αλλά κι η περιφερειακή νευροπάθεια, μία ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και δυσχεραίνει τις κινήσεις ποδιών και χεριών. Περαστικά μεγάλε.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο  blues κιθαρίστας Lonnie Brooks. Η αιτία θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Clifton Chenier's Red Hot Louisiana Band, Jimmy Reed κι είχε μεγάλη προσωπική δισκογραφία.
• Πέθανε η κιθαρίστρια και συνιδρυτικό μέλος των Raging Slab, Elyse Steinman μετά από μάχη τριών χρόνων με τον καρκίνο. Ο Greg Strzempka, επίσης κιθαρίστας κι η Steinman, είχαν σχηματίσει τους  Raging Slab το 1983 στην Νέα Υόρκη έχοντας κυκλοφορήσει έως σήμερα 8 άλμπουμ , με πρώτο το Assmaster το 1987 και τελευταίο το Pronounced: Eat Shit(2002).
• Για άλλη μια φορά το καινούργιο άλμπουμ των Metallica, "Hardwired… To Self-Destruct", ξαναμπαίνει στο Τop 5 του Billboard chart (επίσημο αμερικάνικο chart πωλήσεων). Την προηγούμενη εβδομάδα οι πωλήσεις του ήταν 48.000 αντίτυπα με αποτέλεσμα από το Νο 19 να «πετάξει» έως το No. 5. Ρε μπας και βοηθάει η Lady Gaga;
• Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι "Strike" του Eddie Van Halen που ακούστηκε στην ταινία "The Wild Life" του 1984 σε παραγωγή του Cameron Crowe. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι το soundtrack της ταινίας επιμελήθηκαν οι Donn Landee και ο Edward Van Halen.
• Γράφοντας για charts το καινούργιο άλμπουμ των Jethro Tull με τίτλο The String Quartets (διάβασε εδώ) πήγε στο Νο1 του επίσημου  classical chart της Αμερικής.
• To 2018 το κλασικό άλμπουμ των Anthrax, "State Of Euphoria" κλείνει 30 χρόνια ζωής (ή καλύτερα κυκλοφορίας) και θα επανακυκλοφορήσει με deluxe έκδοση με bonus cd που θα περιέχει πολλά demos και κομμάτια από τις πρόβες.

• Ένα box set αφιερωμένο στη δισκογραφία των Humble Pie στη δισκογραφική εταιρεία A&M και στη χρονική περίοδο 1970-1975, θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους (δεν διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία). Το box set τιτλοφορείται The Humble Pie: The A&M Vinyl Box Set 1970-1975 και θα περιέχει 7 άλμπουμ (Humble Pie, Rock On, Performance Rockin’ The Fillmore, Smokin’, Eat It, Thunderbox και Street Rats) ενώ την συγκέτρωση του υλικού έκαναν δύο μέλη του αγγλικού συγκροτήματος, ο ντράμερ  Jerry Shirley κι ο κιθαρίστας Peter Frampton. Όλα τα άλμπουμ θα είναι remastered και 180γρμ.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ TOP OF THE BILL




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου