ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΣΣΟΥΝ

Ακόμα ένας της παλιάς φρουράς του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε. Πέθανε σε ηλικία 83, ο Πέτρος Φυσσούν, που νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού. Είχε γεννηθεί στις 5 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954 και μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Ήταν πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Πολύ χαρακτηριστική φυσιογνωμία και σοβαρός τόσο την ιδιωτική όσο και τη θεατρική ζωή, του ο Πέτρος Φυσσούν ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Είχε ασχοληθεί και με την πολιτική. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975. Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά και ήταν από τους πλέον μορφωμένους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Φυσσούν είναι αδελφός του.
Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως οι «Οι γενναίοι του Βορρά», «Μαντώ Μαυρογένους», «Η οργή του αδικημένου», ενώ είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτικά σήριαλς, όπως.
«Άγγιγμα ψυχής», «Για μία θέση στον ήλιο», «Τα ψάθινα καπέλα», «Ο κίτρινος φάκελος» και σε αυτοτελή επεισόδια της σειράς «Τμήμα Ηθών». Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν σε αυτοτελές επεισόδιο της σειράς του 2007 «Αληθινοί Έρωτες».
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου