TOP OF THE BILL (2/1/17)

• Τιμώντας τη μνήμη του φίλου του, Clarence Clemons, ο Bruce Springsteen θα κυκλοφορήσει σε HD-Audio, DSD, CD και ψηφιακά τη συναυλία που είχε δώσει στις 22 Νοεμβρίου 2009 στο Buffalo HSBC Arena, όπου ήταν η τελευταία εμφάνιση του Clemons πριν το θάνατο του. Ο Clemons, εκτός από μουσικός της E Street Band ήταν και στενός φίλος του Boss κι έπαιζε μαζί του από το 1973 και το πρώτο άλμπουμ Greetings from Asbury Park, N.J. Ο Clarence Clemons υπέστη εγκεφαλικό και έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου 2011.
• Ένα σπάνιο φυτό, που ανακάλυψαν επιστήμονες από την Καλιφόρνια πήρε το όνομα του μεγάλου Jimi Hendrix. Το εν λόγω φυτό Dudleya hendrixii ή όπως είναι στα ελληνικά «Ο Χέντριξ ζει για πάντα» βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια, Πούντα Κολονέτ, στο Μεξικό και σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων είναι “λεπτό με μίσχο και συνήθως φθάνει σε ύψος τα 300 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι  χυμώδη φύλλα και τα άνθη του ροζ και λευκό χρώμα. Πεθαίνει το καλοκαίρι και αναπτύσσεται ξανά το φθινόπωρο», δήλωσε ο  Μαρκ Ντοντέρο, ο οποίος ανακάλυψε το φυτό. Η ιδέα για το όνομα γεννήθηκε όταν ο Ντοντέρο συνειδητοποίησε ότι άκουγε το τραγούδι του Hendrix «Voodoo Child» τη στιγμή που ανακάλυψε το ροζ φυτό. Δυστυχώς, όμως το σπάνιο φυτό βρίσκεται ήδη σε κίνδυνο, αφού  απειλείται από τη βόσκηση, τις γεωργικές εργασίες, την κυκλοφορία οχημάτων και την οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή.( Γιάννης Παναγάκος)
• Τη νέα του, δέκατη συνολικά, studio δουλειά θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά ο Mike Tramp, πρώην τραγουδιστής των White Lion. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι «Maybe Tomorrow» και θα βγει στην αγορά από την Mighty Music/Target Group στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διάδοχος του «Nomad» ηχογραφήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας και θα κυκλοφορήσει σε μπλε βινύλιο (500 κόπιες), μαύρο βινύλιο, CD και ψηφιακά. (Χάρης Πάνος)
• Το cd των Anthrax, "For All Kings" θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου σε διπλή έκδοση, με το δεύτερο cd να περιέχει 5 demos. Μεταξύ αυτών και το "Vice Of the People" που ήταν διαθέσιμομόνο στην γιαπωνέζικη έκδοση.
• Έφυγε από τη ζωή, o  Michael Landauer (γνωστός και Mick Zane), συνιδρυτικό μέλος των αμερικάνων Malice. Αιτία θανάτου, όγκος στον εγκέφαλο.
•  Με νικήτρια την ερώτηση «Καλό, έως εκεί»  50%, έληξε η ψηφοφορία σχετικά με τη γνώμη σας για το καινούργιο άλμπουμ των Metallica. Δεύτερη ήλθε η επιλογή «Νομίζω ότι οι κριτικές το υπερκίμησαν», 32% και τρίτη η «Δεν το άκουσα  κι ούτε πρόκειται» 3%. Ήδη έχει αναρτηθεί καινούργια ψηφοφορία με θέμα της deluxe επανεκδόσεις cd.
• Οι Bobby Blotzer's RATT αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους στο Michigan, μετά από εντολή εισαγγελέα που δρούσε κατόπιν παρέμβασης του δικηγόρου των υπολοίπων Ratt. Το πρόβλημα έγκειται στη χρήση ονόματος και εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ TOP OF THE BILL

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου