WARLORD-FREE SPIRIT ROAR: ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ BILL TSAMIS ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

Τρία χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Bill Tsamis και μετά από τα 4 άλμπουμ, οι Warlord, παρουσιάζουν τον καινούργιο δίσκο τους Free spirit roar με τον Eric Juris των Crystal Viper στη θέση του Tsamis.
Και ξεκινάμε! Το άλμπουμ σε γενικές γραμμές δεν είναι κακό (σ.σ. δεν έγραψα «είναι καλό»), έχει τον ήχο των Warlod και ο Juris πατάει πάνω στις μελωδίες και στο παίξιμο του μεγάλου προκατόχου του. Από τα 10 τραγούδια του Free spirit roar, τα 3(!) είναι καινούργια (The watchman, Twin και The rider) με τα υπόλοιπα 7, να προϋπάρχουν σε διάφορες μορφές, είτε demo, είτε σε διασκευές των Lordian Guard, είτε instrumental και εδώ παίρνουν ουσιαστική μορφή, κι αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου.    Από εκεί και πέρα, όλα έχουν τον ήχο των Warlord, όλα έχουν τη μελωδία και το ύφος της κιθάρας των Warlord, δεν έχουν την ενέργεια και την ένταση που έχουμε συνηθίσει και σίγουρα τα Behold a pale horse, Revelation XIX και Watchman, ξεχωρίζουν εύκολα. Όμως εκείνο που λείπει από το Free Spirit Roar είναι η μεγαλοπρέπεια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα μας.
Θεωρώ ότι ο ντράμερ Mark Zonder, που είναι η κινητήριος δύναμή τους, για να μπει στη διαδικασία ενός καινούργιου δίσκου, έχει τη διάθεση να κρατήσει το όνομα αλλά και τα τραγούδια των Warlord ζωντανά. Εξ άλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, πέραν της αλλαγής του κιθαρίστα, οι υπόλοιποι παραμένουν σταθεροί (Mark Zonder, Philip Bynoe  Giles Lavery) με την προσθήκη του οργανίστα Jimmy Waldo(Alcatrazz).



Όσο για το εξώφυλλο που είναι ίδιο με αυτό του Deliver Us, σε πιο σκούρα χρώματα, με το λευκό περιστέρι, νομίζω ότι αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του Tsamis,(μαύρο για την απώλεια, λευκό για την ψυχή).

Με αφορμή τη σημείωση στο οπισθόφυλλο, Additional guitars: William Tsamis, Riccardo Demarosi, Kendall Jones, θα ήθελα να ρωτήσω όσους είναι κάθετα επικριτικοί στην κυκλοφορία του Free spirit roar, λόγω της απουσίας του ιδρυτή, αν άκουγαν το άλμπουμ χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν παίζει ο  Tsamis, θα ήταν το ίδιο επικριτικοί; Υποθετική ερώτηση που επισύρει υποθετικές απαντήσεις.
8/10
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  

22/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου