ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ PAICE ASHTON LORD;

Ήταν το πρώτο συγκρότημα που σχηματίστηκε από μέλη των Τιτανοτεράστιων, μετά την (πρώτη) διάλυσή τους του 1976. Ο Ian Paice (ντραμς) κι ο οργανίστας Jon Lord με τη συμμετοχή του επίσης οργανίστα και τραγουδιστή Tony Ashton, σχημάτισαν τους Paice Ashton Lord ή PAL, όπως είναι πιο γνωστοί στη χώρα μας. Μαζί τους ο κιθαρίστας  Bernie Marsden (πρώην Babe Ruth και λίγα χρόνια αργότερα με τους Whitesnake) κι ο μπασίστας Paul Martinez (έως τότε είχε παίξει με τον Bernard Lee "Pretty" Purdie κι αργότερα με τους Robert Plant, Peter Gabriel, George Harrison κ.α.). Κι οι δύο, οι Martinez και Marsden είχαν ισότιμη συμμετοχή με τους πρώτους τρείς, αλλά επειδή ήταν γνωστότεροι, το συγκρότημα ονομάστηκε, Paice Ashton Lord. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Tony Ashton είχε παίξει στο Gemini Suite (1971) του Lord κι ήταν μέλος των Ashton, Gardner and Dyke.
Το εξώφυλλο του μοναδικού studio άλμπουμ των Paice Ashton Lord
To συγκρότημα διαλύθηκε το 1977 μετά από ένα ατύχημα που είχε ο Tony Ashton, όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Λονδίνο, έπεσε από τη σκηνή κι έσπασε το πόδι του. Έτσι, οι Lord και Marsden κι αργότερα κι ο Paice έγιναν μέλη των Whitesnake, o Paul Martinez έπαιξε με τους Chicken Shack, John Otway και Robert Plant. To 1984, οι Lord και Paice πήραν μέρος στην επανασύνδεση των Τιτανοτεράστιων του 1984!
Αύγουστος 1976

Οι Paice Ashton Lord ηχογράφησαν ένα και μοναδικό άλμπουμ, το κλασικό Malice in Wonderland (1972), το οποίο επανακυκλοφόρησε σε deluxe έκδοση cd με 8 bonus τραγούδια. Το "Ghost Story" είναι το κλασικό τραγούδι τους, αξεπέραστο έως και σήμερα. Τα βαριά πλήκτρα κι η φωνή του Tony Ashton (πέθανε από καρκίνο το 2001) κάνουν το τραγούδι ξεχωριστό. Από το δίσκο ξεχωρίζουν άλλα δύο τραγούδια, τα  « Arabella (Oh Tell Me)" και  "Silas & Jerome". Το 1992 κυκλοφόρησε σε cd η συναυλία τους στο BBC Radio 1 Live in Concert που είχε γίνει το 1977, ενώ το 2007 κυκλοφόρησε το dvd,  Paice Ashton Lord Live.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Malice in Wonderland (1977)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου