DAZED AND CONFUZED (27/7/16)

• Έφυγε από τη ζωή ο παραγωγός, ποιητής, συνθέτης, manager, συγραφέας και οραματιστής, Sandy Pearlman, manager και υπεύθυνος για την επιτυχία των Blue Oyster Cult.  Πέθανε σε ηλικία 72 ετών στο σπίτι του στην Καλιφόρνια και δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανά του του. Ο Pearlman την 4ετία 1979–1983 διετέλεσε manager των Black Sabbath, ενώ είχε κάνει παραγωγή σε κάθε άλμπουμ των Blue Oyster Cult από το πρώτο έως και το "Imaginos"(1987).
•"The Ninth Hour" είναι ο τίτλος του ένατου άλμπουμ των φιλανδών Sonata Artica που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου.
• Ο Country τραγουδιστής, Billy Ray Cyrus, πατέρας της pop-superstar Miley Cyrus, πρωταγωνιστεί στο καινούργιο video των Black Stone Cherry, "The Rambler". Το τραγούδι βρίσκεται στο 5ο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Kentucky", που έχει ήδη κυκλοφορήσει.
• Το αμερικάνικο doom συγκρότημα των Saint Vitus θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου το δεύτερο live άλμπουμ του με τίτλο "Live Vol. 2". Με ένα ήχο βασισμένο στον κιθαρίστα Dave Chandler, που με τη σειρά επηρεάστηκε από τους Black Sabbath, οι Saint Vitus υπάρχουν από το 1979 κι έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 8 studio άλμπουμ και 2 live.
• Στο Quebec του Καναδά παρασκευάζεται η μπύρα με την ονομασία A Tout Le Monde, φυσικά των Megadeth. Το συγκρότημα συνεργάζεται με τη ζυθοποιία Unibroue για μια βελγικού τύπου ale μπύρα.
• Τελικά το πρόβλημα του 64χρονου συνιδρυτή και κιθαρίστα των Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington είναι σοβαρό και θα υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Καλή επιτυχία.
• Αποχωρίσε από τους Sabaton ο κιθαρίστας Thobbe Englund. Ο Englund  θα παίξει μαζί τους σε μερικές συναυλίες το καλοκαίρι και το τελευταίο του live θα είναι στο  Falun, στο Sabaton Open Air Festival, όπου θα γίνει και το release party για το νέο άλμπουμ τους. Άρα στην εμφάνιση που θα κάνουν στην Αθήνα θα έχουν καινούργιο κιθαρίστα.
• Η είδηση «βγήκε» πριν μερικές ημέρες και φαίνεται ότι είναι πέρα για περά αληθινή. O Eric Clapton θα συμμετέχει σε ορισμένα τραγούδια στο επόμενο στούντιο άλμπουμ των Rolling Stones, που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς και θα είναι έντονα blues!  Σύμφωνα με τον Keith Richards, ο Clapton έπαιξε μαζί τους στο στούντιο μερικά τραγούδια, θυμίζοντας της παλιές καλές εποχές, τότε που οι Rolling Stones εμφανίζονταν με τους Yardbirds στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Το άλμπουμ των Stones θα περιέχει καινούργια τραγούδια  αλλά και διασκευές σε τραγούδια του Howlin’ Wolf και του Little Walter.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου