ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ OSCAR 2017

To “Moonlight” πήρε το Oscar καλύτερης ταινίας κι όχι το 'La La Land',που αναμενόταν (εδώ που τα λέμε, Μιούζικαλ με 6 Όσκαρ παραείναι), ενώ το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου το πήρε ο Casey Affleck (Manchester By the Sea), η Emma Stone (La La Land) του Α Γυναικείου κι όχι η  Meryl Streep κι  ο Damien Chazelle (La La Land) σκηνοθεσίας.
Παρ’ όλα αυτά η 89η τελετή ‘σκιάστηκε’ από ένα σοβαρότατο λάθος των διοργανωτών , όταν ο ηθοποιός Warren Beatty έδωσε το αγαλματάκι στο La la Land και όχι στον πραγματικό νικητή που ήταν το Moonlight, αφού του είχαν …δώσει λάθος φάκελο!
Συνολικά, το La La Land πήρε 6 Oscar κι ανάμεσά τους αυτά του Α’ Γυναικείου Ρόλου (Emma Stone) και Σκηνοθεσίας (Damien Chazelle).
Emma Stone
To περιστατικό που επισκίασε τη φετινή βραδιά και πάντα θα μνημονεύεται έγινε όταν δύο μεγάλοι ηθοποιοί, ο Warren Beatty κι η  Faye Danaway μετά από λάθος της επιτροπής. Η Faye Danaway άνοιξε το φάκελο, κι διάβασε An the winner is… La La Land.  Οι παραγωγοί και οι πρωταγωνιστές της ταινίας ανέβηκαν να παραλάβουν τα Oscar τους και ενώ ευχαριστούσαν τους δύο ηθοποιούς (Beatty και Danaway), o Jordon Horowitz είπε: «Δεν κέρδισε το La La Land. Δεν είναι αστείο. Κέρδισε το Moonlight». Δεν φταίω” είπε o Beatty “μου έδωσαν λάθος φάκελο” κι  έδειξε την κάρτα στην κάμερα!
Η στιγμή που ο Jordon Horowitz καλέι στη σκηνή τους δημιουργούς του Moonlight για να διορθώσει το λάθος!

H Jennifer Anniston ήταν από τις παρουσιάστριες της βραδιάς. Μόλις και πρόλαβε να παρεβρεθεί στην τελετή γιατί προηγούμένως (όπως άλλωστε φαίνεται καυαρά) ήταν στην ...εκκλησία
Ακολούθησαν οι Mahershala Ali (Moonlight)Β’ Ανδρικού ρόλου, το αντίστοιχο γυναικείο η Viola Davis (Fences), ενώ το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο ο Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea). Το βραβείο Oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήρε ο Barry Jenkins (Moonlight) κι ακολούθησαν
Καλύτερη Φωτογραφία - La La Land,
Καλύτερου Μοντάζ  - Hacksaw Ridge,
Καλύτερη Μουσική Επένδυση - La La Land
Καλύτερου τραγουδιού  La La Land με το City of Stars.
La La Land  Καλύτερης σκηνογραφίας,
Οπτικά Εφέ  - The Jungle Book
Καλύτερο Ηχητικό Μοντάζ - Arrival
Ξενόγλωσση Ταινία - The Salesman, Ιράν
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ - O.J.: Made in America
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων  - Zootopia
Καλύτερο Μακιγιάζ/Χτενίσματα - Suicide Squad
Καλύτερα Κοστούμια - Fantastic Beasts and Where to Find Them
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους - The White Helmets
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους – Sing
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους  - Piper
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου