EDDIE VS.MIKE ANTHONY KAI HAGAR VS.EDDIE

Η αλήθεια είναι αρκετά χρόνια πριν το θάνατο του Eddie Van Halen, o Sammy Hagar έκανε πολλές προσπάθειες  να "ρίξει γέφυρες" με τα αδέλφια Van Halen, αλλά δεν υπήρξε καμία  ανταπόκριση. Το κείμενο που ακολουθεί, γράφτηκε το 2015 και είναι ενδεικτικό των νεύρων που επικρατούσε από την πλευρά του Hagar. Βέβαια, μετά το θάνατό του, ο Hagar μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μεγάλο κιθαρίστα, αφού γνώριζε την καταστασή του αρκετό καιρό πριν πεθάνει. Ο βασικός κορμός γράφτηκε το 2015, ενώ τον Νοέμβριο του 2023 έγιναν κάποιες προσθήκες.  
Τελικά ήταν περισσότερη επεισοδιακή η αποχώρηση του Sammy Hagar από τους Van Halen, απ’ ότι φαινόταν. Μετά την αποχώρηση του το 1995 και την κυκλοφορία του άλμπουμ  Balance, οι σχέσεις του με τα αδέλφια Van Halen ψυχράθηκαν, αν και τη διετία 2004-2005 επέστρεψε για ένα reunion. Κατά καιρούς έχει διατυπώσει πολλά παράπονα για την συμπεριφορά τους και πρόσφατα μια λεκτική διένεξη του Eddie Van Halen και του επίσης πρώην μπασίστα του συγκροτήματος Michael Anthony, έδωσε την ευκαιρία στον Hagar να επιτεθεί στον Eddie Van Halen, αποκαλώντας "ψεύτη", καθώς σε προηγούμενη συνέντευξή του ο θρυλικός κιθαρίστας, ισχυρίστηκε πως έπρεπε να δείξει στον πρώην μπασίστα της μπάντας Michael Anthony πως παίζονται τα τραγούδια πριν βγουν σε περιοδεία. "Κάθε νότα που έπαιζε ο Mike, τότε έπρεπε να του τη δείχνουμε πως να την παίζει. Είχε έρθει με μια βιντεοκάμερα για να του δείξουμε πως να παίζει όλα τα μέρη. Η φωνή του Mike ήταν σαν μια μικρή τρομπέτα. Δεν ήταν τραγουδιστής. Ο Mike γεννήθηκε απλά με ψιλή φωνή. Εγώ το κάνω με μεγαλύτερη ψυχή απ' ότι αυτός. Και ξέρετε, όλοι μιλούν για τη φωνή του στα τραγούδια των Van Halen. Όμως είναι μαζί με την δική μου, δεν ήταν μόνο η δική του φωνή." Λίγες ημέρες πριν, μετά από όσα είπε ο Eddie Van Halen για τον πρώην μπασίστα του, ο Hagar ανήρτησε ένα βίντεο, όπου υπερασπίζεται τον Anthony με τον οποίον μετά τους Van Halen, παίζουν μαζί στους Chickenfoot αλλά και στους Circle."Είναι πραγματικά πολύ άσχημο να βλέπεις τι λένε για τον Mike. Ο Mike δεν έκανε ποτέ τίποτα στους Van Halen κι ήταν πιστός άνθρωπος στο συγκρότημα. Ερχόταν πρώτος για πρόβα και έφευγε τελευταίος από τις συναυλίες, ο άνθρωπος που κουβαλούσε το πανό των Van Halen. Ήταν ο καβαλάρης με τη σημαία, ο σημαιοφόρος που πήγαινε στον Γολγοθά. Αυτός ήταν ο Michael Anthony. 100& αφοσιωμένος. Όμως εκείνοι προσπαθούν ξανά και ξανά να τον βλάψουν. Αυτά που είπε ο Eddie για τον Mikey, που έπρεπε να του διδάξει κάθε νότα κλπ, ήταν μεγάλες βλακείες. Ήμουν στη μπάντα για 11 χρόνια, και ποτέ δεν εμφανίστηκε με μια κάμερα ο Mike για να του δείξουν τι θα παίξει. Ο Van Halen τού είχε πει: 'Όχι, μην παίζεις τόσες πολλές νότες, προσπάθησε να μείνεις σε μια νότα.' Αυτό είχε γίνει. Και σας το λέω στα ίσια, στο reunion που είχε γίνει το 2004, εάν ο Mike έπαιζε περισσότερες από μια νότες, θα φαινόταν πως ο Eddie δεν έπαιζε στις σωστές χορδές ξανά και ξανά και ξανά. Δεν θα μπορούσα να τραγουδήσω πάνω σε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να παίξει κανείς μπάσο πάνω σε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν μετά την απόλυσή του, δεν το αξίζει. Είναι ένας από τους καλύτερους rock and roll μπασίστες όλων των εποχών. Κάθε μπασίστας θα το πει αυτό, κάθε μουσικός γενικότερα. Ακούστε τον πως παίζει στους The Circle. Δεν πρόκειται να παίζει σε μια νότα, εκτός αν του ζητηθεί. Ο Michael Anthony είναι άψογος. Eddie Van Halen, άντε γα**σου, είσαι ένας ψεύτης!"
Βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, αφού ο Hagar έκανε πολλές προσπάθειες κυρίως μέσω του Τύπου, για να έλθει σε επαφή με τα αδέλφια Vam Halen, αλλά δεν πήρε την παραμικρή απάντηση. Ι θάνατος του Eddie, έφερε στο προσκήνιο έναν στενοχωρημένο Hagar που σε κάθε ευκαιρία εκδήλωνε το θαυμασμό αλλά  και τη θλίψη που δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Το θέμα ξανά ήλθε στο προσκήνιο με την προγραμματισμένη περιοδεία για το 2024 με τη συμμετοχή των Michael Anthony, Joe Satriani, Sammy Hagar και Jason Bonham όπου θα εστιάσει στα  τραγούδια των Van Halen. Την περιοδεία που ονομάζεται The Best Of All Worlds, θα ανοίξουν οι Loverboy. Το όνομα του Alex Van Halen απουσιάζει με τον Hagar να λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, καθώς ΔΕΝ έχει παίξει πουθενά άλλου, παρά μόνο στους Van Halen! «Hell may have just frozen over», ήταν η απάντηση του David Lee Roth στον Sammy Hagar, αποδεχόμενος την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην περιοδεία tribute στη μνήμη του Eddie. Η περιοδεία θα  ξεκινήσει στις 13 Ιουλίου από το το West Palm Beach.

 
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο MIKE ANTHONY ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ  THE BEST OF TWO WORLDS


 Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την κυκλοφορία του 2ου best of των Van Halen, του The Best Of Both Worlds, τη συλλογή που εκτός από 3 καινούργια τραγούδια, περιείχε τραγούδια κι από τους 2 τραγουδιστές του συγκροτήματος, των David Lee Roth and Sammy Hagar, αλλά όχι από το μοναδικό άλμπουμ που ηχογραφήσαν με τον Gary Cherone. Τα τρία καινούργια τραγούδια, ηχογραφήθηκαν με τη φωνή του Hagar, με τον οποίο μόλις είχαν επανασυνδεθεί. Το άλμπουμ σταμάτησε στο Νο3 του αμερικάνικου chart και φυσικά προετοίμασε το έδαφος για την περιοδεία. Ο Sammy Hagar θυμάται: «Περάσαμε πολύ καλά ηχογραφώντας τα 3 καινούργια τραγούδια για τη συλλογή. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκαμε στο studio μετά το 1995. Αρχικά σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα καινούργιο δίσκο αλλά το υλικό δεν έφθανε και προτιμήσαμε να συμπεριλάβουμε τα 3  καινούργια στη συλλογή, που ήθελε να κυκλοφορήσει η εταιρεία. Το αγαπημένο μου από τα καινούργια ήταν το  'Up For Breakfast'και έχω σκεφτεί να το συμπεριλάβω στα set list  των Circle. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε ηχογραφήσει ένα καινούργιο άλμπουμ (σ.σ. εννοεί το 1995). Ο μπασίστας Mike Anthony λέει: " Καθώς όλα αυτά συνέβαιναν, απομακρύνθηκα πολύ από το συγκρότημα και τους αδελφούς Van Halen. Όταν ο Sammy Hagar ξεκίνησε τις συζητήσεις μαζί τους, ήταν μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω κι εγώ και τελικά έπαιξα και στα 3 καινούργια τραγούδια». 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/6/15
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου