ROCK IN DIO Vol 13 w. RONNIE ROMERO. KYTTARO 17 ΜΑΙΟΥ 2025. O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

 


Αν η επιτυχία του ετήσιου ROCK IN DIO Vol.13 θεωρούνταν δεδομένη, η ανακοίνωση ότι μαζί με το σχήμα θα εμφανιστεί ζωντανά και ο τεράστιος Ronnie Romero (Rainbow, Michael Schenker κα) καθιστούσε το sold out θέμα χρόνου! Οι προνοητικοί, που σπεύσαμε να προμηθευτούμε έγκαιρα το εισιτήριό μας, δικαιωθήκαμε γιατί τα μαγικά χαρτάκια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ! 

Φτάνοντας νωρίς στο Κύτταρο και βλέποντας τον κόσμο να έχει ήδη συγκεντρωθεί είμαστε σίγουροι για το τί θα επακολουθούσε – μια γιορτή στην μνήμη του μεγαλύτερου τραγουδιστή που έζησε ποτέ! 

Λίγο μετά τις 21:30 και αφού απηύθυναν χαιρετισμό ο εμπνευστής της ετήσιας αυτής εορτής, αλλά και ο πρόεδρος του ιδρύματος, στο οποίο θα διατεθούν τα έσοδα, οι Rock N' Roll Children ανέβηκαν στην σκηνή ξεσηκώνοντας τους πάντες με τον ύμνο Man On The Silver Mountain για να ακολουθήσει χωρίς ανάσα το The Last In Line! Με όπλο τους την λατρεία για τον για τον μεγάλο Ronnie και ένα best of setlist από την τεράστια καριέρα του οι Rock N' Roll Children για τις επόμενες 4 ώρες μοιράστηκαν την σκηνή με τα σπουδαιότερα ονόματα της εγχώριας σκηνής, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στην βραδιά.

Όλοι οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο  και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού μάς ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του Ronnie. Το δυσκολότερο έργο της βραδιάς είχαν φυσικά οι ερμηνευτές, οι οποίοι  κλήθηκαν να προσεγγίσουν ερμηνευτικά κομμάτια που έχουν ταυτιστεί με την ομορφότερη φωνή που υπήρξε ποτέ!


Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές αυτές θα ήταν σίγουρα η άνοδος στην σκηνή της παιδικής χορωδίας Children Of The Sea με τα παιδιά να ερμηνεύουν υποδειγματικά τα Children Of The Sea, The Temple Of The King και Rainbow Eyes και να κερδίζουν δικαίως το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων μας αποδεικνύοντας ότι η μουσική κληρονομιά του Ronnie δεν θα χαθεί ποτέ!

Λίγο αργότερα το συγκρότημα θα ανεβάσει στην σκηνή τον μεγάλο Stanton Moore (Galactic, Corrosion Of Conformity), ο οποίος εντυπωσίασε με το παίξιμό του στα Voodoo και Starstruck, αλλά και την σεμνότητά του. 

Η προσμονή έλαβε τέλος καθώς οι Rock N' Roll Children κάλεσαν στην σκηνή τον τεράστιο Ronnie Romero, ο οποίος εν μέσω αποθέωσης ξεκίνησε με το Neon Knights. Ο άνθρωπος έχει φωνάρα (και ο Blackmore έχει πάντα δίκιο). Ζήσαμε ένα όνειρο όσοι αγαπάμε τους Rainbow ακούγοντας τον Romero να ερμηνεύει κομμάτια όπως το Stargazer και το Gates Of Babylon! Στο Rainbow In The Dark εκτός του Romero πίσω από τα drums έκατσε ο Stanton Moore! Ο Romero έδειξε να το απολαμβάνει στρέφοντας ουκ ολίγες φορές το μικρόφωνο στο κοινό που τραγουδούσε κάθε στίχο!

Όπως σε όλα τα ωραία η ώρα πέρασε γρήγορα δυστυχώς! Το συγκρότημα θα μας αποχαιρετίσει με το Heaven And Hell με όλους τους μουσικούς να ανεβαίνουν στην σκηνή και την φωνή του κοινού να σκεπάζει σε ένταση τους πάντες σε ένα ιδανικό κλείσιμο!

Λίγο πριν τις 02:00 ένα ακόμα ROCK IN DIO πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μας υπέροχες αναμνήσεις! Κουρασμένοι και με κλεισμένη την φωνή, αλλά με την διάθεση στα ύψη παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής! Συγχαρητήρια στους Rock N' Roll Children, σε όλους τους μουσικούς που ανέβηκαν στην σκηνή και σε όλους τους συντελεστές! Ραντεβού του χρόνου στο ROCK IN DIO Vol.14. Παιδιά θέσατε πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε να μας εκπλήξετε για μια ακόμη φορά.

Τα έσοδα της βραδιάς –και αυτό είναι το σπουδαιότερο- θα διατεθούν ως δωρεά στο σύλλογο: «Κύτταρο» | Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία. Οι Rock N’ Roll Children καταφέρνουν να αναπαραγάγουν όχι μόνο την μουσική, αλλά και το πνεύμα της μουσικής του μεγάλου Ronnie!

Είμαι σίγουρος ότι ο Ronnie από κάπου ψηλά θα χαμογελά!



Υστ: Δεν θα ήθελα να παραλείψω ότι μετά το τέλος της συναυλίας τόσο ο Stanton Moore όσο και ο Ronnie Romero έμειναν στον χώρο για να υπογράψουν αυτόγραφα και να βγάλουν φωτογραφίες με όσους ήθελαν!


Setlist: Man On The Silver Mountain – The Last In Line – Dream Evil (Χρήστος Κάππας των Achelous και Whisper Killers) – Holy Diver (Terry Farmakis από Impact Factor και Γιάννης Γεωργάνος από Subfire) – Turn Up The Night (Βλάσης Κατσαούνης από Fallen Arise) – Egypt – Mob Rules (Rachel Cassar από Primal Roots) – Sacred Heart (Γιάννης Παπαδημητρίου από Dark Nightmare, Μάνος Μαρκόπουλος και Βασίλης Μιχαλάκος από Rising Project) – Night People (Γιάννης Μπρίτσας από Crimson Fire) – All The Fools Sailed Away – Self Portrait – Straight Through The Heart (Γιώργος Μαργαριτόπουλος από Wardrum και It’ s All About Music) – TV Crimes (Γιώργος Μαργαριτόπουλος από Wardrum και It’ s All About Mysic) – Falling Off The Edge Of The World – Bible Black (Τζοάννα Κόλλια από Moira ‘s Touch και Παναγιώτης Γκατσόπουλος από Scar Of The Sun, Moira's Touch, Disharmony και Bigus Dickus Band) - Children Of The Sea (παιδική χορωδία Children Of The Sea) - The Temple Of The King (παιδική χορωδία Children Of The Sea) - Rainbow Eyes (παιδική χορωδία Children Of The Sea) – Don t Talk To Strangers (Αντώνης Ναθαναήλ από Clairvoyant) – The Sign Of The Southern Cross (Θανάσης Χουλιάρας από Kolektiva) – Voodoo (Stanton Moore από Galactic και Corrosion Of Conformity και Γιώργος Μαργαριτόπουλος (Wardrum, It’ s All About Mysic) – Starstruck (Stanton Moore από Galactic και Corrosion Of Conformity και Μπάμπης Τυρόπουλος) – Catch The Rainbow – Neon Knights (Ronnie Romero) – Stargazer (Ronnie Romero) – Gates Of Babylon (Ronnie Romero) – One Night In The City – Wishing Well (Φαίη Καραστεργίου) – We Rock (Χρύσα Τσαλταμπάση από Spineless και Bella Fuzz) – Kill The King (Ronnie Romero) – Long Live Rock N’ Roll (Ronnie Romero) – Rainbow In The Dark (Ronnie Romero και Stanton Moore) – Die Young – Heaven And Hell (όλοι οι καλλιτέχνες)

Κείμενο/Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουγκράνης

19/5/25


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου