STAIRWAY TO THE STARS (25/4/16)

• Στυλοβάτης τόσα χρόνια στους Accept, o κιθαρίστας Wolf Hoffman θα  κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου, το 2ο προσωπικό άλμπουμ  με τίτλο“Headbangers Symphony”. 40 χρόνια μέλος του γερμανικού συγκροτήματος, ο Hoffman,έχει ετοιμάσει ένα διαφορετικό άλμπουμ αφιερωμένο στους κλασικούς συνθέτες όπως  Beethoven,  Mussorgsky, Bizet, Vivaldi, Albinoni, Mozart, Tchaikovsky, Puccini κ.α.
• Ο γνωστός δημοσιογράφος, παραγωγός TV και ραδιοφώνου Mick Wall  κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με θέμα τον Ian "Lemmy" Kilmister και τίτλο "Lemmy: The Definitive Biography". Το βιβλίο βασίζεται σε συνεντεύξεις που έδωσε ο Lemmy αλλά και άνθρωποι που ήταν κοντά του (πρώην μουσικοί, φίλοι, road crew,  managers, επαγγελματίες του χώρου και άνθρωποι από δισκογραφικές εταιρείες) δίνοντας έτσι μια άλλη όψη του χαρακτήρα του και των δραστηριοτήτων. Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.
• Η θρυλική (κυριολεκτικά) εκπομπή του MTV, Unplugged επιστρέφει στο πρόγραμμα του σταθμού από φέτος τον φθινόπωρο. Η εκπομπή που πραγματικά δημιούργησε μεγάλη αίσθηση και συνδύασε το όνομά της με σημαντικότατες κυκλοφορίες άλμπουμ (Eric Clapton, Nirvana, Pearl Jam, Rod Stewart, Neil Young κ.α.) ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 90 κι εξελίχθηκε σε σημαντικό δισκογραφικό εργαλείο. Περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε τους καλεσμένους.
•Τελείωσε μια από τις πιο πετυχημένες ψηφοφορίες που έχουμε παρουσιάσει, αυτή με θέμα «σε ποια συναυλία που έγινε στο παρελθόν στη χώρα δεν πήγατε και θα θέλατε να είσαστε εκεί». Πρώτη επιλογή βγήκε η συναυλία του άγιου Rory Gallagher με 50%, ακολούθησε αυτή των Pink Floyd με 48%, των Gun’n’Roses με 20% κι από εκεί και κάτω ακλούθησαν με 10% οι Eloy, με 8% οι Rolling Stones και όλες οι υπόλοιπες με μικρότερα ποσοστά. Η καινούργια ψηφοφορία αφορά τις selfie που βγάζουμε στις συναυλίες με φόντο το συγκρότημα!
• Πέθανε σε ηλικία 74 ετών από φυσικά αίτια, ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες ο Lonnie Mack. Πραγματικός πρωτοπόρος στο χώρο του rock/blues/country, o Lonnie McIntosh όπως είναι το πραγματικό του όνομα, επηρέασε τους πάντες, από τον Eric Clapton έως και τον Stevie Ray Vaughan. Το περίεργο είναι ότι αν και το παίξιμό του ήταν πραγματικά μοναδικό, οι δίσκοι του  σημείωσαν μικρή εμπορική επιτυχία με μεγαλύτερη το Strike Like Lighting (No 130 1985). Όταν βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο Stevie Ray Vaughan τον βοήθησε, διοργανώνοντας συναυλία προσφέροντα του όλα τα έσοδα, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή του στην εξέλιξη της κιθάρας.  
Lonnie Mack
• Το δεύτερο άλμπουμ των Monument με τίτλο “Hair of the Dog” θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου. Η παραγωγή του έγινε από τον Scott Atkins (Cradle of Filth, Behemoth, Sylosis), ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Stan W. Decker (Blackmore’s Night, Last in Line, Masterplan). Η κυκλοφορία είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, από το e-shop του Music Megastore: http://music-megastore.gr/shop/preorders/monument-hair-of-the-dog
• Someday/Somehow, τιτλοφορείται το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του οργανίστα των Tοto, Steve Porcaro, o οποίος είδε τα αδέλφια του Jeff και Mike  να γράφουν ιστορία με τους Toto  αλλά να φεύγουν από τη ζωή! Ο Steve Porcaro έπαιξε με τον Michael Jackson στο Thriller (στο τραγούδι “Human Nature” αναφέρεται σαν συν-συνθέτης), ενώ έχει παίξει και με τους Don Henley, Yes, Elton John και Boz Scaggs.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου